Logistics Equipment

Logistieke dienstverlener H.Essers verhoogt zijn efficiŽntie

Vanas Engineering - Om hun productiviteit verder te verhogen breidt Essers zijn opstelling met Storeganizers en 3 verticale plateauliften uit met extra plateauliften en een rollenbaan met drop-to-lights van Vanas. Essers koos ook deze keer voor 3 Modula liften met een externe dubbele afleg. Dankzij deze optie wordt de tweede lade met goederen klaargezet terwijl de picker de goederen uit de eerste lade verzamelt, wat resulteert in snellere wisseltijden.


Linde brengt elektrische heftrucks naar hetzelfde niveau als IC-trucks

Motrac - Linde brengt 2 types gloednieuwe heftrucks uit: naast nieuwe vorkheftrucks uit de vertrouwde E-reeks, worden ook de eerste trucks uit de gloednieuwe Linde X-reeks op de markt gebracht. Met de introductie van deze nieuwe reeks brengt Linde een ware revolutie teweeg: waar zware toepassingen voordien steevast voorbehouden waren voor thermische heftrucks, komen vanaf nu ook duurzame elektrische trucks hiervoor in aanmerking.


AMRís klaar voor samenspel op de productievloer

Productivity.be - Steeds vaker moeten de huidige flexibele productiesystemen worden aangevuld met de digitalisering en automatisering van de interne logistieke processen om tot de nodige wendbaarheid in de productie te komen. Gelukkig bieden recente technologische ontwikkelingen in autonome mobiele robots (AMR's) mogelijkheden om de interne logistieke operaties flexibel te automatiseren aan een aanvaardbare kostprijs.


Slimme rollenbaan - sensorset voor detectie van onderaf

Leuze Electronic - Leuze heeft een innovatieve sensorset ontwikkeld voor transportsystemen (rollenbanen) waarbij detectie van onderaf gebeurt zoals bijvoorbeeld bij palletdetectie. Gebruikers ontvangen een compleet systeem bedrijfsklaar, omdat de systeemleveranciers de montagebeugels al in de fabriek monteren. Dit bespaart gebruikers tijd en kosten tijdens de ingebruikname van transportlijnen.


CommerciŽle markt voor drones breekt in BelgiŽ door

BDO - Advieskantoor BDO heeft een expertenteam rond drones samengesteld. De markt van de zakelijke dronevluchten staat namelijk aan de vooravond van de grote doorbraak. Europa heeft de wetgeving rond drones geharmoniseerd, 5G-technologie is op komst en het is mogelijk om meerdere drones autonoom te laten samen vliegen. Meer en meer bedrijven in ons land zien de economische voordelen van het inzetten van drones.


Innovatie in productielogistiek: Smart Pallet Mover

Productivity.be - Met de Smart Pallet Mover heeft Interroll een innovatieve oplossing gecreŽerd voor het bufferen, sorteren en in sequentie plaatsen van pallets in en rond productiemachines. De oplossing bestaat uit rollenbanen die aangedreven worden door een mobiele unit die onder de banen rijdt, gecombineerd met een transfertwagen op de dwarsrichting van de rollenbanen.


Automatische tracering van aardbeien CoŲperatie Hoogstraten dankzij visie- en RFID-technologie

Aucxis - CoŲperatie Hoogstraten hecht veel belang aan de traceerbaarheid van haar producten doorheen de keten, onder meer in functie van de voedselveiligheid. Aangezien de aardbeien van een 200-tal aardbeientelers afkomstig zijn, is dit proces logistiek gezien niet eenvoudig te realiseren. Daarom gingen ze op zoek naar een automatisch traceringsysteem dat de kartonnen punnets en trays met haar aardbeien linkt aan de pallet waarop ze zich bevinden.


Drones binnenkort ingezet bij radiologische noodsituaties

FANC - De radiologische meetcel van het Nationaal Crisiscentrum test vandaag meetapparatuur uit die bij toekomstige radiologische noodsituaties zal worden ingezet om een snellere inschatting te kunnen maken van de impact op bevolking en leefmilieu. Nu worden grote radioactief besmette gebieden al in kaart gebracht via helikoptermetingen, maar in de toekomst zullen ook drones worden ingeschakeld.


SICK scanGrid: de kostenefficiŽnte LiDAR-veiligheidssensor met safe solid-state technologie

SICK - Met de scanGrid introduceert SICK de eerste LiDAR-veiligheidssensor ter wereld die gebruikmaakt van de safe solid-state technologie. Dankzij deze technologie pakt de prijs-prestatieverhouding van de veiligheidssensor bijzonder gunstig uit. Zo wordt scantechnologie ook haalbaar voor de beveiliging van eenvoudige AGCís tot performance level c.


Mobiele robots

Productivity.be - Mobiele robots zijn kleine, geautomatiseerde transportsystemen die volledig autonoom goederendragers kunnen transporteren doorheen de productie. Hoewel er geen eenduidige definitie is die het onderscheid maakt tussen AGV's en mobiele robots, kijken we in dit overzicht naar kleine machines die bovendien zonder bijkomende infrastructuur kunnen navigeren. (updated)


Vanas introduceert nieuwe horizontale carrousel

Vanas Engineering - Vanas Engineering, in Melsele, introduceert een nieuwe horizontale carrousel. De Modula HC is een betaalbare oplossing die werd ontworpen om aan de groeiende vraag naar automatisatie van opslag en distributie van kleine producten en goederen te voldoen. De Modula HC werd ontworpen volgens de modernste veiligheidsnormen. De carrousel staat garant voor veiligheid, ergonomie, efficiŽntie en productiviteit.


Nieuwe bedieningsmethode en magazijnbescherming voor Linde reachtrucks

Motrac - Met de introductie van de ergonomische Multifunction Lever en de magazijnbeschermende Rack Protection Sensor, richt Linde Material Handling zich zowel op reachtruckbestuurders als op vlootverantwoordelijken. De eerste categorie geniet van een verhoogd comfort en kan zich volop op de goederen concentreren, terwijl de tweede categorie vooral baat heeft bij de kostenbesparingen en de verhoogde productiviteit die hiermee gepaard gaan.


De BT Tyro Stacker Ė een nieuwe troef in het gamma van Toyota Material Handling

Toyota Material Handling Belgium - De BT Tyro-familie werd uitgebreid met een gloednieuwe stapelaar: de BT Tyro SHE 100. Met zijn stevige mastprofielen, steunpoten, vorken en de 1,5 mm dikke stalen cover vormt deze robuuste variant ongetwijfeld een mooie aanvulling op het gamma. De BT Tyro Stacker is geschikt voor het stapelen van paletten, transport van lichte goederen en voor ergonomisch orderpicken.


Nůg meer manoeuvreerbaarheid dankzij de extra smalle Linde FP stapelaars en transpalletten

Motrac - Met de lancering van haar FP Narrow Range-lijn heeft Linde haar assortiment magazijntrucks verder uitgebreid met smalle en uiterst manoeuvreerbare stapelaars en transpalletten. Deze nieuwe uitvoeringen beschikken over een sta-platform en zijn slechts 720 mm breed, wat hen smaller maakt dan een europallet (1200 x 800 mm) en ervoor zorgt dat ze ook in de nauwste omgevingen voor een vlot goederenverkeer zorgen.


Savoye introduceert nieuwe mobiele robot-oplossing

Savoye - Dankzij een continu ontwikkeling van innovatieve oplossingen, presenteert Savoye nu een nieuwe en unieke mobiele robot-toepassing voor de supply chain. Deze oplossing is gebaseerd op autonome en collaboratieve robots en combineert de logistieke expertise van de Franse specialist met haar ervaring in het aansturen van goederenstromen.


BP stuurt robot op inspectieronde

Productivity.be - In de procesindustrie blijft er ondanks de toegenomen automatisering een belangrijke rol weggelegd voor operatoren die regelmatig hun ronde doen om te zien, te horen en te ruiken of alles in orde is. Op een boorplatform op zee is dat omwille van de loonkost en veiligheidsrisicoís iets minder evident. Daarom zet BP nu een robot in die getraind wordt om die taak van de operatoren over te nemen.


Dubbele kwartpalletheffer

Logitrans - De Deense producent van ergonomisch hefmateriaal, Logitrans A/S, komt op de markt met de nieuwe kwartpalletheffer met een capaciteit van 200 kg. Dankzij ťťn lange vork, is het mogelijk om twee kwartpalletjes tegelijkertijd van de Euro pallet te halen. Dit maakt het werk efficiŽnter en verhoogt de productiviteit.


Nieuw platform maakt drones vlot beschikbaar voor zakelijke toepassingen

Proximus - Proximus, SkeyDrone en DroneMatrix bundelden onlangs de krachten om een platform te ontwikkelen waarmee drones Ďon demandí missies kunnen uitvoeren voor zakelijke doeleinden: het zogenaamde '6th NeTWorK'. Na een eerste fase van commerciŽle en technische testen, zullen de drie partners deze dienst voor eind 2021 in een B2B-omgeving op de markt brengen.


Maximaal energie besparen met slimme 3D-laserscanners voor snelrolpoorten

ASSA ABLOY Entrance Systems - Energie besparen en tegelijkertijd de bedrijfsprocessen optimaliseren? Kies dan voor een slimme snelrolpoort. De snelle open- en sluittijden, op elkaar afgestemde veiligheidscomponenten en verschillende soorten impulsgevers - zoals de ASSA ABLOY Guardian - dragen meer dan hun steentje bij. De nieuwe, intelligente Guardian 3D-laserscanner biedt volledige driedimensionale scanopties en kan hij detectiezones tot wel zes keer zes meter dekken.


Amazon laat robots en mensen samenwerken

Productivity.be - Met 200.000 zijn ze intussen al Ė de mobiele robots die er in de magazijnen van Amazon voor zorgen dat klanten hun producten zo snel mogelijk geleverd krijgen. Daarnaast zijn er ook nog 250.000 mensen actief in die fulfilment centers. Een nieuwe online documentaire schetst een mooi beeld van de manier waarop Amazon robots en mensen op een efficiŽnte manier laat samenwerken.