Nieuwste generatie schakelkastomvormers

Optimale prestaties in de schakelkast: De NORDAC PRO SK 500P frequentieomvormers van NORD DRIVESYSTEMS zijn uitgerust met een ge´ntegreerde multiprotocol Ethernet interface, een multi-encoder interface voor meerdere assen en een USB interface voor het spanningsvrij parametriseren. Perfect voor elke toepassing.

De nieuwe schakelkastomvormers hebben een nominaal motorvermogen van 0,25 tot 5,5 kW en bieden een hoog niveau aan connectiviteit, functionaliteit en veelzijdigheid. Verschillende apparaat versies kunnen optimaal worden toegewezen aan verschillende toepassingsvereisten. De plug-in besturings-, veiligheids- en optiemodules zorgen voor maximale flexibiliteit en het compacte formaat zorgt voor ruimtebesparende installatie in schakelkasten.

NORDAC PRO SK 500P is de nieuwe generatie schakelkastomvormers. De serie is uitgerust met een ge´ntegreerde universele Ethernet interface, zodat de belangrijkste real-time Ethernet standaarden via ÚÚn enkele interface kunnen worden gebruikt. Of het nu gaat om Profinet, EtherNet/IP, Powerlink of EtherCAT, het vereiste protocol kan eenvoudig door middel van parameters worden ingesteld.

Het toekomstbestendige karakter van de modulaire serie blijkt uit de moderne connectiviteit, zoals het gebruik van een SD geheugenkaart als opslagmedium voor parameters, naast een USB interface waarmee het mogelijk is om de omvormer ┤in the box┤ spanningsvrij te parametriseren. Bovendien beschikt hij over een CANopen interface, vijf of zes digitale en twee analoge ingangen, twee digitale en een analoge uitgang, twee potentiaalvrije multifunctionele relais, een HTL/TTL incrementele encoder interface en een universele encoder interface die aansluiting van SIN/COS, BiSS SSI, Hiperface en EnDat-encoders mogelijk maakt.

De NORDAC PRO SK 500P kan tot vier encodersystemen tegelijk uitlezen en kan daardoor meerdere motoren in de positioneringsmodus aansturen. Samen met functies als de ge´ntegreerde PLC voor motorgerelateerde beweging- en logische besturing, een 200% overbelastingreserve voor perfecte koppel- en snelheidsprestaties en een sensor loze stroomvectorregeling voor asynchroon- en synchroonmotoren (open loop en closed loop), is het een ware allrounder. De ge´ntegreerde remchopper voor 4-kwadrantenbedrijf is onderdeel van de basisuitrusting van de hele serie, net als het motorremmanagement, dat belangrijk is voor bijvoorbeeld hijswerktoepassingen. NORD levert de omvormers met ge´ntegreerde STO en SS1.

De ge´ntegreerde PLC verwerkt de data van sensoren en actuatoren en kan autonoom regelsequenties initiŰren, naast het verzorgen van de communicatie van aandrijf- en applicatiedata met een controlecentrum, netwerkcomponenten of met de cloud-opslag. Dit maakt continue conditiebewaking mogelijk en vormt daarmee de basis voor zowel predictieve onderhoudsconcepten als voor een optimale dimensionering van fabrieksinstallaties.

Intelligent, communicatief en gemakkelijk aan te sluiten: met de NORDAC PRO SK 500P beschikt het NORD DRIVESYSTEMS programma nu over toekomstbestendige en gebruiksvriendelijke frequentieomvormers voor schakelkasten. Het totaalconcept is herzien, waardoor de omvormerserie nu een nieuw toekomstbestendig platform biedt met de belofte van vele jaren kracht en prestaties van NORD. De nieuwe serie is uiteraard neerwaarts compatibel met de huidige SK 500E-serie.

Nieuwsbericht van NORD Drivesystems, 31/08/2020


Feel free to share

Agenda

22/08 - 26/08: ACHEMA, Frankfurt am Main

30/08 - 02/09: TechniShow, Jaarbeurs Utrecht

13/09 - 17/09: AMB, Messe Stuttgart (D)

21/09 - 22/09: Design to Manufacturing (D2M), Kortrijk Xpo

27/09 - 30/09: Micronora, Besanšon (F)