Yokogawa neemt BaxEnergy over, leverancier van beheersoplossingen voor hernieuwbare energie

Yokogawa heeft BaxEnergy, een toonaangevende leverancier van oplossingen voor het beheer van hernieuwbare energie, overgenomen. Door deze overname beschikt Yokogawa over een beproefde reeks oplossingen die ingezet worden door grote energiebedrijven in heel Europa.

Energiebedrijven die wind-, zonne-, waterkracht-, geothermische en andere soorten hernieuwbare energieopwekkingsinstallaties exploiteren, moeten de winstgevendheid van deze activiteiten garanderen door de output van elk bedrijfsmiddel te maximaliseren en het onderhoud efficiënt uit te voeren.

BaxEnergy werd opgericht in 2010 en biedt flexibele en schaalbare REMS die kunnen worden geïmplementeerd zonder dat er wijzigingen nodig zijn in de belangrijkste IT- en bedrijfssystemen. De oplossingen hebben de unieke mogelijkheid om het beheer van een grote verscheidenheid aan hernieuwbare energieopwekkingsinstallaties te integreren en kunnen gegevens analyseren van turbines, omvormers en andere soorten energieopwekkingsapparatuur van veel verschillende fabrikanten om de efficiëntie van de energieopwekking te verbeteren. De oplossingen van BaxEnergy hebben aangetoond dat ze de beschikbaarheid van centrales met wel 10% kunnen verbeteren. Door het beheer van gegevens in een cloudomgeving te integreren, stellen de oplossingen klanten in staat om aangepaste KPI- en alarminformatie te bekijken op allerlei apparaten, waaronder smartphones en tablets, waardoor ze de informatie krijgen die ze nodig hebben om snel beslissingen te nemen die een directe impact hebben op de inkomsten en het capaciteitsgebruik.

Simone Massaro, CEO van BaxEnergy: “We zijn er trots op dat we nu deel uitmaken van de Yokogawa-familie. Door deze relatie kunnen we wereldwijd schaalvergroting realiseren en energieproducenten en gebruikers in de procesindustrie voorzien van onze expertise op het gebied van intelligente data-engineering en duurzaam energiebeheer, geleverd via onze data-infrastructuur en ecosysteem van toepassingen."

Koji Nakaoka, senior vice president van Yokogawa Electric en hoofd van de Energy & Sustainability Business Headquarters van het bedrijf, verwoordde het volgende over de overname: “Yokogawa draagt bij aan de realisatie van een veerkrachtige en duurzame samenleving door veilige en optimale operaties te ondersteunen in de steeds meer gediversifieerde energieketen. We kijken ernaar uit om de unieke sterke punten van BaxEnergy te benutten om synergieën te genereren en dit doel te bereiken."

Nieuwsbericht van Yokogawa, 10/06/2024


Feel free to share

Newsletter

News

The Game Changer for Process Industries: Ethernet-APL

ACHEMA Opening: Strong call for international cooperation

Applied AI and Cutting-edge Technology Start-ups Dominate this Year’s 100 New Members of the World Economic Forum’s Technology Pioneers Community

KNAPP Integrates First Pocket Sorter in Pharma Logistics

ENEOS and PFN Begin World’s First AI-Based Autonomous Operation of Crude Oil Processing Unit

DuPont Announces Plan to Separate into Three Independent, Publicly Traded Companies


Agenda

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

13/11 - 14/11: Asset Performance Conference 2024, Flanders Meeting & Convention Center, Antwerpen

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)