Nieuwe boekenserie van Seco biedt ondersteuning bij verspaningstoepassingen

Het opleiden, trainen en informeren van degenen die actief zijn in de maakindustrie blijft een sterk aandachtspunt voor Seco. In dat kader past de uitgave van vier boeken over verspaning die deel uitmaken van een nieuwe serie "Metal Cutting – Best Practices". In de boeken worden huidige trends en technieken op het gebied van verspaning behandeld. Ze worden in de loop van 2015 gepubliceerd.

Patrick de Vos, Corporate Technical Education Manager bij Seco Tools, AB en Jan-Eric Ståhl, professor aan de faculteit Production and Materials Engineering van de universiteit in Lund (Zweden), hebben samen "Metal Cutting – Best Practices" geschreven. De serie biedt praktische richtlijnen om klanten te helpen met hun uitdagingen op verspaningsgebied en het behalen van maximale productiviteit in hun werkplaatsen. Elk boek omvat circa 200 pagina's en diept één onderwerp uit. De vier onderwerpen die worden behandeld zijn: slijtage van gereedschap; verspaanbaarheid en werkstukmaterialen; snijmaterialen en geometrieën; technieken voor het bijstellen van gereedschap.

Deze nieuwe serie is een aanvulling op de boeken over verspaning die eerder door Seco zijn gepubliceerd. In 2012 heeft Seco voor het eerst in samenwerking met professor Ståhl zijn boek vanuit het Zweeds naar het Engels vertaald (de Engelse titel luidt "Metal Cutting – Theories and Models"). "Metal Cutting – Theories and Models", dat negen hoofdstukken en meer dan 600 pagina's omvat, begint met een inleiding tot verspaning. In een uitvoerige, wetenschappelijke beschrijving wordt aan de lezers elke stap van het gehele verspaningsproces uitgelegd. Dit omvangrijke boek maakt deel uit van Seco's STEP-pakket (Seco Technical Education Programmes) en wordt wereldwijd door een groot aantal professoren aan universiteiten gebruikt.

Om tegemoet te komen aan de behoefte van klanten aan meer praktische informatie over verspaningstoepassingen, hebben De Vos en Ståhl in 2014 "Metal Cutting – Theories in Practice" gepubliceerd. Met slechts 171 pagina's worden in dit boek dezelfde onderwerpen behandeld als in "Metal Cutting – Theories and Models", maar veel mathematische en wetenschappelijke achtergrondinformatie over de theorieën is weggelaten. In plaats daarvan overbrugt het boek de kloof tussen de verspaningswetenschap en de praktische toepassing van de theorieën. Het wordt zowel door klanten als door studenten in het klassikale onderwijs vaak gebruikt.

Volgens De Vos biedt de komende uitgave van "Metal Cutting – Best Practices" Seco de mogelijkheid om op een ander niveau informatie te presenteren aan klanten, degenen die in de maakindustrie actief zijn en aan de academische wereld. "Het boek is heel praktijkgericht en gebaseerd op jarenlange ervaring met snijgereedschap tijdens de productie en het gebruik ervan in diverse toepassingen in de werkplaats van de klant. Ik verwacht dat klanten, professoren en studenten veel waardering zullen hebben voor deze boeken, met name in de meer praktijkgerichte laboratoria."

Nieuwsbericht van Seco Tools, 05/03/2015


Feel free to share

Newsletter

News

Powerhouse for promising upswing

Emerson’s New Comprehensive Automation Platform Empowers Decisive Action from Plant to Enterprise

Portable authenticity testing device detects food fraud at the point of sampling

Three trends set to drive cyber-attacks in 2024

TotalEnergies Partners with Major International Companies to Support e-NG Development

Schneider Electric Collaborates with NVIDIA on Designs for AI Data Centers


Agenda

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Food Tech Event, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch (Nl)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)