ACHEMA

twitter.com/ACHEMAworldwide
www.achema.de

Achema Start-up awards

Productivity.be - Op de vakbeurs Achema werden gisteren de Start-up awards uitgereikt. De lijst van 20 nominaties gaf meteen een mooi overzicht van actuele trends en nieuwigheden in de procesindustrie. Van die lijst werden drie bedrijven bekroond met een award, goed voor 10.000 euro: Semodia, Pipe Predict en Lumatix Biotech.


Industrial 5G – waar staan we?

Productivity.be - Met een bandbreedte van maar liefst 10 Gbps en een latency van maximaal 1 msec belooft 5G een hele reeks nooit geziene mogelijkheden voor draadloze netwerken te creëren – niet in het minst voor industriële sensornetwerken of als backbone van het Internet of Things. Maar waar staan we nu eigenlijk in de roll-out van het netwerk dat er nu al een aantal jaren zo meteen staat aan te komen?


Standaard catalogus voor procesmodules?

Productivity.be - Modularisering is een populair thema in de procesindustrie omdat het werken met skids of Process Equipment Assemblies (PEA’s) een passend antwoord kan bieden op de vraag naar meer flexibiliteit en een snellere time-to-market. Binnen ProcessNet wordt nu onderzocht of er een catalogus gemaakt kan worden van standaard modules die direct inzetbaar en nadien herbruikbaar zouden zijn.


Van proces- naar business automatisering

Productivity.be - Wanneer we in de industrie spreken over digitalisering, dan doen we dat veelal vanuit een OT-perspectief, met een focus op specifieke processen of systemen. In een volgende stap is het de uitdaging om al die oplossingen te integreren tot één groot platform voor business automatisering. Dat is wat ABB wil doen met zijn Ability Genix suite die op Achema Pulse voorgesteld wordt.


EuroBLECH en ACHEMA uitgesteld

Productivity.be - Voor wie zijn agenda nog een beetje probeert bij te houden: deze week raakte bekend dat met EuroBLECH en ACHEMA twee grote Europese beurzen het zekere voor het onzekere nemen en hun edities begin volgend jaar uitstellen tot 2022.


ACHEMA focust op digitalisering

Productivity.be - De volgende editie van de driejaarlijkse vakbeurs ACHEMA van 14 tot 18 juni is in volle voorbereiding en met boekingen voor 85% van de oppervlakte van vorig jaar lijkt Covid niet al te veel roet in het eten te gooien. Een thema dat ruim aandacht zal krijgen is digitalisering – een thema dat precies omwille van Covid meer dan ooit belangrijk is, zeggen de organisatoren.


Chemische fabriek in een container

Productivity.be - De chemische en farmaceutische industrie ondervinden net als de maakindustrie een toenemende vraag naar individualisering van producten en ook voor deze sectoren is het de uitdaging om hierbij dezelfde kostenefficiëntie te realiseren als bij massaproductie. Een van de mogelijke antwoorden is modularising, een thema dat nadrukkelijk aan bod komt op Achema.


FDI in actie op Achema

Productivity.be - De FieldComm Group heeft op Achema voor het eerst een publieke demonstratie gegeven van tools voor Field Device Integration (FDI). Dit concept maakt in de procesindustrie een volledige integratie mogelijk van instrumenten en software tools, over alle veldbussen heen. Eerder dit jaar werden, na jarenlange onderhandelingen tussen de verschillende spelers, de eerste volledige specificaties gepubliceerd.


Newsletter

News

Industrial AI Conference enters its second round

The Game Changer for Process Industries: Ethernet-APL

ACHEMA Opening: Strong call for international cooperation

Applied AI and Cutting-edge Technology Start-ups Dominate this Year’s 100 New Members of the World Economic Forum’s Technology Pioneers Community

KNAPP Integrates First Pocket Sorter in Pharma Logistics

ENEOS and PFN Begin World’s First AI-Based Autonomous Operation of Crude Oil Processing Unit


Agenda

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

13/11 - 14/11: Asset Performance Conference 2024, Flanders Meeting & Convention Center, Antwerpen

31/03/25 - 04/04/25: Hannover Messe, Hannover (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)