Ultracompacte IPC: uiterst plaatsbesparend en flexibel

De nieuwe ultracompacte IPC C6015 (slechts 82 x 82 x 40 mm groot) is universeel inzetbaar voor automatiserings-, visualisatie- en communicatietaken en daarmee ook voor op EtherCAT gebaseerde toepassingen. Als bijzonder voordelige, compacte en flexibel te monteren oplossing maakt deze bovendien toepassingsgebieden toegankelijk die tot voor kort om financiŽle of ruimtetechnische redenen voor de IPC-technologie buiten bereik lagen.

De ultracompacte IPC C6015 is een factor 3 compacter dan de C6905, de tot nu toe kleinste schakelkast-IPC in het portfolio. Met een prijsbesparing van ongeveer 25 % nestelt de C6905 zich bovendien duidelijk onder de tot nu toe voordeligste x86-pc's van Beckhoff. Automatiseren, visualiseren en communiceren bij kleine en middelgrote toepassingen kunnen op die manier uiterst voordelig en met een minimale footprint worden gerealiseerd. Daardoor worden ook gebieden toegankelijk waar tot nu toe nog geen op pc gebaseerde besturingstechniek wordt gebruikt of tegen aanzienlijke kosten moederborden als klantspecifieke oplossingen worden geÔntegreerd.

Zonder compromissen geschikt voor de industrie

De ultracompacte IPC C6015 doet ondanks zijn uiterst compacte en voordelige uitvoering geen enkele toegeving aan zijn geschiktheid voor de industrie. Dit begint al bij de grote rekenkracht van de geÔntegreerde Intel Atom-CPU met maximaal vier processorkernen en loopt door in het design als volledig passief gekoeld apparaat met hoge beschikbaarheid in een robuuste aluminium- en zink-spuitgietbehuizing. Hij beschikt ook over alle bekende industriŽle kenmerken zoals een uitgebreid temperatuurbereik tot +55 įC en hoge weerstand tegen trillingen en schokken.

De C6015 is bovendien uiterst flexibel wat betreft montage. Hij kan zowel verticaal als horizontaal aan de achterwand in de schakelkast worden gemonteerd, maar ook aan een DIN-rail worden bevestigd. Hierdoor zijn zelfs in de krapste inbouwruimten veel montagescenario's mogelijk met een vrije plaatsing van de aansluitingen, wat dankzij de minimale afmetingen een belangrijke eigenschap is. Want bij de aansluitmogelijkheid voor maximaal zes kabels is het bij deze kleine afmetingen van cruciaal belang dat het aansluitoppervlak optimaal past bij de kabeltoevoer, die vaak door de machinelay-out wordt bepaald.

Ook de uitgebreide uitrusting en interfaceconfiguratie voldoen aan de eisen van een universeel inzetbare IPC: met een 30 GB SSD en het besturingssysteem Windows Embedded Compact 7 is de C6015 al in de basisuitvoering krachtig uitgevoerd. Optioneel zijn Windows 7 en Windows 10 mogelijk. Overige hardwarekenmerken zijn 2 GB DDR3L RAM (af fabriek uit te breiden tot 4 GB), een DisplayPort-aansluiting, een on-board dual-ethernetadapter mit 2 x 100/1000Base-T-aansluiting alsmede een USB-3.0- en een USB-2.0-poort.

Nieuwsbericht van Beckhoff Automation, 14/02/2017


Feel free to share

Newsletter

News

Powerhouse for promising upswing

Snowflake launches Arctic: the most open, enterprise-grade Large Language Model

Emersonís New Comprehensive Automation Platform Empowers Decisive Action from Plant to Enterprise

Portable authenticity testing device detects food fraud at the point of sampling

Three trends set to drive cyber-attacks in 2024

TotalEnergies Partners with Major International Companies to Support e-NG Development


Agenda

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, DŁsseldorf (D)