Systeemaanbieder pakt uit met innovaties

Van 8 tot en met 10 februari 2017 neemt Rittal deel aan de vierde editie van Indumation in Kortrijk Xpo. ‘Smart all the way’ is deze keer het centrale thema van de vakbeurs voor automatiseringstechnologie voor productie, infrastructuur en procesindustrie. Een onderwerp waar Rittal zich bijzonder goed in kan vinden.

Rittal, wereldwijd toonaangevende systeemaanbieder voor behuizings- en schakelkasttechnologie, stroomverdeelsystemen, systeemklimatisering en IT-infrastructuur, en dit voor toepassing in alle sectoren van de industrie, de machine- en installatiebouw, IT en telecom, voelt zich helemaal thuis op Indumation. Op haar ruime, hedendaagse stand (160 m²) stelt Rittal een opmerkelijke selectie demoproducten voor. Hun innovatieve karakter is wat deze systemen stuk voor stuk gemeenschappelijk hebben. Enkele voorbeelden: oplossingen voor stroomverdeling, het ‘Industrial Workstation’, bedieningsbehuizingen en draagarmsystemen. Ook tijdens de nocturne mag je van Rittal opnieuw iets bijzonder verwachten.

Ook volgende producten kan de bezoeker op de Rittal stand in detail ontdekken:

Rittal Automation Systems

Een kijk op de uitbouw van de nieuwe business unit ‘Automation Systems’, met een ruim one-stop aanbod van eenvoudige manuele tools tot gesofisticeerde, verregaand geautomatiseerde productiesystemen. Binnen dit gamma staat onder meer een nieuwe montagetafel in de kijker.

Compacte behuizingen

De compacte AE kasten zorgen voor de optimale bescherming van gevoelige elektrische en elektronische componenten in fabriekshallen en machines. Deze efficiënte kasten - gekenmerkt door een tijdbesparende assemblage en een grote montageruimte - zijn er in een brede keuze standaardafmetingen die kunnen worden gecombineerd tot grotere kastconfiguraties.

Kastverlichting

Deze nieuwe generatie verlichting werd speciaal ontwikkeld voor schakelkasten en biedt comfortabele aansluit- en montagemogelijkheden. Ze is energie-efficiënt, met een performante LED technologie. Rittal brengt vier lichtsterktes van 400 tot 1200 lm. Een deflector van transparante kunststof met geïntegreerde Fresnel lenzen maakt de optimale kastverlichting compleet.

Koelers

Blue e+ is een nieuwe generatie koelaggregaten. Ze combineren een hoge energie-efficiëntie met een uitmuntende flexibiliteit, veiligheid en handling. Het innovatieve, gepatenteerde hybrideprocedé is geoptimaliseerd in functie van stroombesparing in het deellastbedrijf, waardoor een enorme vooruitgang op vlak van energie-efficiëntie geboekt werd. Deze innovatieve toestellen zijn momenteel beschikbaar van 2 tot 6 kW.

Hygienic Design

Rittal heeft binnen het Hygienic Design gamma, kasten die optimaal te reinigen zijn. Deze kunnen dus perfect gebruikt worden in de voedingsindustrie, waar reinigbaarheid een belangrijke vereiste is. Met de nieuwe lucht/water-warmtewisselaar bevat dit gamma nu ook een gestandaardiseerde oplossing voor een efficiënte klimaatregeling van schakelkasten.

Datacenter-in-a-box

Een kant-en-klaar datacenter op maat van kleine en middelgrote ondernemingen. Een gestandaardiseerde oplossing die voldoet aan alle vereisten op vlak van koeling, stroomverdeling, monitoring en veiligheid. Met een grondvlak van amper 1,1 m² neemt deze kast erg weinig plaats in.

Nieuwsbericht van Rittal, 10/01/2017


Feel free to share

Newsletter

News

FPT Industrial, CGM and Bimotor power the construction of the world's longest immersed tunnel

Roger Lemmens Appointed as Chief Operating Officer at Pauwels Consulting

Figure announces commercial agreement with BMW Manufacturing to bring general purpose robots into automotive production

CNH: €150 million investment in Harvesting Center of Excellence

Economic optimism doubles, yet almost half of CEOs do not believe their businesses will be viable in a decade as tech and climate pressures accelerate

Gartner Survey Shows Half of Supply Chain Organizations Plan to Implement GenAI in the Next 12 Months


Agenda

20/03 - 21/03: Maintenance, Antwerp Expo (B)

20/03 - 21/03: Pumps & Valves, Antwerp Expo (B)

27/03 - 28/03: Design to Manufacturing (D2M), Kortrijk Xpo (B)

15/04 - 19/04: Wire/Tube, Düsseldorf (D)

22/04 - 26/04: Hannover Messe, Hannover (D)

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)