Agoria stoomt Europa klaar voor Champions League ďfabrieken van de toekomstĒ

Het Factory of the Future project, dat vijf jaar geleden opgestart werd door Agoria en Sirris, blijft een succesverhaal. Maar liefst tien bedrijven konden op Indumation de felbegeerde award in ontvangst nemen. Intussen groeit ook de internationale erkenning voor het Made Different programma en de Factory of the Future Awards.

ďEr komt een soort Champions League voor de fabrieken van de toekomstĒ, zei Paul Peeters van Agoria hierover in de marge van de uitreiking van de Factory of the Future Awards.

De manier waarop de Industrie 4.0 gedachte de afgelopen jaren in Vlaanderen geÔmplementeerd werd, krijgt immers navolging op Europese schaal. Er is veel erkenning voor de methode die Agoria en Sirris ontwikkelden om audits te doen in bedrijven, waarbij hun werking op een objectieve manier afgetoetst wordt aan de zeven pijlers in het Made Different programma.

Op vraag van Europa begeleidt Agoria nu negen organisaties in evenveel landen om daar een gelijkaardige ďcompetitieĒ op te zetten. In 2021 zou het een Factory of the Future Award op Europese schaal mogelijk moeten maken.

De tien bedrijven die dit jaar de Award wonnen zijn BMT Aerospace (Oostkamp), Bosch (Tienen), Colruyt Group Fine Food (Halle), Duracell (Aarschot), Janssen (Geel), Lavetan (Turnhout), Mirion Technologies (Olen), Niko Group (Sint-Niklaas), Materialise (Leuven) en RF-technologies (Oosterzele).

Daarnaast konden vijf bedrijven hun certificaat voor 3 jaar hernieuwen: Van Hoecke, Ontex , ED&A, Te Connectivity en Bio Bakkerij De Trog.

U kan nader kennismaken met de winnende bedrijven dankzij de filmpjes op de Made Different website.

© Productivity.be, 07/02/2019, Foto: Sirris


Feel free to shareProductivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen