HMS Networks

HMS Networks is de toonaangevende onafhankelijke leverancier van oplossingen voor industriŽle communicatie en het Industrial Internet of Things. HMS ontwikkelt en produceert producten onder de merken Anybus, Ewon, Intesis en Ixxat. Ontwikkeling en productie vinden plaats op het hoofdkantoor in Halmstad en in Ravensburg, Nijvel, Igualada, Wetzlar, Buchen, Delft en Bilbao. Lokale verkoop en ondersteuning worden verzorgd door vestigingen in Duitsland, VS, Japan, China, Singapore, ItaliŽ, Frankrijk, Spanje, Nederland, India, het VK, Zweden, Zuid-Korea en de VAE, evenals via een wereldwijd netwerk van distributeurs en partners. HMS heeft meer dan 750 mensen in dienst en rapporteerde in 2021 een omzet van SEK 1.972 miljoen.

www.anybus.com
www.hms-networks.com

Robotaccessoires aansluiten op elk industrieel netwerk

HMS Networks - Robots hebben accessoires nodig om efficiŽnt te kunnen werken. Maar wat is de eenvoudigste manier om deze accessoires te verbinden met fabrieksnetwerken? RSP ontdekte dat het gebruik van de pasklare Anybus producten van HMS Networks de eenvoudigste manier is.


Blijvende groei voor industriŽle netwerken ondanks pandemie

HMS Networks - Elk jaar doet HMS Networks onderzoek naar de industriŽle netwerkmarkt om de verdeling van nieuw aangesloten nodes in de fabrieksautomatisering te analyseren. Uit het onderzoek van dit jaar blijkt dat, ondanks de coronapandemie, de industriŽle netwerkmarkt naar verwachting in 2021 met 6% zal groeien. Industrial Ethernet vertoont nog steeds de grootste groei en omvat nu 65% van de nieuw geÔnstalleerde nodes, terwijl veldbussen op 28% staan.


Toegang op afstand tot machinedata

HMS Networks - HMS Networks lanceert Ewon DataMailbox, een veilige freemium cloud gebaseerde oplossing waarmee machinebouwers en fabriekseigenaren overal ter wereld makkelijk toegang hebben tot data van hun machines. DataMailbox is een online databuffer die het mogelijk maakt om makkelijk machinedata op te halen. Het is een onderdeel van de Ewon Talk2M cloud service.


Nieuwe Intesis gateway maakt communicatie tussen PROFINET en BACnet eenvoudig

HMS Networks - HMS Networks introduceert een nieuwe Intesis protocolvertaler voor communicatie tussen PROFINET PLC's op de fabrieksvloer en Building Management Systems met BACnet IP/MSTP. Hiermee wordt volledige data-integratie, monitoring en controle mogelijk tussen de fabrieksvloer en de gebouwfaciliteiten.


Groter marktaandeel voor Industrial Ethernet

HMS Networks - Uit het jaarlijkse onderzoek van HMS Networks naar de industriŽle netwerkmarkt blijkt dat Industrial Ethernet zijn marktaandeel verder heeft vergroot tot 64% van de nieuw geÔnstalleerde nodes (59% vorig jaar), terwijl de veldbussen terugvallen tot 30% (35%). De toonaangevende netwerken EtherNet/IP en PROFINET staan met elk 17% op de eerste plaats. Draadloze technologieŽn blijven staan op een marktaandeel van 6%.


Nieuwe Anybus schakelaars en draadloze routers openen de deur naar de draadloze infrastructuur van de toekomst

HMS Networks - HMS Networks presenteert een nieuwe lijn Anybus schakelaars en draadloze routers voor de volgende generatie industriŽle draadloze communicatie. Als voorbereiding op de komst van 5G en de visie op slimmere en flexibelere fabrieken, combineren deze producten hoge capaciteit en betrouwbaarheid met meer mobiliteit en lagere latentie van draadloze netwerken.


Aandeel veldbussen neemt af

Productivity.be - Dit jaar zal het aantal nieuwe nodes op veldbussen voor het eerst dalen, ten koste van industrieel Ethernet en draadloze netwerken. Dat zegt HMS Networks in hun jaarlijkse onderzoek naar industriŽle netwerken in factory automation. Industrieel Ethernet had de veldbussen vorig jaar al ingehaald in aantal nieuwe nodes, en die trend wordt nu dus nog meer uitgesproken.


Nieuwe Anybus gateways bieden een eenvoudige en veilige weg naar IIoT via MQTT en OPC UA

HMS Networks - HMS Industrial Networks kondigt de release aan van de nieuwe gatewayfamilies Anybus Communicator IIoT en Anybus X-gateway IIoT, met ondersteuning voor MQTT en OPC UA, waardoor dataconnectiviteit tussen apparatuur op alle belangrijke industriŽle netwerken en IIoT applicaties mogelijk wordt.


IXXAT INpact PCIe minikaart laat pc's communiceren via PROFINET IRT Fiber Optic †

HMS Networks - HMS Industrial Networks breidt de IXXAT INpact multi-protocol kaart serie uit met een PCIe minivariant voor PROFINET IRT Fiber Optic. De IXXAT INpact vereenvoudigt de implementatie van een PROFINET IRT Fiber Optic slave interface en kan worden gebruikt in zowel compacte industriŽle PCís als in mobiele apparaten.


Newsletter

News

Industrial AI Conference enters its second round

The Game Changer for Process Industries: Ethernet-APL

ACHEMA Opening: Strong call for international cooperation

Applied AI and Cutting-edge Technology Start-ups Dominate this Yearís 100 New Members of the World Economic Forumís Technology Pioneers Community

KNAPP Integrates First Pocket Sorter in Pharma Logistics

ENEOS and PFN Begin Worldís First AI-Based Autonomous Operation of Crude Oil Processing Unit


Agenda

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

13/11 - 14/11: Asset Performance Conference 2024, Flanders Meeting & Convention Center, Antwerpen

31/03/25 - 04/04/25: Hannover Messe, Hannover (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, DŁsseldorf (D)