5G, Cloud en AI test voor de besturing van een fabriek op afstand

Yokogawa kondigt aan dat het een overeenkomst heeft getekend met NTT DOCOMO voor het gezamenlijk uitvoeren van een Proof of Concept (PoC) voor het besturen van een fabriek op afstand. Hierbij wordt gebruik gemaakt van 5G, de cloud, Artificial Intelligence en andere technologieŽn. De PoC omvat het gebruik van cloud gebaseerde Yokogawa Artificial Intelligence (AI) voor fabrieksbesturing en een 5G-communicatiemodule.

Het project omvat een systeem dat het waterniveau van drie tanks op afstand regelt. De test is bedoeld om aan te tonen hoe eenvoudig bedrijven in de chemische, olie- en andere procesindustrieŽn hun bestaande systemen kunnen aanpassen, door gebruik te maken van geavanceerde 5G-autonome regelapparatuur met de nieuwste cloud gebaseerde AI. Om in de toekomst autonome besturing in fabrieken te realiseren, zal Yokogawa samenwerken met DOCOMO om deze technologie te verifiŽren en te optimaliseren.

Mede onder invloed van de aanhoudende COVID-19 pandemie is de behoefte aan verbeteringen in de productieveiligheid en -efficiŽntie die door autonome fabrieksbesturing kunnen worden bereikt, enorm toegenomen. In een onderzoek dat Yokogawa vorig jaar onder procesindustrieŽn heeft uitgevoerd, verwachtte 64% van de respondenten dat fabrieken in 2030 volledig autonoom zullen werken. En dat autonome besturingsmechanismen die gebruikmaken van AI en andere technologieŽn en geen menselijke tussenkomst vereisen, steeds gebruikelijker zullen worden. Bij de besturing van fabriekssystemen op afstand is er echter een technologische uitdaging; de vertraging in draadloze communicatie die optreedt tussen de cloud en apparatuur controllers.

Het bereiken van een minimale vertraging

De PoC onderzoekt of deze uitdaging kan worden opgelost door gebruik te maken van DOCOMO's snelle 5G-communicatienetwerk met grote capaciteit en lage latency, de DOCOMO Open Innovation Cloud en de Multi-access Edge Computing (MEC). Yokogawa heeft al een proef afgerond met een autonoom besturingssysteem op basis van haar eigen AI-technologie dat met succes het waterpeil in een niveauregelsysteem met drie tanks controleerde. Een taak die algemeen wordt erkend als zeer complex, en de technologie die werd gebruikt, wordt binnen de industrie beschouwd als een van de meest geavanceerde in zijn soort. In de PoC zal Yokogawa tegen eind maart 2022 samenwerken met DOCOMO om een demonstratieomgeving te bouwen voor de cloudgebaseerde afstandsbediening van het waterniveau in een drie-tank-niveauregelsysteem met behulp van AI, om onder andere de communicatieprestaties tussen LTE en 5G te vergelijken en te evalueren.

Op basis van diepgaande kennis van fabrieksbesturings- en operationele technologie, IT en industrie, helpt Yokogawa klanten in de procesindustrie bij het visualiseren van kwesties die elk gebied van hun bedrijfsactiviteiten beÔnvloeden, het optimaliseren van hun activiteiten en daarmee het creŽren van nieuwe waarde en het ondersteunen van groei. In deze PoC werkt Yokogawa samen met DOCOMO om nieuwe waarde te creŽren en bij te dragen aan de ontwikkeling van niet alleen de procesindustrie, maar ook alle andere industrieŽn.

Kenji Hasegawa, vice-president en hoofd van het hoofdkantoor van Yokogawa Products: "Yokogawa speelt al lang een leidende rol in de ontwikkeling van besturingssystemen die de werking van fabrieksprocessen regelen en bewaken, en we hebben de groei van een breed scala aan industrieŽn ondersteund. Met het oog op een toekomst waarin de industrie steeds meer ontwikkelt naar autonome operaties, promoten we IA2IA (Industrial Automation to Industrial Autonomy). Door de koppeling van 5G met de cloud, Yokogawa's AI en appratuur controllers, geloven we dat we een grote bijdrage kunnen leveren aan het bereiken van industriŽle autonomie waarbij systemen op afstand worden bestuurd en zelfs volledig in staat zijn om autonoom te werken. Samen met NTT DOCOMO zullen we werken aan het creŽren van verdere waarde voor onze klanten."

Nieuwsbericht van Yokogawa, 04/05/2021


Feel free to share

Agenda

17/05 - 20/05: Global Industrie, Paris Nord-Villepinte

17/05 - 20/05: Measurement World, Paris Nord-Villepinte

18/05 - 20/05: Indumation.be, Kortrijk Xpo

30/05 - 02/06: Hannover Messe

31/05 - 02/06: LogiMAT, Stuttgart (D)

08/06 - 09/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

21/06 - 24/06: METAV, Messe DŁsseldorf

21/06 - 24/06: Automatica, MŁnchen (D)

22/08 - 26/08: ACHEMA, Frankfurt am Main

30/08 - 02/09: TechniShow, Jaarbeurs Utrecht

13/09 - 17/09: AMB, Messe Stuttgart (D)

21/09 - 22/09: Design to Manufacturing (D2M), Kortrijk Xpo

27/09 - 30/09: Micronora, BesanÁon (F)