Pepperl+Fuchs

De 6600 medewerkers van Pepperl+Fuchs realiseerden in 2021 een wereldwijde omzet van 790 miljoen EUR. De groep is toonaangevend op het gebied van industriŽle sensortechnologie en explosiebeveiliging. Het hoofdkantoor in Mannheim, Duitsland, vormt de kern van de technische expertise van het bedrijf, waar ingenieurs en specialisten dagelijks de nieuwste technologieŽn en producten onderzoeken en ontwikkelen. Vanuit een klein familiebedrijf dat in 1945 ontstond, groeide Pepperl+Fuchs uit tot een groep met meer dan 40 dochterondernemingen met een vertegenwoordiging op alle continenten. Onze wereldwijde aanwezigheid geeft ons het beste van twee werelden: de hoogste technische standaarden gecombineerd met efficiŽnte en kosteneffectieve productiefaciliteiten. Pepperl+Fuchs ontwikkelde zich wereldwijd tot een partner voor iedereen die aan de slag is met automatiseringstechnologie. Het bedrijf beschikt over het meest uitgebreide portfolio van kwaliteitscomponenten die geschikt zijn voor de hedendaagse eisen van de productie- en procesautomatisering.

www.pepperl-fuchs.be

De revolutie voor de procesindustrie: Ethernet-APL

Pepperl+Fuchs - De sleuteltechnologie Ethernet-APL voldoet aan alle beloften en brengt digitalisering tot in elke hoek van een procesinstallatie. De snelle en efficiŽnte communicatie van grote hoeveelheden data werkt vlekkeloos en betrouwbaar, ook in explosieve omgevingen.


Nieuwe UHF RFID-lezer maakt transparante logistieke stroom mogelijk

Pepperl+Fuchs - Pepperl+Fuchs levert al meer dan drie decennia betrouwbare RFID-systemen voor industriŽle toepassingen. In de fabrieksautomatisering worden deze systemen voornamelijk bediend via PLC's, voor veilige processen en en transparantie in de productie. De nieuwe UHF RFID lees/schrijfeenheid breidt het productaanbod verder uit. Het toestel laat toe om volledige transparantie te garanderen in de logistieke toepassingen die volgen op de productie.


Active Infrastructure voor Ethernet-APL

Pepperl+Fuchs - Ethernet-APL creŽert een netwerkinfrastructuur die een naadloze toegang geeft vanuit de controlekamer tot explosiegevaarlijke omgevingen, zodat u inzicht krijgt in de kwaliteit en status van uw productie en productietools. Ethernet-APL is een eenvoudige en betrouwbare technologie met hoge datadoorvoer die gebruikers toegang geeft tot de process- en diagnoseinformatie van apparaten die deze mogelijkheid aanbieden.


Smart-Ex 03 - de nieuwe intrinsiekveilige 5G-smartphone

Pepperl+Fuchs - Pepperl+Fuchs presenteert de intrinsiekveilige Smart-Ex 03, een nieuwe en toekomstbestendige 5G- en Wi-Fi 6-smartphone die volledig in Europa werd ontwikkeld. Het 6-inch apparaat combineert alle expertise en knowhow van Pepperl+Fuchs beide dochterondernemingen ECOM Instruments als pionier in intrinsiek veilige mobiele apparaten en Aava Mobile als expert in industriŽle tablets en draadloze technologie.


SIL 3 stroomsturing voor gevaarlijke omgevingen

Pepperl+Fuchs - Dankzij de nieuwe SIL 3 stroomsturing vervolledigt Pepperl+Fuchs haar portfolio van SIL 3 geÔsoleerde barriŤres voor alle signaaltypes, met zowel modules voor DIN rail montage als aparte componenten voor plaatsing op aansluitborden. Klepstandstellers die een SIL 3 vereisen - die altijd al beschikbaar waren voor digitale signalen en analoge meetsignalen - kunnen nu rechtstreeks aangesloten worden op de controller met ťťn enkele interfacemodule.


Nieuwe roestvast stalen behuizing maakt Ex e Portfolio van Pepperl+Fuchs compleet

Pepperl+Fuchs - Pepperl+Fuchs versterkt haar positie als leverancier van Ex-apparatuur dankzij de introductie van het SR gamma. Het nieuwe gamma RVS behuizingen vervoegt het GR gamma, die gemaakt is uit glasvezelversterkte kunststof, in het assortiment van de specialist in procesautomatisering. De nieuwe serie vervolledigt zo het portfolio van zeer flexibele en kostenefficiŽnte stuur- en verdeelkasten in de beschermingsklasse Ex e (verhoogde veiligheid).


Digitalisering met mobiele toestellen

Pepperl+Fuchs - In de industrie van de toekomst is een belangrijke rol weggelegd voor het verzamelen en analyseren van productiedata. Om IoT-toepassingen en machinelearning mogelijk te maken, moeten deze gegevens op een geordende manier verzameld, geanalyseerd en beheerd worden. Dit is een proces dat het nodige inzicht vraagt en steeds dieper in het systeem geplaatst wordt. Indien mogelijk verloopt dit in real time en met een lage latentie.


Neoception Asset Tracker

Pepperl+Fuchs - De Neoception Asset Tracker biedt monitoring van uw productieproces in de cloud. RFID lezers uit het IDENTControl System van Pepperl+Fuchs gebruiken tags om assets te identificeren, waarop de specifieke informatie van het object via een gateway naar de Neoception Cloud gestuurd wordt. Deze data kan altijd geraadpleegd worden. Zo wordt een gedetailleerd overzicht over het productieproces behouden, waardoor plannen makkelijker wordt.


Wireless inductive System 2 voor de draadloze verbinding van sensoren

Pepperl+Fuchs - De nieuwe WIS 2 (Wireless Inductive System 2) is voor Pepperl+Fuchs de ideale aanvulling voor haar programma hoogwaardige draadloze sensoren voor bewegende machineonderdelen.


Toerentalbewaker in 6 mm behuizing nu met herstartblokkering

Pepperl+Fuchs - Het gamma SC-System signaaldetectoren van Pepperl+Fuchs kan nu nog ruimer worden ingezet. De enige toerentalbewaker met een installatiebreedte van slechts 6 mm verwerkt niet enkel de digitale ingangssignalen van alle gangbare binaire sensoren, hij is nu ook voorzien van een herstartblokkering.


Lichtsectiemeter en visionsensor perfect gecombineerd in ťťn apparaat

Pepperl+Fuchs - De lichtsectiesensoren uit het SmartRunner gamma bieden een unieke combinatie van een lichtsectiesensor met hoge precisie en een visionsensor in ťťn compact apparaat. Deze kant-en-klare plug & play-apparaten van Pepperl+Fuchs worden op de werkvloer ingesteld. In tegenstelling tot de conventionele "general purpose" apparaten, is de inbedrijfstelling en parametrering uitermate eenvoudig uit te voeren met behulp van Teach-in of via datamatrix codes.


Innovatieve klepstand detectie op Valve World

Productivity.be - Pepperl+Fuchs presenteert op Valve World in DŁsseldorf haar nieuwste oplossingen inzake klepstand detectie. De nieuwe, compacte F25 generatie is bedoeld voor manuele afsluiters en kleine tot middelgrote pneumatische aandrijvingen. De F31K2 is speciaal ontworpen voor extreme omstandigheden.


Newsletter

News

The Game Changer for Process Industries: Ethernet-APL

ACHEMA Opening: Strong call for international cooperation

Applied AI and Cutting-edge Technology Start-ups Dominate this Yearís 100 New Members of the World Economic Forumís Technology Pioneers Community

KNAPP Integrates First Pocket Sorter in Pharma Logistics

ENEOS and PFN Begin Worldís First AI-Based Autonomous Operation of Crude Oil Processing Unit

DuPont Announces Plan to Separate into Three Independent, Publicly Traded Companies


Agenda

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

13/11 - 14/11: Asset Performance Conference 2024, Flanders Meeting & Convention Center, Antwerpen

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, DŁsseldorf (D)