Controllers, netwerken & devices

Modulair veiligheidsrelais myPNOZ biedt wereldwijd voor het eerst partijgrootte 1 op het gebied van veiligheidsrelais

Pilz - Gebruikers kunnen Ďhuní myPNOZ samenstellen via de intuÔtief bediende online tool myPNOZ Creator: deze wordt voorgemonteerd, aangepast en getest geleverd en is dus een kant-en-klaar en volledig geÔndividualiseerd systeem. Voor het aanmaken in myPNOZ Creator is geen programmeerkennis nodig, omdat de logica voor het koppelen van de veiligheidsfuncties in myPNOZ via de modulekeuze en de aansluitvolgorde ervan wordt gedefinieerd.


Red Lion introduceert de NT4008 Gigabit Layer 2 PROFINET-switch

Red Lion Controls - Red Lion is verheugd de NT4008 te introduceren; een nieuwe 8-poorts Gigabit managed Industrial Ethernet switch serie. De NT4008 serie switches zijn gecertificeerd om te voldoen aan de PROFINET PNIO v2.34 Conformance Class-B standaarden om een naadloze integratie in PROFINET netwerken te garanderen met behulp van standaard PLC configuratie en management tools.


Smart glasses

Productivity.be - Augmented reality is een van de technologieŽn die steevast opduiken in omschrijvingen over hoe we gaan werken in de fabriek van de toekomst. Hoewel dit voor velen nog wat futuristisch klinkt, worden de eerste toepassingen vandaag al gerealiseerd. Centraal hierin staan smart glasses die een handenvrije en intuÔtieve interface bieden om data te raadplegen en te communiceren. (updated)


GeÔntegreerde LiFi-technologie voor de robuuste mobiele computermarkt

Getac - Getac, een leider in robuuste computeroplossingen, heeft aangekondigd dat het voor het eerst geÔntegreerde LiFi technologie, aangedreven door pureLiFi, op de robuuste markt brengt. Klanten in een breed scala van professionele sectoren zullen binnenkort kunnen profiteren van de voordelen van een volledig robuuste betrouwbaarheid en innovatieve LiFi-connectiviteit in een enkel apparaat.


Flexi Compact: de modulaire veiligheidsbesturing die opvalt door eenvoud en efficiency

SICK - Absolute veiligheid in werkprocessen betekent niet dat altijd een high-end oplossing tegen de hoofdprijs nodig is. Met de nieuwe Flexi Compact brengt SICK een eenvoudige en kostenefficiŽnte veiligheidsbesturing met lokaal I/O op de markt.


Toegang op afstand tot machinedata

HMS Industrial Networks - HMS Networks lanceert Ewon DataMailbox, een veilige freemium cloud gebaseerde oplossing waarmee machinebouwers en fabriekseigenaren overal ter wereld makkelijk toegang hebben tot data van hun machines. DataMailbox is een online databuffer die het mogelijk maakt om makkelijk machinedata op te halen. Het is een onderdeel van de Ewon Talk2M cloud service.


Proximus en Orange ruilen Huawei in voor Nokia

Productivity.be - Volgens het nieuwsagentschap Reuters hebben Proximus en Orange BelgiŽ een deal gesloten met Nokia voor de verdere uitbouw van hun 5G-netwerk, ten koste van hun vroegere huisleverancier Huawei. Daarmee zou toegegeven zijn aan druk van de VS dat de Chinese leverancier verdenkt van mogelijke spionage.


SPE: een nieuwe familie van netwerkoplossingen

Productivity.be - Single Pair Ethernet Ė de technologie die het mogelijk maakt om Ethernet door te trekken over tweedraadsbekabeling Ė biedt heel wat interessante mogelijkheden om bestaande netwerken te upgraden of nieuwe connecties goedkoper te realiseren. De eerste Technology Days van de SPE System Alliance gaf eind september een stand van zaken van wat vandaag mogelijk is.


Explosieveilige mobiele devices

Productivity.be - Bring Your Own Device mag in heel wat bedrijven dan al een gangbare praktijk geworden zijn, in zones met explosiegevaar ontsnappen ook mobiele telefoons en tablets niet aan de strenge ATEX richtlijnen. Dit overzicht toont een greep uit het aanbod van intrinsiek veilige toestellen. (updated)


Mobiele prestaties voor professionals in uitdagende omgevingen

Getac - Getac heeft vandaag de lancering aangekondigd van de nieuwe generatie UX10, een krachtige, volledig robuuste tablet die is gebouwd om te gedijen in uitdagende sectoren, zoals openbare veiligheid, nutsbedrijven, natuurlijke hulpbronnen en de verwerkende industrie. De belangrijkste kenmerken zijn een 10e generatie Intel Quad-core i5- of i7-processor en PCIe NVMe SSD-opslagtechnologie voor tot zes keer hogere snelheden dan SATA SSD.


BIPT geeft vijf operatoren 5G voorlopige gebruiksrechten

BIPT - Na openbare raadpleging heeft het BIPT de besluiten gepubliceerd die aan vijf operatoren Cegeka, Entropia, Orange, Proximus en Telenet, de toekenning geven van voorlopige gebruiksrechten in de 3600-3800 MHz radiofrequentieband. Deze laten toe om de eerste ontwikkelingen van 5G in BelgiŽ mogelijk te maken. De operatoren moeten verder voldoen aan de regels van de regionale overheden voor het plaatsen van antennes en de stralingsnormen.


Nieuwe Intesis gateway maakt communicatie tussen PROFINET en BACnet eenvoudig

HMS Industrial Networks - HMS Networks introduceert een nieuwe Intesis protocolvertaler voor communicatie tussen PROFINET PLC's op de fabrieksvloer en Building Management Systems met BACnet IP/MSTP. Hiermee wordt volledige data-integratie, monitoring en controle mogelijk tussen de fabrieksvloer en de gebouwfaciliteiten.


Groter marktaandeel voor Industrial Ethernet

HMS Industrial Networks - Uit het jaarlijkse onderzoek van HMS Networks naar de industriŽle netwerkmarkt blijkt dat Industrial Ethernet zijn marktaandeel verder heeft vergroot tot 64% van de nieuw geÔnstalleerde nodes (59% vorig jaar), terwijl de veldbussen terugvallen tot 30% (35%). De toonaangevende netwerken EtherNet/IP en PROFINET staan met elk 17% op de eerste plaats. Draadloze technologieŽn blijven staan op een marktaandeel van 6%.


Advanced Physical Layer (APL)

Productivity.be - Met de standaarden zo goed als klaar en de grote namen in automatisering werkend aan de nodige switches wordt 2020 het jaar van ďEthernet in the fieldĒ. De Advanced Physical Layer (APL) is een technologie die het mogelijk maakt om Ethernet door te trekken over bestaande tweedraadsbekabeling. Zo kan de intelligentie in slimme instrumenten met een minimale aanpassing ontsloten worden. (updated)


5G op top van Hype Cycle Ė en nu?

Productivity.be - Altijd en overal supersnel internet. En voor de industrie: een draadloos netwerk dat alle data in een fabriek toegankelijk maakt. Kortom: de verwachtingen rond 5G zijn hoog gespannen. De technologie staat momenteel dan ook helemaal bovenaan in de beruchte Hype Cycle van het analistenbureau Gartner. Ondertussen duiken ook de eerste teleurstellingen op.


SMC veldbussystemen met IO-Link besparen op kosten

SMC - De compacte veldbussystemen van de EX260 serie van SMC zijn nu ook leverbaar met IO-Link technologie. Dit maakt slimme communicatie mogelijk en ondersteunt de digitalisering van machine- en systeemtechnologie in Industrie 4.0 toepassingen.


5G krijgt competitie van Wi-Fi op 6 GHz

Productivity.be - Terwijl 5G momenteel alle aandacht wegkaapt als netwerk van de toekomst Ė ook voor de industrie Ė heeft de Wi-Fi Alliance aangekondigd klaar te zijn met Wi-Fi 6 dat net als 5G hogere snelheden en een lagere latentie biedt, maar dan op 6 Ghz. Die frequentieband moet wel nog vrijgegeven worden Ė iets wat de Wi-Fi Alliance verwacht in orde te komen in de loop van 2020.


Orange Industry 4.0 Campus in de haven van Antwerpen

Orange - Dankzij een nieuwe 5G-testhub zal Orange Belgium de handen in elkaar slaan met partners in de industrie om reŽle applicaties te ontwikkelen die het volle potentieel van 5G benutten. De partners profiteren van een verzekerde connectiviteit en kwaliteit van services die nodig zijn voor industriŽle gebruikssituaties. De Antwerpse haven werd als locatie gekozen omwille van de industriŽle activiteit en de enorme diversiteit aan testmogelijkheden.


Nieuwe Anybus schakelaars en draadloze routers openen de deur naar de draadloze infrastructuur van de toekomst

HMS Industrial Networks - HMS Networks presenteert een nieuwe lijn Anybus schakelaars en draadloze routers voor de volgende generatie industriŽle draadloze communicatie. Als voorbereiding op de komst van 5G en de visie op slimmere en flexibelere fabrieken, combineren deze producten hoge capaciteit en betrouwbaarheid met meer mobiliteit en lagere latentie van draadloze netwerken.


BelgiŽ onderschat belang van 5G

Productivity.be - Belgische bedrijven moeten dringend meer kennis verwerven en ervaring opdoen inzake 5G. Anders dreigt ons land de volgende investeringsgolf in de industrie te missen. Daarom pleit Agoria voor de oprichting van regelluwe zones waar nog voor het toekennen van definitieve licenties al pilootprojecten rond 5G opgestart zouden kunnen worden.