SMC

SMC maakt al 56 jaar pneumatische producten en heeft nu een team van 1.600 R&D-technici. Het bedrijf is wereldwijd erkend als toonaangevende expert op het gebied van pneumatiek. SMC biedt meer dan 11.000 basisproducten aan in meer dan 620.000 variaties en heeft een uiteenlopende klantenbasis in alle takken van de automatiseringsindustrie.

www.smc.be

Nieuwe SMC luchtverzorgingsunit (AC-D serie) levert hoge persluchtkwaliteit

SMC - SMC introduceert nieuwe luchtverzorgingsunits (AC-D-serie) die zorgen voor stabiele en betrouwbare industriŽle processen. De veelzijdige modulaire productserie, bestaande uit een compacte Ďone-boxí-constructie, levert persluchtkwaliteit die kan worden geclassificeerd volgens ISO8573-1:2010.


SMC lanceert een nieuw, energiebesparend blaaspistool

SMC - Het nieuwe hoog impact blaaspistool (IBG) van SMC is het meest energiezuinige blaaspistool op de markt. Het verbruikt tot 87% minder lucht dan elk ander standaard pistool. Met de lancering van het IBG-blaaspistool is SMC gewapend om de markt voor blaaspistolen letterlijk Ďomver te blazení. Het pistool blaast met een veel sterkere en kortere luchtpuls dan de bestaande traditionele blaaspistolen.


Robuuste en milieuvriendelijke koel- en temperatuurregelaar

SMC - Koel- en temperatuurregelaars worden vooral uitgedaagd in productieomgevingen waarin ze worden blootgesteld aan stof of spatwater. Een nauwkeurige temperatuurstabiliteit van het circulerende medium is vereist, zodat machines en systemen veilig functioneren. De HRS-R-serie is een oplossing van SMC die zich ook in lastige omgevingen bewijst.


Gecentraliseerde besturing met basisplaat voor digitale flowschakelaars SMC

SMC - Een nieuwe basisplaat voor digitale flowschakelaars van SMC (PF3WB/C/S/R-serie) centraliseert de regeling van de flow en temperatuur in productielijnen en -installaties. Doordat de flowschakelaars in ťťn basisplaat zijn ondergebracht, in plaats van op iedere lijn, wordt niet alleen inspectietijd bespaard. De installatie is daardoor ook eenvoudiger en sneller, dankzij het geringe leidingwerk.


Nauwkeurige diagnose van vloeistofprocessen

SMC - De nieuwe digitale flowschakelaar van SMC (PF3W-Z/L-serie) is een betrouwbare en efficiŽnte oplossing in processen die afhankelijk zijn van de vloeistofstroom. Of het nu gaat om het koelwater van spuitgietmachines en laspistolen of om koel- en temperatuurregelaars, alleen met alle relevante gegevens kunnen de processen soepel verlopen.


SMC introduceert compact ventiel met maximale capaciteit

SMC - De nieuwe JSY-serie magneetventielen van SMC is tot vijftig procent lichter en compacter dan conventionele ISO-ventielen met een vergelijkbare flowcapaciteit. Het JSY1000 model is met een breedte van 6,4 mm het smalste 5/2-ventiel wereldwijd.


Luchtbediende terugslagklep met standmelding

SMC - SMC introduceert een luchtbediende terugslagklep met standmelding (XT34-303) voor het realiseren van een veilige stop van een cilinder. De klep maakt gebruik van een overlap. Nadat de luchtstroom is afgesloten, maakt de klep een doorgaande beweging. De naderingschakelaar waarvan de klep voorzien is, geeft pas een signaal nadat de klep volledig is gesloten, om zo de effecten van hysteresis uit te sluiten.


SMC stappenmotor controller (JXCL1) met IO-Link

SMC - De JXCL1 stappenmotor controller van SMC is een besturingssysteem voor de LE-serie elektrische actuatoren. De controller ondersteunt het IO-Link communicatieprotocol. In combinatie met een IO-Link master is het mogelijk om de status te bewaken, alarmen te resetten, stappengegevens in te stellen en bewegingsbesturingen met controle van snelheid, positie en kracht direct vanaf het HMI-scherm van de PLC in te voeren.


Twee SMC Thermo Chillers in ťťn behuizing

SMC - De Thermo Chillers uit de HRL-serie van SMC kunnen twee temperatuurbereiken afzonderlijk regelen. Deze plaatsbesparende chillers beschikken standaard over een geÔntegreerde bypass, waterfilter en een DI-filter voor volautomatische regeling van de geleidingswaarde van het DI-water.


SMC drukschakelaars met IO-Link verbeteren productiviteit

SMC - De lichte en compacte drukschakelaars van SMC (ZSE/ISE-serie) zijn geschikt voor gebruik in IO-Link toepassingen. De complete lijn heeft een uniform ontwerp, zodat operators alle modellen eenvoudig kunnen instellen en aflezen. Veel tijdwinst wordt bereikt, doordat het instellen minder handelingen vraagt.


SMC en ABN slaan handen in elkaar voor maximale uptime chillers

SMC - Sommige chillers zijn niet essentieel in het proces en kunnen off-site hersteld worden, maar een heel aantal zijn kritisch. Om daar op in te spelen heeft SMC nu een samenwerkingsverband afgesloten met ABN, de specialist in koeling en heating die er prat op gaat de snelste service in de business te geven.


Lichte en compacte SMC meertrapsejector bespaart ook energie

SMC - SMC heeft zijn meertrapsejector ZL112A vernieuwd vanwege de groeiende vraag naar lichtere ejectoren die steeds vaker in robots worden toegepast. De verbeterde energie-efficiŽnte ejectoren zijn bovendien zeer geschikt voor vacuŁm applicaties met een hoog lekkageniveau.


Nieuwe SMC luchtdrogers met meer capaciteit en verbeterde afvoer

SMC - SMC introduceert een nieuwe serie luchtdrogers (IDFA60-70-80-90) met een luchtstroomcapaciteit van 204 tot 810 m3/h, een toename van 23% ten opzichte van het huidige model. De luchtdrogers zijn uitgevoerd met een verbeterd condensaat afvoersysteem.


SMC veldbussystemen met IO-Link besparen op kosten

SMC - De compacte veldbussystemen van de EX260 serie van SMC zijn nu ook leverbaar met IO-Link technologie. Dit maakt slimme communicatie mogelijk en ondersteunt de digitalisering van machine- en systeemtechnologie in Industrie 4.0 toepassingen.


Eenheid voor veelzijdige digitale drukschakelaars van SMC

SMC - De lichte en compacte serie drukschakelaars van SMC (ZSE20 / ISE20) is uitgebreid met nieuwe modellen. De complete lijn heeft een uniform ontwerp, zodat machineoperators alle drukschakelaars eenvoudig kunnen instellen en aflezen. Het efficiŽnte gebruik zorgt voor tijdwinst.


SMC introduceert schuine zitting ventiel met lange levensduur

SMC - De VXB-serie is toepasbaar voor systemen met lucht, stoom en verwarmd water. SMC reageert hiermee op de marktvraag naar kleppen die lang meegaan, weinig lekken en compact kunnen worden ingebouwd.


SMC introduceert eenvoudige energiebesparende Thermo Chiller

SMC - De HRSE-serie komt tegemoet aan de marktvraag naar een energie-efficiŽnte en bedieningsvriendelijke Thermo Chiller met gemiddelde koelcapaciteit.


SMC International Training wint IDA 2015 onderscheiding

SMC - SMC International Training heeft tijdens de Worlddidac India 2015 een onderscheiding ontvangen voor haar Energy Saving Trainer ENS-200. Het trainingssysteem werd geprezen met de titel Ďinventief onderwijsproductí.


SMC scoort een hattrick met de energiebesparende drievoudige omvormer in zijn nieuwe thermo chiller

SMC - SMC voldoet aan de marktvraag met zijn nieuwe thermokoeler in de HRSH-serie. Deze beschikt over een drievoudige omvormer die energie-, plaats- en gewichtsbesparingen garandeert. De drievoudige omvormer regelt de compressormotor, ventilator en pomp en verbruikt tot 53% minder energie dan een zonder-omvormer.