Festo

www.festo.be
www.youtube.com/user/FestoHQ/featured

Festo ontwikkelt AI-robotoplossing voor logistiek centrum Würth

Festo - De ‘GripperAI’-software van Festo is met innovatiepartner Würth ontwikkeld voor robots in de logistieke keten om producten tot maximaal 20 kg te handelen. Het doel hiervan is om de fysieke belasting van mensen te verlagen en zo de werkomstandigheden te verbeteren. Het prototype van de AI-software wordt onder meer getest bij het Reinhold Würth Innovation Center Curio.


Paaseitjesmix automatiseren - Mondelez kiest voor elektrische aandrijvingen

Festo - In een nieuwe installatie voor het mixen van chocolade paaseitjes heeft Mondelez in Herentals resoluut voor elektrische aandrijvingen gekozen. De belangrijkste redenen hiervoor zijn een lager energieverbruik, een hogere veiligheid en meer flexibiliteit in het aansturen van snelheden en posities. Een ingenieus systeem van transportbanden zorgt ervoor dat iedereen bij Pasen een leuke mix van smaken in zijn pakje met chocolade eitjes vindt.


Nieuwe Electric Motion Sizing softwaretool

Festo - Met de nieuwe Electric Motion Sizing tool van Festo is het zoeken naar de optimale oplossing voor uw motiontoepassing een stuk eenvoudiger geworden. Deze gratis online tool biedt foutloze dimensionering van zowel rotatieve als lineaire toepassingen voor elektromechanische systemen.


Festo’s nieuwe ELGT elektromechanische aandrijving met vrijdragende as

Festo - Festo, specialist op het gebied van industriële automatisering, heeft een nieuwe elektromechanische aandrijving met vrijdragende as geïntroduceerd, die is ontworpen om te voldoen aan de veeleisende specificaties van moderne productiefaciliteiten. De nieuwe ELGT-aandrijving combineert precisie met een hoge belastbaarheid en stijfheid, waardoor hij ideaal is voor toepassing bij de productie van kleine onderdelen en Li-ion batterijen.


Festo lanceert pneumatische cobot

Productivity.be - Op de Hannover Messe later deze maand lanceert Festo zijn eerste collaborative robot die meteen ook als ’s werelds eerste pneumatisch cobot in de markt gezet wordt. Qua uitzicht, bediening en mogelijke toepassingen past de cobot perfect in het steeds groter wordende rijtje van elektrische tegenhangers, maar de pneumatiek maakt de gebruikservaring in echte collaborative toepassingen wel heel erg speciaal.


Grote stappen in de digitale toekomst

Festo - Digitalisering en kunstmatige intelligentie zijn megatrends die mogelijkheden bieden voor besparingen in alle fasen van de levenscyclus van hun procesautomatisering. De eerste digitale hardware, de Festo Motion Terminal VTEM, en de daarbij behorende dashboards zijn al beschikbaar. Dashboards van Festo visualiseren omstandigheden van de installatie. Hiermee staat zelfs AI op het punt realiteit te worden in procesautomatisering.


Mobiel robotsysteem meets BionicSoftHand 2.0

Festo - Industriële verandering vereist een nieuwe soort interactie tussen mensen, machines en informatie. Robots en hun bestuurders zullen in de toekomst meer dan ooit samenwerken. Dit is de reden waarom Festo intensief werkt aan systemen die bijvoorbeeld mensen kunnen verlossen van monotoon of gevaarlijk werk, zonder nieuwe risico's te introduceren. Artificial intelligence speelt hierbij een centrale rol.


Festo brengt AI naar de machine

Productivity.be - Zoveel mogelijk data samenbrengen in de cloud en er de tools voor artificiële intelligentie op loslaten – het klinkt veelbelovend, maar in de industrie lijkt deze aanpak niet echt te werken. Volgens Festo moet de real-time analyse van data in de machines en de componenten zelf gebeuren, waarbij de meest cruciale succesfactor in het verhaal niet over het hoofd gezien mag worden: de operator.


Missing links in de fabriek van de toekomst

Productivity.be - Nieuwe technologieën openen voorlopig nog onbekende marktkansen. Dat was de algemene boodschap op de jaarlijkse internationale persconferentie van Festo, die begin deze maand plaats had in Delft. In het overzicht van actuele trends in het kader van Industrie 4.0 definieerde Festo twee missing links in de evolutie naar de flexibele fabriek van de toekomst: artificiële intelligentie en product handling.


Festo is volop in beweging

Festo - Festo heeft haar vestigingen in Nederland en België ondergebracht in het nieuw gevormde cluster Benelux. De bestaande verkooporganisaties met hoofkantoren in Delft en Brussel blijven intact maar de samenwerking, kennisuitwisseling en marktbenadering wordt geïntegreerd. Zo wil Festo haar klanten de diepgaande expertise uit verschillende markten optimaal ter beschikking stellen.


Festo lanceert Motion Apps

Productivity.be - Met de lancering van haar nieuwe Motion Terminal zet Festo een belangrijke stap in de evolutie van pneumatische aandrijvingen naar Industrie 4.0. Met dit universele ventiel kan een hele reeks van intelligente functies op een digitale manier geïmplementeerd worden door de installatie en configuratie van Motion Apps.


Festo bouwt suspensie op rond introductie van Motion Terminal

Productivity.be - Het gebeurt niet vaak dat een leverancier van industriële componenten een suspensie weet op te bouwen rond een productlancering, die vergelijkbaar is met wat Apple en Tesla doen in de consumentenmarkt. Festo maakt zich sterk met de Motion Terminal een product te lanceren dat een ware doorbraak zal forceren in pneumatische aandrijving. De introductie gebeurt in april, op de Hannover Messe.


Newsletter

News

Industrial AI Conference enters its second round

The Game Changer for Process Industries: Ethernet-APL

ACHEMA Opening: Strong call for international cooperation

Applied AI and Cutting-edge Technology Start-ups Dominate this Year’s 100 New Members of the World Economic Forum’s Technology Pioneers Community

KNAPP Integrates First Pocket Sorter in Pharma Logistics

ENEOS and PFN Begin World’s First AI-Based Autonomous Operation of Crude Oil Processing Unit


Agenda

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

13/11 - 14/11: Asset Performance Conference 2024, Flanders Meeting & Convention Center, Antwerpen

31/03/25 - 04/04/25: Hannover Messe, Hannover (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)