Datacenter-in-a-box van Rittal

Rittal lanceert haar ‘datacenter-in-a-box’, het kant-en-klare datacenter op maat van kleine en middelgrote ondernemingen. Deze gestandaardiseerde oplossing is klaar voor ingebruikname en voldoet aan alle vereisten op vlak van koeling, stroomverdeling, monitoring en veiligheid. De kast neemt, met een grondvlak van amper 1,1 m², bijzonder weinig plaats in en is compatibel met een breed assortiment optiepakketten en toebehoren.

Het Rittal TS IT rack is 800 mm breed en is, in functie van de gebruikersbehoeften, verkrijgbaar in een diepte van 1000 of 1200 mm. Een 12 kW LCP DX koelunit wordt naast de kast geplaatst en gekoppeld. Voor optimale koeling is er een duidelijke scheiding tussen de koude en warme luchtstromen. Opdat de kast ook in beperkte ruimtes makkelijk toegankelijk zou blijven, is ze aan de achterzijde uitgerust met een tweevleugelige deur. De TS IT rack wordt gemonteerd op een Flex-Block sokkel (100 mm) voor eenvoudige bekabeling langs de onderzijde.

Alhoewel het totale aantal fysieke servers daalt, neemt de warmteafgifte per apparaat snel toe. Daarom is het belangrijk dat IT racks optimaal gekoeld worden. Met de LCP DX koelunit van Rittal bent u zeker van het nodige koelvermogen 24/7 het hele jaar door.

Ook aan de veiligheid van het ‘datacenter-in-a-box’ werd ruim aandacht besteed. Optioneel kan de kast uitgevoerd worden met toegangscontrole door middel van een numerieke code of een badge. Deze worden geconfigureerd via een gebruiksvriendelijk rechtenbeheersysteem. In geval iemand zou proberen het systeem te saboteren, bijvoorbeeld door de bekabeling aan te passen of de stroom af te sluiten, sluiten de deuren onmiddellijk. De optionele brandbeveiliging wordt gegarandeerd door Rittal’s DET-AC III detectie- en blussysteem, dat met hoog gevoelige sensoren de circulerende lucht in de kast constant analyseert. Mocht het koelsysteem uitvallen en de temperatuur in de serverkast een kritisch niveau bereikt, kan een speciale optionele module voor automatische opening van de deuren zorgen.

De optionele PDUi kan zowel basis als intelligent gekozen worden, past rechtstreeks op de 19” rails en levert tot 10 kW elektrisch vermogen. Daarnaast kan Rittal de nodige back-upstroom leveren in de vorm van een UPS om schade aan de installatie of gegevensverlies te voorkomen bij mogelijke stroomonderbrekingen of black-out.

Met het optioneel pakket voor monitoring kunnen basismetingen worden gedaan naar luchttemperatuur, luchtvochtigheid en de aanwezigheid van rook. Via het TCP/IP-netwerk worden alarmen gegenereerd. Extra alarmen kunnen ook worden verstuurd via SMS. De gebruiksvriendelijke webinterface geeft via http of HTTPs een duidelijk overzicht van alle relevante IT-variabelen binnen het datacenter.

Nieuwsbericht van Rittal, 05/05/2015


Feel free to share

Newsletter

News

FPT Industrial, CGM and Bimotor power the construction of the world's longest immersed tunnel

Roger Lemmens Appointed as Chief Operating Officer at Pauwels Consulting

Figure announces commercial agreement with BMW Manufacturing to bring general purpose robots into automotive production

CNH: €150 million investment in Harvesting Center of Excellence

Economic optimism doubles, yet almost half of CEOs do not believe their businesses will be viable in a decade as tech and climate pressures accelerate

Gartner Survey Shows Half of Supply Chain Organizations Plan to Implement GenAI in the Next 12 Months


Agenda

20/03 - 21/03: Maintenance, Antwerp Expo (B)

20/03 - 21/03: Pumps & Valves, Antwerp Expo (B)

27/03 - 28/03: Design to Manufacturing (D2M), Kortrijk Xpo (B)

15/04 - 19/04: Wire/Tube, Düsseldorf (D)

22/04 - 26/04: Hannover Messe, Hannover (D)

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)