Neoception Asset Tracker

De Neoception Asset Tracker biedt monitoring van uw productieproces in de cloud. RFID lezers uit het IDENTControl System van Pepperl+Fuchs gebruiken tags om assets te identificeren, waarop de specifieke informatie van het object via een gateway naar de Neoception Cloud gestuurd wordt. Deze data kan altijd geraadpleegd worden. Zo wordt een gedetailleerd overzicht over het productieproces behouden, waardoor plannen makkelijker wordt.

Het aantal keer dat bepaalde componenten in het productieproces ingezte worden kan via RFID bijgehouden worden, zodat een precies overzicht gecreŽerd wordt van de huidige inzet van grondstoffen in de fabriek. De generieke cloudgebaseerde RFID oplossing maakt het mogelijk om de onderhoudsnood van een breed palet aan productieinstallaties te monitoren. Naast het verbeteren van de betrouwbaarheid en de autonomie biedt dit ook bijkomende voordelen.

RFID lezers uit het IDENTControl System van Pepperl+Fuchs gebruiken tags om goederen te identificeren. Deze specifieke data wordt via een gateway naar de Neoception Cloud gebracht. Gebruikers kunnen deze informatie ten alle tijde en overal raadplegen. Meerdere instellingen zoals de configuratie van de specifieke assets en het verwerken van notifications kunnen ook aangepast worden op de intuÔtieve gebruikersinterface.

Het systeem kan specifiek aangepast worden aan de eisen van elke productiefaciliteit. Zo is het perfect mogelijk om grenswaarden in te stellen voor het aantal cyclussen een bepaald goed maximaal kan ingezet worden. Als dat overschreden wordt, volgt een notificatie. Dit maakt het eenvoudig om onderhoud van apparaten in te plannen en voorkomt stilstand van de installatie. Het is ook mogelijk om meerdere productielijnen in het het systeem op te nemen. De gebruiker kan statussen opvragen en naar hartelust tags koppelen aan of ontkoppelen van objecten, dit verloopt eenvoudig via het gebruikersscherm in de Neoception cloud.

Nieuwsbericht van Pepperl+Fuchs, 07/05/2019


Feel free to shareProductivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen