Mirmex Motor

Het Belgische Mirmex Motor heeft een unieke en gepatenteerde technologie ontwikkeld om micromotoren met spoelen van flexibele printplaten te ontwerpen. Deze technologie maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en laat Mirmex toe om motoren efficiŽnter, compacter en sneller te ontwerpen, volledig aangepast aan de specifieke behoeften van klanten over de hele wereld.

Mirmex Motor is een spin-off van de UCLouvain, waar het zijn onderzoek naar micromotorspoelen in 2013 begon. In 2017 richtte het team Mirmex Motor op, om twee jaar later enkele miljoenen euroís op te halen via een kapitaalronde. Naast de productie van spoelen en complete motoren, levert het bedrijf ook advies ter zake aan bedrijven.

Mirmex Motor SA heeft financiering ontvangen van het Horizon 2020 onderzoeks- en innovatieprogramma van de Europese Unie onder nummer 847955.

www.mirmexmotor.com

Belgische industriŽle startup Mirmex pioniert met innovatieve micromotoren

Mirmex Motor - Mirmex Motor heeft een nieuwe methode ontwikkeld om spoelen van elektrische micromotoren te fabriceren. Mirmex micromotoren worden aangedreven door flexibele printplaten in plaats van klassieke, elektrische spoelen van koperdraad. Ze zijn tot 50% compacter, 70% krachtiger en worden tien keer sneller gemonteerd. Na zeven jaar onderzoek en ontwikkeling is de Belgische mechatronicastartup nu klaar om zijn technologie op de markt te brengen.