Aandrijftechniek

Digitalisering in de aandrijftechniek

NORD Drivesystems - Predictief onderhoud is de systematische voortzetting van conditieonderhoud met als doel machines en installaties proactief te onderhouden en veranderingen te detecteren, stilstand te verminderen en de efficiŽntie van de complete installatie te verhogen. Toestandsgericht onderhoud vervangt het traditionele tijd-gebaseerde onderhoud.


Veelzijdige mobiele machines dankzij elektronische aansturing van open systeem pompen

Bosch Rexroth - Met de eOC (elektronische Open Circuit) hydraulische architectuur, kunnen machinefabrikanten volledig profiteren van het potentieel dat hun mobiele machines bieden. Het Rexroth eOC-portfolio omvat software en hydraulische componenten voor het dynamisch aansturen van de werkhydrauliek en de rijaandrijving.


Minder storingen op bewerkingsmachines tijdens circulaire interpolatie

NSK - Storingen op bewerkingsmachines tijdens circulaire interpolatieroutines zijn een bekend probleem. Dankzij innovatie van NSK is het mogelijk om de gevolgen van dit ongewenste fenomeen te beperken. De wereldprimeur laat toe om de wrijving in de kogelomloopspindel te stabiliseren tijdens het omkeren van de beweging, waardoor de neiging tot kwadrantstoringen aanzienlijk verminderd wordt.


Energie-efficiŽnte synchroonmotoren zetten nieuwe standaarden

NORD Drivesystems - Energie-efficiŽnt, kostenbewust en milieuvriendelijk: met de IE5+ synchroonmotor zet NORD DRIVESYSTEMS nieuwe standaarden. De nieuwe motor is nu leverbaar in geventileerde of gladde uitvoering met een vermogen van 4,0 kW. Naar wens worden de motoren voorzien tot een glad oppervlak of van de nsd tupH oppervlaktebehandeling.


Nieuwe SMC luchtverzorgingsunit (AC-D serie) levert hoge persluchtkwaliteit

SMC - SMC introduceert nieuwe luchtverzorgingsunits (AC-D-serie) die zorgen voor stabiele en betrouwbare industriŽle processen. De veelzijdige modulaire productserie, bestaande uit een compacte Ďone-boxí-constructie, levert persluchtkwaliteit die kan worden geclassificeerd volgens ISO8573-1:2010.


NSK toont zijn competentie in ultraprecieze positionering

NSK - Als expert in motion control levert NSK klanten vaak manipulatoren en positioners die tot op de micrometer en zelfs nanometer nauwkeurig zijn. In deze applicatie worden fijne positioneertaken uitgevoerd onder een microscopisch gezichtsveld, wat de inzet vereist van vakkundige engineering en grote knowhow.


Gecentraliseerde besturing met basisplaat voor digitale flowschakelaars SMC

SMC - Een nieuwe basisplaat voor digitale flowschakelaars van SMC (PF3WB/C/S/R-serie) centraliseert de regeling van de flow en temperatuur in productielijnen en -installaties. Doordat de flowschakelaars in ťťn basisplaat zijn ondergebracht, in plaats van op iedere lijn, wordt niet alleen inspectietijd bespaard. De installatie is daardoor ook eenvoudiger en sneller, dankzij het geringe leidingwerk.


Lineair vermogen - zo simpel is het nog nooit geweest

Bosch Rexroth - Bosch Rexroth heeft een nieuwe hydraulische lineaire aandrijving ontwikkeld en daarmee deze techniek naar een nieuw en hoger niveau getild. Het evolutionaire CytroForce-concept omvat de knowhow van de conventionele aandrijvingen maar Bosch Rexroth is erin geslaagd dit in een slimme compacte as te integreren waarmee simpel kracht-, bewegings- en positioneringstaken uitgevoerd kunnen worden.


Eerste Edge-applicatie voor aandrijvingen

Siemens - In het kader van het event Digital Enterprise SPS Dialog lanceerde Siemens Analyze MyDrives Edge, zijn eerste Edge-applicatie voor aandrijvingen. Zo toont het bedrijf concreet aan hoe edge computing de aandrijfsystemen van Sinamics nog intelligenter kan maken en welke voordelen het biedt voor gebruikers en machinebouwers.


Belgische industriŽle startup Mirmex pioniert met innovatieve micromotoren

Mirmex Motor - Mirmex Motor heeft een nieuwe methode ontwikkeld om spoelen van elektrische micromotoren te fabriceren. Mirmex micromotoren worden aangedreven door flexibele printplaten in plaats van klassieke, elektrische spoelen van koperdraad. Ze zijn tot 50% compacter, 70% krachtiger en worden tien keer sneller gemonteerd. Na zeven jaar onderzoek en ontwikkeling is de Belgische mechatronicastartup nu klaar om zijn technologie op de markt te brengen.


Eťn flowsensor, vele meettaken

SICK - De thermische flowsensor FTMg meet niet alleen de gasflow, maar ook de gastemperatuur en de procesdruk. Daarmee is de FTMg een kostenbesparend multitalent. Dankzij zijn hoge meetdynamiek en een gering drukverlies detecteert hij perslucht en niet-corrosieve gassen op een uiterst energie-efficiŽnte manier.


SMC introduceert compact ventiel met maximale capaciteit

SMC - De nieuwe JSY-serie magneetventielen van SMC is tot vijftig procent lichter en compacter dan conventionele ISO-ventielen met een vergelijkbare flowcapaciteit. Het JSY1000 model is met een breedte van 6,4 mm het smalste 5/2-ventiel wereldwijd.


Nieuwste generatie schakelkastomvormers

NORD Drivesystems - Optimale prestaties in de schakelkast: De NORDAC PRO SK 500P frequentieomvormers van NORD DRIVESYSTEMS zijn uitgerust met een geÔntegreerde multiprotocol Ethernet interface, een multi-encoder interface voor meerdere assen en een USB interface voor het spanningsvrij parametriseren. Perfect voor elke toepassing.


Luchtbediende terugslagklep met standmelding

SMC - SMC introduceert een luchtbediende terugslagklep met standmelding (XT34-303) voor het realiseren van een veilige stop van een cilinder. De klep maakt gebruik van een overlap. Nadat de luchtstroom is afgesloten, maakt de klep een doorgaande beweging. De naderingschakelaar waarvan de klep voorzien is, geeft pas een signaal nadat de klep volledig is gesloten, om zo de effecten van hysteresis uit te sluiten.


SMC stappenmotor controller (JXCL1) met IO-Link

SMC - De JXCL1 stappenmotor controller van SMC is een besturingssysteem voor de LE-serie elektrische actuatoren. De controller ondersteunt het IO-Link communicatieprotocol. In combinatie met een IO-Link master is het mogelijk om de status te bewaken, alarmen te resetten, stappengegevens in te stellen en bewegingsbesturingen met controle van snelheid, positie en kracht direct vanaf het HMI-scherm van de PLC in te voeren.


Twee SMC Thermo Chillers in ťťn behuizing

SMC - De Thermo Chillers uit de HRL-serie van SMC kunnen twee temperatuurbereiken afzonderlijk regelen. Deze plaatsbesparende chillers beschikken standaard over een geÔntegreerde bypass, waterfilter en een DI-filter voor volautomatische regeling van de geleidingswaarde van het DI-water.


SMC drukschakelaars met IO-Link verbeteren productiviteit

SMC - De lichte en compacte drukschakelaars van SMC (ZSE/ISE-serie) zijn geschikt voor gebruik in IO-Link toepassingen. De complete lijn heeft een uniform ontwerp, zodat operators alle modellen eenvoudig kunnen instellen en aflezen. Veel tijdwinst wordt bereikt, doordat het instellen minder handelingen vraagt.


Kostenbesparing door efficiŽnte energiebesparende motoren

NORD Drivesystems - NORD DRIVESYSTEMS heeft een nieuwe synchroonmotor ontwikkeld met een aanzienlijk hogere energie-efficiŽntie (IE5+). Het is een aanvulling op de gestandaardiseerde motorreductorvarianten van de LogiDrive systemen en is met name geschikt om het aantal varianten te verlagen. Dit maakt de IE5+ synchroonmotor uitermate geschikt voor gebruik in de intralogistiek.


Lichte en compacte SMC meertrapsejector bespaart ook energie

SMC - SMC heeft zijn meertrapsejector ZL112A vernieuwd vanwege de groeiende vraag naar lichtere ejectoren die steeds vaker in robots worden toegepast. De verbeterde energie-efficiŽnte ejectoren zijn bovendien zeer geschikt voor vacuŁm applicaties met een hoog lekkageniveau.


Nieuwe SMC luchtdrogers met meer capaciteit en verbeterde afvoer

SMC - SMC introduceert een nieuwe serie luchtdrogers (IDFA60-70-80-90) met een luchtstroomcapaciteit van 204 tot 810 m3/h, een toename van 23% ten opzichte van het huidige model. De luchtdrogers zijn uitgevoerd met een verbeterd condensaat afvoersysteem.


Agenda

15/03 - 18/03: TechniShow, Jaarbeurs Utrecht

03/05 - 06/05: Ipack-Ima, Milaan

17/05 - 20/05: Global Industrie, Paris Nord-Villepinte

17/05 - 20/05: Measurement World, Paris Nord-Villepinte

18/05 - 20/05: Indumation.be, Kortrijk Xpo

30/05 - 02/06: Hannover Messe

22/08 - 26/08: ACHEMA, Frankfurt am Main

27/09 - 30/09: Micronora, BesanÁon (F)