Kostenbesparing door efficiŽnte energiebesparende motoren

NORD DRIVESYSTEMS heeft een nieuwe synchroonmotor ontwikkeld met een aanzienlijk hogere energie-efficiŽntie (IE5+). Het is een aanvulling op de gestandaardiseerde motorreductorvarianten van de LogiDrive systemen en is met name geschikt om het aantal varianten te verlagen. Dit maakt de IE5+ synchroonmotor uitermate geschikt voor gebruik in de intralogistiek.

De energiezuinige permanentmagneet synchroonmotor van de nieuwste generatie heeft aanzienlijk lagere verliezen dan de huidige IE4 serie. De gladde motor, zonder ventilator, realiseert zijn hoge efficiŽntie, die soms fors uitstijgt boven de efficiŽntieklasse IE5, via een breed koppelbereik en is optimaal geschikt voor bedrijf in deellastbereik. De compacte IE5+ motor biedt een hoge vermogensdichtheid met kleinere inbouwmaten, en wordt in eerste instantie geÔntroduceerd met een bouwgrootte voor een vermogensbereik van 0,35 tot 1,1 kW met een continu koppel van 1,6 tot 4,8 Nm en snelheden van 0 tot 2100 min-1. Directe motorbevestiging en NEMA- en IEC-motorbevestiging zijn beschikbaar. Een geÔntegreerde encoder en een geÔntegreerde mechanische rem zijn optioneel leverbaar.

Door het constante koppel over een breed toerentalbereik maken de IE5+-motoren een gerichte reductie van het aantal varianten mogelijk. Dit minimaliseert administratieve kosten en biedt de mogelijkheid tot gestroomlijnder productie-, logistieke, opslag- en serviceprocessen. De nieuwe IE5+ generatie motoren combineert niet alleen de voordelen van een modulair systeem en hogere efficiŽntie met de mogelijkheden om het aantal varianten te verlagen, maar betaalt zichzelf ook in korte tijd terug. De nieuwe IE5+ motor kan worden gecombineerd met NORD reductoren en aandrijfelektronica als een modulair systeem en zal vanaf het tweede kwartaal van 2020 leverbaar zijn.

Nieuwsbericht van NORD Drivesystems, 04/05/2020


Feel free to share

Agenda

22/08 - 26/08: ACHEMA, Frankfurt am Main

30/08 - 02/09: TechniShow, Jaarbeurs Utrecht

13/09 - 17/09: AMB, Messe Stuttgart (D)

21/09 - 22/09: Design to Manufacturing (D2M), Kortrijk Xpo

27/09 - 30/09: Micronora, BesanÁon (F)