Beckhoff Automation

twitter.com/beckhoff
www.beckhoff.be

ChatGPT doet zijn intrede in de industrie

Productivity.be - Met alle aandacht die er de laatste tijd is voor ChatGPT stond het er al een beetje aan te komen, maar sinds de Hannover Messe is het ook officieel: ChatGPT doet zijn intrede in de industrie. De toepassing van artificiŽle intelligentie kan niet alleen gebruikt worden bij het communiceren in teams en het documenteren maar ook bij het genereren en optimaliseren van code om machines aan te sturen.


Nominaties voor de Hermes Award

Productivity.be - Nu de Hannover Messe er staat aan te komen, is het ook uitkijken naar de Hermes Award Ė zonder meer de meest prestigieuze award in industriŽle technologie. De jury maakte alvast de drie genomineerden bekend: het Climatics platform van het Nederlandse ACS Climatics, de modulaire ATRO robot van Beckhoff en de Smart Flex Effector van Bosch Rexroth.


25 jaar Bus Terminal I/O: de verjaardag van een revolutionair idee

Beckhoff Automation - 25 jaar geleden had Beckhoff een idee dat de automatiseringstechnologie van toen op zijn kop zette. De Bus Terminal combineerde veldbustechnologie voor het eerst met het bewezen principe van klemmenblokken. Het uiteindelijke resultaat was een gezamenlijke ontwikkeling met Wago Kontakttechnik. Het modulaire en open I/O systeem voor ruimtebesparende, aanpasbare en uiterst flexibele configuraties kreeg zijn vuurdoop op de Hannover Messe in 1995.


SPS: Hoogmis van de digitalisering

Productivity.be - De 30-ste editie van de SPS beurs in NŁrnberg is uitgedraaid op een hoogmis van de digitalisering, met veel aandacht voor de nieuwe generatie van automatiseringsplatformen die de afgelopen jaren tot stand zijn gekomen. In dit artikel bekijken we enkele highlights van de beurs die mooi illustreren hoe ingrijpend de kijk op industriŽle automatisering veranderd is.


Open Neural Network Exchange (ONNX)

Productivity.be - Het Open Neural Network Exchange (ONNX) bestandsformaat maakt het mogelijk om AI modellen naadloos over te zetten van de omgeving waarin ze getraind zijn naar een Windows PC of andere controller. Het is daarmee een van de essentiŽle tools om machine learning ook in industriŽle toepassingen ingang te laten vinden.


Umati: universele taal voor werktuigmachines

Productivity.be - Met ďumatiĒ heeft het communicatieprotocol voor machines dat sinds vorig jaar ontwikkeld wordt door een groep van Duitse machinebouwers officieel een naam gekregen. Op de AMB beurs in Stuttgart waren voor het eerst metaalbewerkingsmachines te zien die via het protocol communiceren met andere sturingen.


Ultracompacte IPC: uiterst plaatsbesparend en flexibel

Beckhoff Automation - De nieuwe ultracompacte IPC C6015 (slechts 82 x 82 x 40 mm groot) is universeel inzetbaar voor automatiserings-, visualisatie- en communicatietaken en daarmee ook voor op EtherCAT gebaseerde toepassingen. Als bijzonder voordelige, compacte en flexibel te monteren oplossing maakt deze bovendien toepassingsgebieden toegankelijk die tot voor kort om financiŽle of ruimtetechnische redenen voor de IPC-technologie buiten bereik lagen.


Newsletter

News

Emersonís New Comprehensive Automation Platform Empowers Decisive Action from Plant to Enterprise

Portable authenticity testing device detects food fraud at the point of sampling

Three trends set to drive cyber-attacks in 2024

TotalEnergies Partners with Major International Companies to Support e-NG Development

Schneider Electric Collaborates with NVIDIA on Designs for AI Data Centers

Apptronik and Mercedes-Benz Enter Commercial Agreement


Agenda

22/04 - 26/04: Hannover Messe, Hannover (D)

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Food Tech Event, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch (Nl)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, DŁsseldorf (D)