Omron

Omron Corporation is een wereldwijde leider op het gebied van automatisering op basis van haar core-technologie van detectie en besturing. De bedrijfsactiviteiten bestrijken een breed spectrum, variŽrend van industriŽle automatisering en elektronische componenten tot automotive elektronische componenten, sociale infrastructuursystemen, gezondheidszorg en milieuoplossingen. Opgericht in 1933, heeft Omron nu wereldwijd ongeveer 36.000 werknemers in dienst, die werken aan producten en diensten in meer dan 110 landen en regio's. Op het gebied van industriŽle automatisering ondersteunt Omron productie-innovatie door middel van geavanceerde automatiseringstechnologieŽn en -producten alsmede door een uitgebreide klantenondersteuning, om bij te dragen aan het creŽren van een betere samenleving. Het bedrijf is onderverdeeld in vijf regioís en de hoofdkantoren zijn gevestigd in Japan (Kyoto), AziŽ/Pacific (Singapore), China (Shanghai), Europa (Hoofddorp) en de Verenigde Staten (Chicago). De Europese organisatie beschikt over eigen ontwikkelings- en productievestigingen, terwijl in heel Europa lokale servicefaciliteiten beschikbaar zijn.

industrial.omron.be
twitter.com/OmronBeLux

Mobiele robots

Productivity.be - Mobiele robots zijn kleine, geautomatiseerde transportsystemen die volledig autonoom goederendragers kunnen transporteren doorheen de productie. Hoewel er geen eenduidige definitie is die het onderscheid maakt tussen AGV's en mobiele robots, kijken we in dit overzicht naar kleine machines die bovendien zonder bijkomende infrastructuur kunnen navigeren. (updated)


Nieuwe generatie i4L SCARA-robotserie

Omron - De nieuwe i4L SCARA van OMRON is een compacte robot die krachtige prestaties levert tegen de laagste totale eigendomskosten. De i4L combineert kwaliteit met schaalbaarheid, preventief onderhoud en integratieflexibiliteit die ver boven zijn klasse ligt. Dankzij het compacte ontwerp en het kleine vloeroppervlak is de robot eenvoudig te installeren en kan het zonder extra bevestigingsmiddelen worden gemonteerd op een tafel of aan de muur.


Nieuw FH Vision-systeem met AI-defectdetectie

Omron - Het nieuwe vision systeem uit de FH-serie is het eerste in de branche met AI-technologie die defecten zonder leermonsters identificeert. Deze technologie voor kunstmatige intelligentie, die de menselijke gevoeligheid en de technieken van geschoolde inspecteurs reproduceert, detecteert op betrouwbare wijze gebreken die eerder moeilijk vast te leggen waren. Hierdoor kunnen visuele inspecties op basis van het menselijk zicht geautomatiseerd worden.


5G trial voor draadloze fabriek van de toekomst

Productivity.be - Nokia, NTT docomo en Omron gaan een reeks trials uitvoeren om 5G oplossingen te ontwikkelen voor industriŽle toepassingen. In hun eigen productieomgevingen willen ze de haalbaarheid van 5G testen in combinatie met Industrie 4.0 concepten als mobiele robots en operatorondersteuning.


12 megapixel beeldsensor en meerkleurige lichtbron

Omron - Omron heeft de wereldwijde release aangekondigd van de nieuwe FHV7-serie Smart Camera met lichtbron en beeldverwerkingsfunctionaliteit voor geavanceerde vision-inspecties. Dankzij 's werelds eerste meerkleurige lichtbron en een best-in-class 12 megapixel hoge resolutie camera, is er slechts ťťn FHV7-serie Smart Camera nodig om met de hoogste precisie vision-inspecties uit te voeren in productielijnen met een grote productvariatie.


Omron biedt 'proof of concept' aan klanten met acht Innovation Labs in Europa

Omron - Omron - een van 's werelds toonaangevende leveranciers van industriŽle automatisering Ė opent met trots de deuren van acht nieuwe Innovation Labs in Europa. In deze laboratoria kunnen fabrikanten de voordelen ervaren van een verbonden, geautomatiseerde en intelligente fabriek, die is geoptimaliseerd met de nieuwste automatiserings- en roboticatechnologieŽn. Ook is het mogelijk 'proof of concept'-testen uit te voeren voor nieuwe omgevingen.


äKODA AUTO gebruikt volledig autonome transportrobot van Omron

Omron - De autonome robot is onderdeel van de voortdurende verbeteringen van de werkveiligheid in VrchlabŪ en helpt om risico's tijdens werkzaamheden te minimaliseren. Het herkent naast andere voertuigen en stilstaande obstakels ook mensen die in zijn pad lopen. Digitalisering en Industry 4.0 zijn hoekstenen van de 2025-strategie van äKODA AUTO


Strategische alliantie op gebied van collaboratieve robots

Omron - Omron Corporation en Techman Robot Incorporated, wereldwijd marktleider op gebied van samenwerkende robotarmen, hebben een overeenkomst getekend voor een strategische alliantie op het gebied van collaboratieve robots. Door deze alliantie gaat Omron de TM-serie samenwerkende robots van Techman vanaf de tweede helft van 2018 onder een co-branded logo verkopen via haar eigen mondiale distributienetwerk.


Verbetering van IoT-beveiliging in productiefaciliteiten

Omron - Omron Corporation en Cisco Systems gaan samenwerken aan de integratie van de toonaangevende netwerk- en beveiligingstechnologie van Cisco in de programmeerbare logische controllers (PLC's) van Omron. Met deze samenwerking gaan beide bedrijven de beveiliging van moderne, steeds intelligentere productiefaciliteiten verbeteren aan de hand van IoT. Tegelijkertijd worden fabrikanten geholpen om een veilige en betrouwbare productie te verkrijgen.


Flexibele productie mogelijk dankzij innovatie in automatisering

Omron - Omron laat op de Hannover Messe zien hoe de toekomst van productieprocessen innovatiever kan worden gemaakt en ondersteunt daarmee het thema van het evenement: Connect & Collaborate. Bezoekers kunnen ervaren hoe de Omron-technologie flexibele robotcellen, acquisitie van gegevens, gegevensintelligentie en AI ondersteunt om (zodoende) veelzijdige aanpasbare massaproductiecellen mogelijk te maken.


Toonaangevende Franse fabrikant van kaarsen focust op productiviteit

Omron - Denis et Fils, de Franse fabrikant van Le Chat-kaarsen, produceert al meer dan 100 jaar kaarsen maar blijft zijn productieapparatuur moderniseren. "De industriŽle productie heeft het oude ambacht vervangen, maar het heeft onze kennis en expertise alleen maar versterkt en verrijkt," aldus Marianne Lucas, productiemanager.


Nieuwe Sysmac-controllers met geÔntegreerde CNC-functie

Omron - In de nieuwe serie machinecontrollers van de NJ/NY-series is het geÔntegreerde Sysmac-platform uitgebreid met CNC-functionaliteit, waardoor zeer precieze, complexe profilering mogelijk wordt en de productiecapaciteit van verwerkingsmachines wordt vergroot.


Omron introduceert Sysmac Studio Team Edition

Omron - Omron introduceert Sysmac Studio Team Edition, een belangrijke update van de machineontwikkelomgeving, met een volledig geÔntegreerd Open Source gedistribueerde-versiebeheersysteem. Sysmac Studio integreert configuratie, programmering, simulatie en monitoring in een eenvoudige interface waarmee engineers vision, motion, control, veiligheid en robotica in ťťn systeem kunnen beheren.


Omron installeert twee nieuwe productielijnen in Nederland

Omron - Een groeiende vraag naar robotica van Omron is de belangrijkste drijfveer achter de nieuwe productielijnen op onze geavanceerde productielocatie in Den Bosch. Met de lokale productie van parallelle robots kunnen wij ons richten op verbeterde productiviteit, snelle respons en kortere levertijden.


Compact schakelen van vermogen

Omron - De nieuwe J7KNU-magneetschakelaar van Omron, de kleinste in zijn soort die op dit moment in Europa met dit schakelvermogen verkrijgbaar is, is uitermate geschikt voor een groot aantal toepassingen waar een compacte, betrouwbare en eenvoudig toepasbare oplossing voor schakelvermogen vereist is.


Omron geselecteerd als Top 100 Global Innovator

Omron - Omron Corporation is door Clarivate Analytics (voorheen het intellectueel eigendom en wetenschapsbedrijf van Thompson Reuters) geselecteerd als een 2016 Top 100 Global Innovator. De mondiale informatiedienstverlener Clarivate Analytics selecteert de Top 100 Global Innovators op basis van intellectuele-eigendoms- en octrooigegevens.


IndustriŽle mobiele robots voor snel, betrouwbaar en kosteneffectief materiaaltransport in dynamische omgevingen

Omron - De mobiele robots van Omron van het LD-platform bieden nog meer efficiŽntie en kostenbesparingen als het gaat om het transporteren van goederen in grote faciliteiten. Deze unieke serie mobiele robots is ontwikkeld om 24/7 snel en betrouwbaar materialen te transporteren: ze kunnen zelfstandig navigeren, zelfs in de meest dynamische omgevingen.


Geavanceerde besturing voor compacte machines: NX1-machinecontroller

Omron - De NX1 is de instap Sysmac*1-controller die de EtherNet/IP- en EtherCAT-koppelingen, motion control en I/O in ťťn compact pakket integreert en geavanceerde motion control en besturing mogelijk maakt voor kleine tot middelgrote machines. Het toepassen van elektronische CAM's en de interpolatie van assen verhoogt de snelheid en nauwkeurigheid van machines, wat leidt tot een verbetering van de productiviteit en de kwaliteit.


Tweede golf producten voor bordenbouw gebouwd volgens gemeenschappelijk ontwerpplatform

Omron - Omron Corporation, Kyoto, Japan, introduceert verschillende nieuwe producten waaronder voedingen, veiligheidsrelaisaansluitvoeten, drukknopschakelaars, power monitors en machinecontrollers, als tweede golf van producten voor bordenbouw, gebouwd volgens een gemeenschappelijk ontwerpplatform voor gestandaardiseerde productspecificaties.


Nieuwe servo verbetert machineontwerp en productiviteit

Omron - Omron heeft een nieuwe serie servosystemen geÔntroduceerd die een geoptimaliseerde installatie en inbedrijfstelling combineren met functies waarmee gebruikers de machineproductiviteit aanzienlijk kunnen verhogen. De producten in het nieuwe 1S servo-assortiment van Omron bieden uitstekende prestaties in een compacte, ruimtebesparende constructie en zijn verkrijgbaar met een vermogensbereik van 100 W tot en met 3 kW.


Paneelbedrading vergt 60% minder tijd

Omron - Bij het bouwen van een modern bedieningspaneel is het bedraden van de componenten bijna altijd de meest tijdrovende klus. Als die tijd dus op een nieuwe manier kan worden verkort, is dat goed nieuws voor iedereen die betrokken is bij de paneelbouw en voor de klanten van paneelbouwers. Daarom hebben wij het concept van insteekkabelaansluitingen naar een nieuw niveau getild en een systeem ontwikkeld dat Push-In Plus-technologie wordt genoemd.


Traceerbaarheid door serialisatie

Omron - Met het oog op de toenemende druk in veel industriesectoren, waaronder de levensmiddelen- en drankenindustrie, alsmede de cosmetica- en farmaceutische industrie, om namaak tegen te gaan en klantinformatie te verbeteren, evalueert Dan Rossek van Omron de eisen die daarmee aan gegevensbeheer en productieprocessen worden gesteld, en vergelijkt hij de twee belangrijkste manieren waarop aan deze eisen kan worden voldaan.


Omron geeft nieuwe waarde aan paneelbouw met een breed scala aan nieuwe producten

Omron - Voor het bouwen van besturingspanelen introduceert Omron 600 nieuwe producten binnen 18 verschillende productcategorieŽn, die allemaal volgens een gemeenschappelijk ontwerpplatform zijn gebouwd. De nieuwe producten zijn gebouwd op basis van Omrons eigen Push-In Plus-bedradingstechnologie.


Omron introduceert nieuwe geÔntegreerde oplossingen met industriŽle robots

Omron - Omron Corporation gevestigd in Kyoto, Japan, introduceert de industriŽle robots in 39 landen wereldwijd. Deze release bestaat uit 49 Ďbest-in-classí robots die door Omron Adept Technologies, Inc. zijn ontwikkeld.


Technologie helpt machinebouwers een nog betere beschikbaarheid te bieden

Omron - Het voortdurende streven naar steeds betere OEE (Overall Equipment Efficiency)-scores is in de afgelopen jaren een primaire doelstelling voor eindgebruikers in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie geworden. Eindgebruikers zullen hun OEE echter niet regelmatig bespreken met hun machineleveranciers. De focus zal in plaats daarvan gewoonlijk komen te liggen op basissnelheid, doorlooptijden en totale prestaties.


Nieuw partnerschap vergroot aanbod oplossingen voor traceerbaarheid door serialisatie

Omron - Automatiseringspecialist Omron en softwarespecialist Adents hebben onlangs overeenstemming bereikt over een partnerschap voor serialisatie-toepassingen. Het partnerschap biedt ondersteuning aan wederzijdse klanten met een flexibele, snel inzetbare en eenvoudig te gebruiken oplossing.


EfficiŽnte paneel-engineering met Omron onderdeelgegevens op EPLAN

Omron - Automatiseringsspecialist Omron heeft onlangs bekendgemaakt dat haar samenwerking met de toonaangevende CAE-softwareprovider EPLAN verder wordt uitgebreid. Een resultaat hiervan is dat al 5.000 macro's met betrekking tot Omron producten via de EPLAN-dataportal beschikbaar zijn en dat paneelbouwers en andere Omron-gebruikers nu alle essentiŽle productgegevens kunnen downloaden.


Omron lanceert snelste controller voor machineautomatisering

Omron - De nieuwe NJ1- en NX7-machinecontrollers van Omron breiden het aanbod van controllers aan zowel de onder- als de bovenkant van de serie uit. De Sysmac-controllers vormen het hart van ons Sysmac-automatiseringsplatform. Met de release van de NJ1 en NX7 verbreden wij het scala aan automatiseringsoplossingen, van innovatieve, geavanceerde productiesystemen tot aan eenvoudigere machines.


Veiligheidslaserscanners van Omron bieden een uitgebreid bereik en Ethernet-connectiviteit

Omron - De meest recente veiligheidslaserscanners OS32C-4M van Omron combineren een compacte constructie met een veiligheidsbereik van 4 meter, een waarschuwingszone van 15 meter en een uitzonderlijk grote beschermingshoek van 270ļ. Deze nieuwe generatie scanners ondersteunt ook EtherNet/IPô-communicatie, waardoor ze eenvoudig in moderne automatiseringssystemen kunnen worden geÔntegreerd.


Nieuwe analoge en temperatuur-I/O-units voor PLC-serie CP1

Omron - Om de veelzijdigheid van de compacte programmeerbare besturingen (PLC's) van de populaire CP1-serie nog verder te vergroten, heeft Omron vier nieuwe analoge I/O-units geÔntroduceerd en bovendien twee nieuwe units die speciaal zijn ontworpen voor het gebruik van temperatuursensoren.


Agenda

17/05 - 20/05: Global Industrie, Paris Nord-Villepinte

17/05 - 20/05: Measurement World, Paris Nord-Villepinte

18/05 - 20/05: Indumation.be, Kortrijk Xpo

30/05 - 02/06: Hannover Messe

31/05 - 02/06: LogiMAT, Stuttgart (D)

08/06 - 09/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

21/06 - 24/06: METAV, Messe DŁsseldorf

21/06 - 24/06: Automatica, MŁnchen (D)

22/08 - 26/08: ACHEMA, Frankfurt am Main

30/08 - 02/09: TechniShow, Jaarbeurs Utrecht

13/09 - 17/09: AMB, Messe Stuttgart (D)

21/09 - 22/09: Design to Manufacturing (D2M), Kortrijk Xpo

27/09 - 30/09: Micronora, BesanÁon (F)