NORD Drivesystems

Met meer dan 4.000 werknemers, ontwikkelt, produceert en verkoopt NORD aandrijftechnologie en is daarbij binnen de industrie ťťn van de leidende internationale leveranciers van all-in oplossingen. Als aanvulling op de standaard aandrijvingen, levert NORD ook applicatiespecifieke concepten en oplossingen, die aan speciale eisen voldoen, zoals bv. energiebesparende aandrijvingen en explosiebestendige systemen. Opgericht in 1965, realiseerde het bedrijf een omzet van omstreeks 700 miljoen euro in 2018. Momenteel heeft het bedrijf wereldwijd 36 dochterbedrijven. Een dicht verkoop- en servicenetwerk garandeert optimale bereikbaarheid voor korte levertijden en een pakket services dichtbij de klant. NORD produceert een zeer uiteenlopende range tandwielkasten met koppels van 10 Nm tot 200.000 Nm, elektromotoren met vermogens van 0.12 kW tot 1,000 kW, en bijbehorende vermogenselektronica in de vorm van frequentieomvormers en servobesturingen. De range frequentieomvormers van het bedrijf omvat units voor conventionele installatie in elektrische installatiekasten alsmede gedecentraliseerde en volledig geÔntegreerde aandrijfunits.

twitter.com/NORD_Drive
www.linkedin.com/company/getriebebau-nord-gmbh-&-co-kg
www.nord.be
www.nord.com
www.youtube.com/user/NORDDRIVESYSTEMS

Energie-efficiŽnte synchroonmotoren zetten nieuwe standaarden

NORD Drivesystems - Energie-efficiŽnt, kostenbewust en milieuvriendelijk: met de IE5+ synchroonmotor zet NORD DRIVESYSTEMS nieuwe standaarden. De nieuwe motor is nu leverbaar in geventileerde of gladde uitvoering met een vermogen van 4,0 kW. Naar wens worden de motoren voorzien tot een glad oppervlak of van de nsd tupH oppervlaktebehandeling.


Nieuwste generatie schakelkastomvormers

NORD Drivesystems - Optimale prestaties in de schakelkast: De NORDAC PRO SK 500P frequentieomvormers van NORD DRIVESYSTEMS zijn uitgerust met een geÔntegreerde multiprotocol Ethernet interface, een multi-encoder interface voor meerdere assen en een USB interface voor het spanningsvrij parametriseren. Perfect voor elke toepassing.


Kostenbesparing door efficiŽnte energiebesparende motoren

NORD Drivesystems - NORD DRIVESYSTEMS heeft een nieuwe synchroonmotor ontwikkeld met een aanzienlijk hogere energie-efficiŽntie (IE5+). Het is een aanvulling op de gestandaardiseerde motorreductorvarianten van de LogiDrive systemen en is met name geschikt om het aantal varianten te verlagen. Dit maakt de IE5+ synchroonmotor uitermate geschikt voor gebruik in de intralogistiek.