Logistics Equipment

BP stuurt robot op inspectieronde

Productivity.be - In de procesindustrie blijft er ondanks de toegenomen automatisering een belangrijke rol weggelegd voor operatoren die regelmatig hun ronde doen om te zien, te horen en te ruiken of alles in orde is. Op een boorplatform op zee is dat omwille van de loonkost en veiligheidsrisicoís iets minder evident. Daarom zet BP nu een robot in die getraind wordt om die taak van de operatoren over te nemen.


Dubbele kwartpalletheffer

Logitrans - De Deense producent van ergonomisch hefmateriaal, Logitrans A/S, komt op de markt met de nieuwe kwartpalletheffer met een capaciteit van 200 kg. Dankzij ťťn lange vork, is het mogelijk om twee kwartpalletjes tegelijkertijd van de Euro pallet te halen. Dit maakt het werk efficiŽnter en verhoogt de productiviteit.


Nieuw platform maakt drones vlot beschikbaar voor zakelijke toepassingen

Proximus - Proximus, SkeyDrone en DroneMatrix bundelden onlangs de krachten om een platform te ontwikkelen waarmee drones Ďon demandí missies kunnen uitvoeren voor zakelijke doeleinden: het zogenaamde '6th NeTWorK'. Na een eerste fase van commerciŽle en technische testen, zullen de drie partners deze dienst voor eind 2021 in een B2B-omgeving op de markt brengen.


Maximaal energie besparen met slimme 3D-laserscanners voor snelrolpoorten

ASSA ABLOY Entrance Systems - Energie besparen en tegelijkertijd de bedrijfsprocessen optimaliseren? Kies dan voor een slimme snelrolpoort. De snelle open- en sluittijden, op elkaar afgestemde veiligheidscomponenten en verschillende soorten impulsgevers - zoals de ASSA ABLOY Guardian - dragen meer dan hun steentje bij. De nieuwe, intelligente Guardian 3D-laserscanner biedt volledige driedimensionale scanopties en kan hij detectiezones tot wel zes keer zes meter dekken.


Amazon laat robots en mensen samenwerken

Productivity.be - Met 200.000 zijn ze intussen al Ė de mobiele robots die er in de magazijnen van Amazon voor zorgen dat klanten hun producten zo snel mogelijk geleverd krijgen. Daarnaast zijn er ook nog 250.000 mensen actief in die fulfilment centers. Een nieuwe online documentaire schetst een mooi beeld van de manier waarop Amazon robots en mensen op een efficiŽnte manier laat samenwerken.


GLS621: de gridlokalisatiesensor voor mobiele platforms

SICK - De GLS621 is een sensor voor nauwkeurige positiebepaling van mobiele platforms, zoals AGVís en AGCís. De GLS621 camerasensor maakt gebruik van 2D-data-matrix-codes of QR-codes die volgens een vooraf bepaald raster op de vloer zijn aangebracht.


Nieuw concept voor Intelligent Guided Vehicles (IGV)

AGILOX - Na de ĎONEí introduceert AGILOX nu de ĎOCFí. Het bedrijf breidt zijn assortiment intelligent geleide voertuigen uit met de introductie van een nieuwe autonome omnidirectionele vorkheftruck met contragewicht, die werkt met Ďswarm intelligenceí. Hiermee heeft AGILOX een nieuw toepassingsgebied betreden: klassieke intralogistiek in inkomende en uitgaande warehousing en opslag.


1202 heftruckreeks van Linde zet standaard op vlak van energieverbruik

Motrac - De thermische heftrucks uit de Linde 1202 reeks werden op de markt gebracht als de meest energie-efficiŽnte heftrucks van alle merken. Dit voordeel werd in de eerste plaats bereikt door gebruik te maken van een krachtige Deutz-motor en de introductie van de V+ Hydrostaat. Dankzij deze combinatie gaan de vorkheftrucks minder hoog in de toeren met een energieverbruik dat tot wel 30% lager ligt dan bij concurrerende modellen.


Komt deze iron man naar de industrie?

Productivity.be - Het Amerikaanse Sarcos Robotics haalde deze week het nieuws met een futuristisch exoskelet dat het volgend jaar op de markt wil brengen voor militaire en industriŽle toepassingen. Het toestel dat als een soort pak rond de operator zit, zou mensen in staat stellen om zonder moeite tot 100 kg te tillen. De Guardian XO telt 24 assen wat de gebruiker voldoende flexibiliteit zou moeten geven.


Ironhand superpower under control

Faulhaber - Werkgerelateerde aandoeningen aan het bewegingsapparaat vormen een van de belangrijkste reden voor langdurig werkverzuim: 45% van alle beroepsziekten bestaat uit problemen met nek, schouders en armen die zijn ontstaan op de werkvloer. In Europa liggen de kosten hiervoor jaarlijks bij zoīn 2,1 miljard euro. Om dit soort blessures te voorkomen wordt onder andere ingezet op wearables, kleding met ingebouwde technologie.


Social distancing op het werk: hoe machines het verpakkingsproces kunnen optimaliseren in de nieuwe situatie

Antalis - In deze ongekende tijden staan veel bedrijven voor nieuwe uitdagingen waar zij niet eerder mee te maken hebben gehad. De vraag naar bijvoorbeeld eten en drinken is snel gegroeid, koopgewoonten veranderen en bedrijven moeten meer producten versturen naar de consument dan ooit tevoren. Tegelijkertijd moeten ze ervoor zorgen dat hun werknemers veilig kunnen werken op 1,5 meter afstand.


Flexible productie op meerdere niveaus met behulp van Siemens-technologie

Siemens - In een recordtijd van slechts 4,5 maanden heeft Siemens de transportlijnen voor de eindassemblage van de eerste volledig elektrische Porsche, de Taycan, geÔnstalleerd. Omdat de eindassemblagelijn wegens een aantal bouwtechnische beperkingen verticaal diende te worden opgebouwd, werd een productieconcept ontwikkeld waarin elk niveau voor productiedoeleinden wordt gebruikt. De productielijn werd vorig jaar in september in gebruik genomen.


EfficiŽnt orderpicken dankzij optilbaar bestuurdersplatform

Motrac - Een hogere werksnelheid, een maximum aan comfort en meer bescherming tegen aanrijdingen: dit zijn maar enkele voordelen van de nieuwe V08 van Linde Material Handling. Daarnaast is ook zijn werkhoogte een belangrijk pluspunt. Doordat het bestuurderscompartiment apart omhoog kan worden getild, biedt deze verticale orderpicktruck een grijphoogte tot wel 2,80 m.


Modula Slim: minimale diepte, maximale efficiŽntie

Vanas Engineering NV - Vanas breidt zijn assortiment aan verticale liften uit met de Modula Slim. De Modula Slim is de ideale oplossing voor iedereen die op zoek is naar een volledig flexibele oplossing voor verticale opslag. De Modula Slim biedt alle voordelen van een automatisch verticaal magazijn op slechts 3 m≤ vloeroppervlakte.


VIL wil waterstof bereikbaar maken voor intern transport

VIL - Waterstof biedt mogelijkheden voor duurzaam transport, niet enkel op de openbare weg, maar ook voor intern bedrijfstransport. VIL gaat in het nieuwe project ĎHydrologí, samen met vijftien bedrijven, onderzoeken welke transportmiddelen hiervoor in aanmerking komen en of het gebruik van een gemeenschappelijk waterstoftankstation door verschillende bedrijven gerealiseerd kan worden.


Wat als Digit straks voor uw deur staat?

Productivity.be - Hoe vertrouwd u ook mag zijn met de wereld van robotica, oog in oog staan met een humanoÔde robot blijft altijd een vreemde ervaring. Toch kunnen we er maar beter aan wennen, als het van Ford afhangt, want het bedrijf heeft de eerste prototypes gekocht van een humanoÔde robot die het niet alleen in zijn eigen logistiek wil testen maar ook in combinatie met bestelwagens op de markt brengen.


Robuuste mobiele apparaten

Getac - Getac, een toonaangevende fabrikant van robuuste mobiele computers, kondigt vandaag aan dat het door de BMW Group is geselecteerd om hen te voorzien van robuuste mobiele apparaten en oplossingen. De Getac-toestellen zullen door BMW wereldwijd gebruikt worden in verschillende sectoren, waaronder R&D-diensten, productie, logistiek en werkplaatsdiagnoses.


Orderverzamelen nog veiliger en efficiŽnter met de configureerbare Linde N20

Motrac - Door de zichtbaarheid rondom de truck te verhogen, zorgt Linde Material Handling met haar configureerbare N20 voor een verhoogde veiligheid en werksnelheid. De unieke vormgeving van deze orderpicktrucks staat de gebruiker toe om voor de batterij plaats te nemen, terwijl hij standaard achter de batterij moet plaatsnemen bij dit type truck.


Revolutionaire 1202 heftruckreeks met 100% connectiviteit

Motrac - Linde Material Handling heeft een nieuwe generatie IC-heftrucks met contragewicht toegevoegd aan zijn portfolio en beschikt hiermee over een intralogistiek 'Zwitsers zakmes' voor de toekomst. De hydrostatische 1202 heftrucks met een draagvermogen van 2,0 tot 3,5 ton tillen de interactie tussen mens en machine naar een hoger niveau en introduceren nieuwe maatstaven in beschikbaarheid, efficiŽntie, duurzaamheid en veiligheid.


Automatisch en geÔntegreerd drone netwerk op voor Antwerpse politie en brandweer

BDO Digital - De Politiezone Antwerpen en Brandweer Zone Antwerpen testen vanaf vandaag hoe ze drones kunnen inzetten om de hulpverlening te verbeteren. Concreet gaat het om twee verschillende scenarioís: een politie-interventie met achtervolging van een verdachte en een ongeval met dataverzameling voor de brandweer.