Ineos

INEOS is een wereldwijde producent met een jaaromzet van 65 miljard dollar en meer dan 25.000 werknemers in 183 vestigingen wereldwijd.

INEOS produceert grondstoffen en energie die in het dagelijks leven worden gebruikt. De producten van INEOS leveren een essentiŽle bijdrage aan de samenleving door de meest duurzame opties te bieden voor een breed scala aan maatschappelijke behoeften. Bijvoorbeeld voor het behoud van voedsel en schoon water; voor de bouw van windturbines, zonnepanelen en andere hernieuwbare technologie; voor de bouw van lichtere en zuinigere voertuigen en vliegtuigen; voor medische apparatuur en toepassingen; voor kleding; en voor isolatie en andere industriŽle en huishoudelijke toepassingen. ​

INEOS-bedrijven hebben plannen en acties opgezet om hun overgang naar een netto nul economie tegen 2050 te verzekeren en de evoluerende reglementering en wetgeving voor te blijven. Als onderdeel van zijn strategie om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, streeft INEOS naar een meer circulaire economie, waarin materialen maximaal worden hergebruikt. ​

Vanuit de allereerste activiteiten in Antwerpen (BelgiŽ) is INEOS uitgegroeid van 1 site in Zwijndrecht naar 7 productiesites in de haven van Antwerpen en omliggende regio (2 in Lillo, 2 in Zandvliet, 1 in Doel en 2 in Geel) en 2 andere in WalloniŽ (in Feluy en Jemeppe). ​ Met meer dan ​ 3.000 werknemers in de productievestigingen en de R&D-centra zijn de activiteiten Olefins & Polymers, Oxide, Styrolution, Phenol, Oligomers, Aromatics en INOVYN van INEOS samen de tweede grootste werkgever in de chemische industrie in BelgiŽ.

INEOS Inovyn lanceert proeffabrieken voor Europese PVC recyclage van de volgende generatie

Ineos - In Europa wordt ongeveer 30% van het PVC-afval mechanisch gerecycleerd. Project Circle richt zich op het resterende afval dat niet mechanisch gerecycleerd kan worden, door nieuwe technologieŽn te ontwikkelen, waaronder 'dissolution', pyrolyse en gasificatie. ​Om al het PVC-afval recycleerbaar te maken hebben we twee proeffabrieken opgestart in Jemeppe sur Sambre (BelgiŽ), waar het belangrijkste R&D-centrum van INEOS Inovyn is gevestigd.


INEOS haalt 3,5 miljard euro financiering op voor Project ONE, de groenste kraker in Europa

Ineos - INEOS Olefins Belgium heeft vandaag aangekondigd dat het 3,5 miljard euro heeft opgehaald voor de bouw en exploitatie van de meest milieuvriendelijke kraker in Europa. Met de steun van 21 commerciŽle banken bevestigt de overeenkomst de sterke commerciŽle logica van het project en de voortrekkersrol die het speelt op milieugebied.


Groen licht voor investering bij INEOS Manufacturing Belgium in Lillo

Ineos - INEOS O&P Europe investeert Ä 30 miljoen in de polymeerfabriek in Lillo met het oog op het omschakelen van haar productie op duurzame producten die een sleutelrol zullen spelen in de transitie naar klimaatneutraliteit.


Hans Casier volgt Wouter De Geest op als voorzitter van essenscia

essenscia - Hans Casier, de Belgische topman van het internationale chemieconcern INEOS, is de nieuwe voorzitter van essenscia, de Belgische industriefederatie van de chemie, kunststoffen en life sciences. Dat heeft de Raad van Bestuur vandaag unaniem beslist. Casier volgt Wouter De Geest op die volgende maand officieel wordt aangeduid als nieuwe voorzitter van Voka.


Newsletter

News

The Game Changer for Process Industries: Ethernet-APL

ACHEMA Opening: Strong call for international cooperation

Applied AI and Cutting-edge Technology Start-ups Dominate this Yearís 100 New Members of the World Economic Forumís Technology Pioneers Community

KNAPP Integrates First Pocket Sorter in Pharma Logistics

ENEOS and PFN Begin Worldís First AI-Based Autonomous Operation of Crude Oil Processing Unit

DuPont Announces Plan to Separate into Three Independent, Publicly Traded Companies


Agenda

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

13/11 - 14/11: Asset Performance Conference 2024, Flanders Meeting & Convention Center, Antwerpen

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, DŁsseldorf (D)