Toerentalbewaker in 6 mm behuizing nu met herstartblokkering

Het gamma SC-System signaaldetectoren van Pepperl+Fuchs kan nu nog ruimer worden ingezet. De enige toerentalbewaker met een installatiebreedte van slechts 6 mm verwerkt niet enkel de digitale ingangssignalen van alle gangbare binaire sensoren, hij is nu ook voorzien van een herstartblokkering.

De herstartblokkering stelt de module zo in dat ze terug geactiveerd moet worden via een resetingang nadat de grenswaarden gedurende een korte periode overschreden werden. Zo kunnen mogelijke storingen gevonden en verholpen worden alvorens te herstarten.

Het ontwerp van de toerentalbewaker past naadloos in de filosofie dat alle signalen – ongeacht het type die momenteel op de markt zijn – die momenteel op de markt zijn met slechts één module verwerkt moeten kunnen worden. Signalen van NAMUR en SN sensoren, waaronder lijnfoutdetectie en kortsluitingsdetectie, en de meetgegevens van 2-draads DC sensoren worden verwerkt in overeenstemming met EN 60947-5-2. Signalen kunnen veilig aan het controleniveau worden overgedragen via S0 sensoren voor het meten van watervolumes en van 3-draads sensoren met PNP of NPN schakeluitgangen.

Dankzij de S0 interface is de toerentalbewaker ook belangrijk voor applicaties buiten de industriële automatisering, zoals de gebouwenautomatisering. De module kan elk signaal tot 30 V met een inputfrequentie tot 50 kHz veilig detecteren. Het apparaat kan ingesteld worden met behulp van een DIP-switch of via pc-software. Een start-up override is beschikbaar voor het herstarten van het systeem als er stilstandmonitoring is.

Het compleet SC-systeem van Pepperl+Fuchs omvat een breed portfolio signaaldetectoren voor niet-gevaarlijke omgevingen. Het ruimtebesparende ontwerp van de behuizing, 6 mm breed en 97 mm hoog, maakt van deze module één van de meest compacte op de markt. Ze kunnen worden gebruikt bij omgevingstemperaturen tot 70 ° C. De signaalisolatoren hebben een driedelige isolatie-opbouw en weerstaan een werkspanning tot 300 V en een testspanning tot 3 KV. Optioneel kunnen ze gevoed worden door klemmen of via busbar.

Nieuwsbericht van Pepperl+Fuchs, 14/12/2016


Feel free to share

Agenda

22/08 - 26/08: ACHEMA, Frankfurt am Main

30/08 - 02/09: TechniShow, Jaarbeurs Utrecht

13/09 - 17/09: AMB, Messe Stuttgart (D)

21/09 - 22/09: Design to Manufacturing (D2M), Kortrijk Xpo

27/09 - 30/09: Micronora, Besançon (F)

14/03/23 - 16/03/23: Embedded World, Nürnberg

15/04/24 - 19/04/24: Wire/Tube, Düsseldorf (D)