De revolutie voor de procesindustrie: Ethernet-APL

De sleuteltechnologie Ethernet-APL voldoet aan alle beloften en brengt digitalisering tot in elke hoek van een procesinstallatie. De snelle en efficiŽnte communicatie van grote hoeveelheden data werkt vlekkeloos en betrouwbaar, ook in explosieve omgevingen.

Dankzij de capaciteit van 10 Mbit/s is de overdracht van enorme hoeveelheden data over lange afstanden minstens 300 keer sneller dan met huidige technologieŽn zoals HART of veldbussen. Gebruikers krijgen zo toegang tot data vanuit apparaten die in hoge mate diagnosticeerbaar en configureerbaar zijn.

Met de Ethernet-APL Rail Field Switch - de nieuwste innovatie van FieldConnex - kunnen meer toepassingen tegelijkertijd informatie uit de installatie opvragen. Diagnostiek via de fysieke laag maakt het mogelijk om sluipende kwaliteitsvermindering en fouten in de installatie op te sporen en te elimineren. Eenvoudig gezegd helpt het inzicht van de Ethernet APL-technologie om de productiekwaliteit en de beschikbaarheid van de installatie op een hoog niveau te houden. De switch rapporteert ook de fysieke laagmetingen voor glasvezeltransmissie.

Speciaal ontwikkelde SFP-modules verbinden het toestel verder met het netwerk via single mode en multimode glasvezelkabels. De modules ondersteunen kabellengtes tot 30 km. Ze zijn gecertificeerd als accessoires voor de switch en kunnen zo dienst doen in Zone 2/Div. 2.

Op ACHEMA 2024 toonde Pepperl+Fuchs de nieuwste infrastructuurproducten voor elk signaaltype, van intrinsiek veilige barriers en remote I/O tot veldbussen en Ethernet APL. Ons team begeleidt planners en eindgebruikers op weg naar IIoT-toepassingen. In Frankfurt werd ook een nieuw evenementformat gelanceerd. De ďEthernet-APL Expert TalkĒ laat verschillende fabrikanten en gebruikers aan het woord. Deze experts deden verslag van hun ervaringen met de uitdagingen, oplossingen, voordelen en kansen dat Ethernet-APL biedt.

Nieuwsbericht van Pepperl+Fuchs, 10/06/2024


Feel free to share

Newsletter

News

The Game Changer for Process Industries: Ethernet-APL

ACHEMA Opening: Strong call for international cooperation

Applied AI and Cutting-edge Technology Start-ups Dominate this Yearís 100 New Members of the World Economic Forumís Technology Pioneers Community

KNAPP Integrates First Pocket Sorter in Pharma Logistics

ENEOS and PFN Begin Worldís First AI-Based Autonomous Operation of Crude Oil Processing Unit

DuPont Announces Plan to Separate into Three Independent, Publicly Traded Companies


Agenda

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

13/11 - 14/11: Asset Performance Conference 2024, Flanders Meeting & Convention Center, Antwerpen

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, DŁsseldorf (D)