IXXAT INpact PCIe minikaart laat pc's communiceren via PROFINET IRT Fiber Optic  

HMS Industrial Networks breidt de IXXAT INpact multi-protocol kaart serie uit met een PCIe minivariant voor PROFINET IRT Fiber Optic. De IXXAT INpact vereenvoudigt de implementatie van een PROFINET IRT Fiber Optic slave interface en kan worden gebruikt in zowel compacte industriële PC’s als in mobiele apparaten.

Typische applicaties zijn de koppeling van subsystemen met bovenliggende netwerken, de visualisatie van procesdata op HMI’s, alsmede data-acquisitie in PC-gebaseerde procesapparatuur. IXXAT INpact voldoet volledig aan de eisen voor een PROFINET interface van de AIDA (automatiseringsinitiatief van Duitse autofabrikanten).

PROFINET IRT via glasvezel voldoet aan de hoogste eisen voor storingsimmuniteit en datatransmissie. Het wordt vaak gebruikt in kritieke gebieden in de automotive, zoals in robotcellen voor de carrosseriebouw, in geautomatiseerde lassystemen en in andere omgevingen met hoge elektromagnetische interferenties.

Hardwareconcept van IXXAT INpact multi-protocol kaart serie

De nieuwe PROFINET IRT Fiber Optic kaart is het nieuwste onderdeel van de IXXAT INpact serie die een variëteit aan Industrial Ethernet en veldbus protocollen ondersteunt, waaronder PROFINET, EtherCAT, EtherNet/IP, Powerlink, Modbus-TCP en PROFIBUS. De multi-netwerk capaciteit van INpact is gebaseerd op de beproefde Anybus CompactCom technologie van HMS – die wereldwijd in miljoenen apparaten wordt toegepast.

De op FPGA gebaseerde Anybus NP40 netwerkprocessor bevat alle functies die nodig zijn om de communicatie tussen het Industrial Ethernet of veldbus netwerk en de PC-gebaseerde klantapplicatie te verzorgen. De FPGA heeft een lage vertraging en een deterministisch real-time gedrag, ideaal voor veeleisende industriële toepassingen. De aansluiting op PROFINET IRT FO gebeurt via SC-RJ connectoren. Andere netwerkstandaarden worden ondersteund door bijbehorende Sub-D9 of RJ45 Ethernet interfaces.

De IXXAT INpact wordt geleverd als specifieke versie voor elk netwerk met een vooraf geïnstalleerd netwerkprotocol. Verder is INpact beschikbaar als een standaard Ethernet uitvoering, een zeer flexibele en open uitvoering waarin het gewenste Industrial Ethernet protocol kan worden geflasht door de gebruiker.

Aansluiting op de klantapplicatie

De IXXAT INpact wordt geleverd met een uitgebreid pakket drivers voor Windows en Linux, waarmee een snelle en eenvoudige ontwikkeling van klantspecifieke toepassingen mogelijk is, ongeacht het gebruikte kaarttype of protocol. Dankzij een universele programmeerinterface kunnen gebruikers switchen tussen INpact kaarten en protocollen zonder de cliënt software te hoeven aanpassen, wat resulteert in meer flexibiliteit en aanzienlijk lagere ontwikkelingskosten. Ondersteuning voor real-time operating systems als RTX, Intime, VxWorks en QNX is op aanvraag beschikbaar.

Nieuwsbericht van HMS Networks, 05/12/2016


Feel free to share

Newsletter

News

Emerson’s New Comprehensive Automation Platform Empowers Decisive Action from Plant to Enterprise

Portable authenticity testing device detects food fraud at the point of sampling

Three trends set to drive cyber-attacks in 2024

TotalEnergies Partners with Major International Companies to Support e-NG Development

Schneider Electric Collaborates with NVIDIA on Designs for AI Data Centers

Apptronik and Mercedes-Benz Enter Commercial Agreement


Agenda

15/04 - 19/04: Wire/Tube, Düsseldorf (D)

22/04 - 26/04: Hannover Messe, Hannover (D)

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Food Tech Event, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch (Nl)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)