Logistics Equipment

Automatische tracering van aardbeien CoŲperatie Hoogstraten dankzij visie- en RFID-technologie

Aucxis - CoŲperatie Hoogstraten hecht veel belang aan de traceerbaarheid van haar producten doorheen de keten, onder meer in functie van de voedselveiligheid. Aangezien de aardbeien van een 200-tal aardbeientelers afkomstig zijn, is dit proces logistiek gezien niet eenvoudig te realiseren. Daarom gingen ze op zoek naar een automatisch traceringsysteem dat de kartonnen punnets en trays met haar aardbeien linkt aan de pallet waarop ze zich bevinden.


SICK scanGrid: de kostenefficiŽnte LiDAR-veiligheidssensor met safe solid-state technologie

SICK - Met de scanGrid introduceert SICK de eerste LiDAR-veiligheidssensor ter wereld die gebruikmaakt van de safe solid-state technologie. Dankzij deze technologie pakt de prijs-prestatieverhouding van de veiligheidssensor bijzonder gunstig uit. Zo wordt scantechnologie ook haalbaar voor de beveiliging van eenvoudige AGCís tot performance level c.


Mobiele robots

Productivity.be - Mobiele robots zijn kleine, geautomatiseerde transportsystemen die volledig autonoom goederendragers kunnen transporteren doorheen de productie. Hoewel er geen eenduidige definitie is die het onderscheid maakt tussen AGV's en mobiele robots, kijken we in dit overzicht naar kleine machines die bovendien zonder bijkomende infrastructuur kunnen navigeren. (updated)


Vanas introduceert nieuwe horizontale carrousel

Vanas Engineering - Vanas Engineering, in Melsele, introduceert een nieuwe horizontale carrousel. De Modula HC is een betaalbare oplossing die werd ontworpen om aan de groeiende vraag naar automatisatie van opslag en distributie van kleine producten en goederen te voldoen. De Modula HC werd ontworpen volgens de modernste veiligheidsnormen. De carrousel staat garant voor veiligheid, ergonomie, efficiŽntie en productiviteit.


Nieuwe bedieningsmethode en magazijnbescherming voor Linde reachtrucks

Motrac - Met de introductie van de ergonomische Multifunction Lever en de magazijnbeschermende Rack Protection Sensor, richt Linde Material Handling zich zowel op reachtruckbestuurders als op vlootverantwoordelijken. De eerste categorie geniet van een verhoogd comfort en kan zich volop op de goederen concentreren, terwijl de tweede categorie vooral baat heeft bij de kostenbesparingen en de verhoogde productiviteit die hiermee gepaard gaan.


De BT Tyro Stacker Ė een nieuwe troef in het gamma van Toyota Material Handling

Toyota Material Handling Belgium - De BT Tyro-familie werd uitgebreid met een gloednieuwe stapelaar: de BT Tyro SHE 100. Met zijn stevige mastprofielen, steunpoten, vorken en de 1,5 mm dikke stalen cover vormt deze robuuste variant ongetwijfeld een mooie aanvulling op het gamma. De BT Tyro Stacker is geschikt voor het stapelen van paletten, transport van lichte goederen en voor ergonomisch orderpicken.


Nůg meer manoeuvreerbaarheid dankzij de extra smalle Linde FP stapelaars en transpalletten

Motrac - Met de lancering van haar FP Narrow Range-lijn heeft Linde haar assortiment magazijntrucks verder uitgebreid met smalle en uiterst manoeuvreerbare stapelaars en transpalletten. Deze nieuwe uitvoeringen beschikken over een sta-platform en zijn slechts 720 mm breed, wat hen smaller maakt dan een europallet (1200 x 800 mm) en ervoor zorgt dat ze ook in de nauwste omgevingen voor een vlot goederenverkeer zorgen.


Savoye introduceert nieuwe mobiele robot-oplossing

Savoye - Dankzij een continu ontwikkeling van innovatieve oplossingen, presenteert Savoye nu een nieuwe en unieke mobiele robot-toepassing voor de supply chain. Deze oplossing is gebaseerd op autonome en collaboratieve robots en combineert de logistieke expertise van de Franse specialist met haar ervaring in het aansturen van goederenstromen.


BP stuurt robot op inspectieronde

Productivity.be - In de procesindustrie blijft er ondanks de toegenomen automatisering een belangrijke rol weggelegd voor operatoren die regelmatig hun ronde doen om te zien, te horen en te ruiken of alles in orde is. Op een boorplatform op zee is dat omwille van de loonkost en veiligheidsrisicoís iets minder evident. Daarom zet BP nu een robot in die getraind wordt om die taak van de operatoren over te nemen.


Dubbele kwartpalletheffer

Logitrans - De Deense producent van ergonomisch hefmateriaal, Logitrans A/S, komt op de markt met de nieuwe kwartpalletheffer met een capaciteit van 200 kg. Dankzij ťťn lange vork, is het mogelijk om twee kwartpalletjes tegelijkertijd van de Euro pallet te halen. Dit maakt het werk efficiŽnter en verhoogt de productiviteit.


Nieuw platform maakt drones vlot beschikbaar voor zakelijke toepassingen

Proximus - Proximus, SkeyDrone en DroneMatrix bundelden onlangs de krachten om een platform te ontwikkelen waarmee drones Ďon demandí missies kunnen uitvoeren voor zakelijke doeleinden: het zogenaamde '6th NeTWorK'. Na een eerste fase van commerciŽle en technische testen, zullen de drie partners deze dienst voor eind 2021 in een B2B-omgeving op de markt brengen.


Maximaal energie besparen met slimme 3D-laserscanners voor snelrolpoorten

ASSA ABLOY Entrance Systems - Energie besparen en tegelijkertijd de bedrijfsprocessen optimaliseren? Kies dan voor een slimme snelrolpoort. De snelle open- en sluittijden, op elkaar afgestemde veiligheidscomponenten en verschillende soorten impulsgevers - zoals de ASSA ABLOY Guardian - dragen meer dan hun steentje bij. De nieuwe, intelligente Guardian 3D-laserscanner biedt volledige driedimensionale scanopties en kan hij detectiezones tot wel zes keer zes meter dekken.


Amazon laat robots en mensen samenwerken

Productivity.be - Met 200.000 zijn ze intussen al Ė de mobiele robots die er in de magazijnen van Amazon voor zorgen dat klanten hun producten zo snel mogelijk geleverd krijgen. Daarnaast zijn er ook nog 250.000 mensen actief in die fulfilment centers. Een nieuwe online documentaire schetst een mooi beeld van de manier waarop Amazon robots en mensen op een efficiŽnte manier laat samenwerken.


GLS621: de gridlokalisatiesensor voor mobiele platforms

SICK - De GLS621 is een sensor voor nauwkeurige positiebepaling van mobiele platforms, zoals AGVís en AGCís. De GLS621 camerasensor maakt gebruik van 2D-data-matrix-codes of QR-codes die volgens een vooraf bepaald raster op de vloer zijn aangebracht.


Nieuw concept voor Intelligent Guided Vehicles (IGV)

AGILOX - Na de ĎONEí introduceert AGILOX nu de ĎOCFí. Het bedrijf breidt zijn assortiment intelligent geleide voertuigen uit met de introductie van een nieuwe autonome omnidirectionele vorkheftruck met contragewicht, die werkt met Ďswarm intelligenceí. Hiermee heeft AGILOX een nieuw toepassingsgebied betreden: klassieke intralogistiek in inkomende en uitgaande warehousing en opslag.


1202 heftruckreeks van Linde zet standaard op vlak van energieverbruik

Motrac - De thermische heftrucks uit de Linde 1202 reeks werden op de markt gebracht als de meest energie-efficiŽnte heftrucks van alle merken. Dit voordeel werd in de eerste plaats bereikt door gebruik te maken van een krachtige Deutz-motor en de introductie van de V+ Hydrostaat. Dankzij deze combinatie gaan de vorkheftrucks minder hoog in de toeren met een energieverbruik dat tot wel 30% lager ligt dan bij concurrerende modellen.


Komt deze iron man naar de industrie?

Productivity.be - Het Amerikaanse Sarcos Robotics haalde deze week het nieuws met een futuristisch exoskelet dat het volgend jaar op de markt wil brengen voor militaire en industriŽle toepassingen. Het toestel dat als een soort pak rond de operator zit, zou mensen in staat stellen om zonder moeite tot 100 kg te tillen. De Guardian XO telt 24 assen wat de gebruiker voldoende flexibiliteit zou moeten geven.


Ironhand superpower under control

Faulhaber - Werkgerelateerde aandoeningen aan het bewegingsapparaat vormen een van de belangrijkste reden voor langdurig werkverzuim: 45% van alle beroepsziekten bestaat uit problemen met nek, schouders en armen die zijn ontstaan op de werkvloer. In Europa liggen de kosten hiervoor jaarlijks bij zoīn 2,1 miljard euro. Om dit soort blessures te voorkomen wordt onder andere ingezet op wearables, kleding met ingebouwde technologie.


Social distancing op het werk: hoe machines het verpakkingsproces kunnen optimaliseren in de nieuwe situatie

Antalis - In deze ongekende tijden staan veel bedrijven voor nieuwe uitdagingen waar zij niet eerder mee te maken hebben gehad. De vraag naar bijvoorbeeld eten en drinken is snel gegroeid, koopgewoonten veranderen en bedrijven moeten meer producten versturen naar de consument dan ooit tevoren. Tegelijkertijd moeten ze ervoor zorgen dat hun werknemers veilig kunnen werken op 1,5 meter afstand.


Flexible productie op meerdere niveaus met behulp van Siemens-technologie

Siemens - In een recordtijd van slechts 4,5 maanden heeft Siemens de transportlijnen voor de eindassemblage van de eerste volledig elektrische Porsche, de Taycan, geÔnstalleerd. Omdat de eindassemblagelijn wegens een aantal bouwtechnische beperkingen verticaal diende te worden opgebouwd, werd een productieconcept ontwikkeld waarin elk niveau voor productiedoeleinden wordt gebruikt. De productielijn werd vorig jaar in september in gebruik genomen.