Nieuwe functies voor Rittal CMC III

Monitoring en afstandsbeheer drukken gestaag onderhouds- en werkingskosten en zorgen voor een grotere beschikbaarheid. Zo reduceren controle, meten en sturen met Rittal CMC III (Computer Multi Control) het risico op stilstand tot een minimum en is preventief ingrijpen mogelijk.

In interne datacenters is dit extra belangrijk, omdat 93% van de IT-managers het eigen datacenter ziet als sleutelelement voor competitiviteit op lange termijn. Dit kwam naar voor uit een actueel onderzoek van marktstudiebedrijf IDC in opdracht van Rittal. De systeemaanbieder van IT-infrastructuur breidde zijn controlesysteem CMC III uit met nieuwe functies, voor nog meer controle en veiligheid in het datacenter.

Data en verbruikswaarden zijn voortaan makkelijker en gedurende een langere periode te meten en te controleren. Daarbij komt nog dat Rittal het volledige gamma sensoren aangepast heeft aan de CMC III technologie met CAN-bus, waardoor sturing en monitoring van essentiële parameters in het datacenter wordt vereenvoudigd. Ten slotte breidde Rittal ook de opties voor automatische deuropening uit.

Met de nieuwe firmware kunnen meetwaarden gedurende langere tijd geobserveerd en opgeslagen worden op SD-kaarten en USB-sticks met een capaciteit tot 32 gigabyte. Via de gebruikersinterface kan het meetinterval worden ingesteld tussen vijf seconden en 24 uur. Trendgegevens voor periodes tot 48 uur kunnen voortaan worden getoond op de CMC III unit zelf, langere tijdspannes zijn realiseerbaar door middel van dataexport en analysesoftware.

In het kader van deze update werden ook alle sensoren van het vroegere CMC II systeem geconverteerd naar CMC III. Sensoren kunnen nu rechtstreeks op CMC III worden aangesloten, zonder gebruik van een adapter. Daar hoort een rookmelder bij en een nieuw ontwikkelde lekkagesensor (bereik 15 meter) die in staat is precies te bepalen waar het lek zich bevindt. Ook het brandblussysteem DET-AC III kan nu via de CAN-bus met behulp van CMC III gemonitord worden.

Intelligente deurcontrolesystemen

Rittal breidde ook het assortiment automatische deuropeningssystemen uit. Bij normale werking wordt de deur door elektromagneten gesloten gehouden. In geval van nood, bijvoorbeeld bij uitval van de koeling in de kast, duwt een gasdrukveer de deuren gecontroleerd open. Het is de nieuwe CMC III Controller die deze sturing overneemt. Ook voor gesloten koelsystemen met LCP (Liquid Cool Packages) is er een oplossing. Bij een alarm gaat LCP over op volle belasting en houdt de deur door extreme onderdruk gesloten, ondanks de aanwezigheid van de gasdrukveer. In een noodgeval houden ook de performante ontluchters van de huidige servergeneraties de deuren gesloten. Hier biedt CMC III uitkomst samen met de deurkitextensie van Rittal, die uit twee extra motoren voor beide deuren bestaat. De motor drukt de deur met behulp van een stang automatisch open en overwint zelfs de grootste onderdrukkrachten.

Voortaan is de gebruikersinterface van CMC III beschikbaar in nog meer talen en ook het bedieningsgemak werd, dankzij de up-to-date gebruikshandleiding en navigatie, verbeterd.

Nieuwsbericht van Rittal, 05/03/2015


Feel free to share

Newsletter

News

FPT Industrial, CGM and Bimotor power the construction of the world's longest immersed tunnel

Roger Lemmens Appointed as Chief Operating Officer at Pauwels Consulting

Figure announces commercial agreement with BMW Manufacturing to bring general purpose robots into automotive production

CNH: €150 million investment in Harvesting Center of Excellence

Economic optimism doubles, yet almost half of CEOs do not believe their businesses will be viable in a decade as tech and climate pressures accelerate

Gartner Survey Shows Half of Supply Chain Organizations Plan to Implement GenAI in the Next 12 Months


Agenda

20/03 - 21/03: Maintenance, Antwerp Expo (B)

20/03 - 21/03: Pumps & Valves, Antwerp Expo (B)

27/03 - 28/03: Design to Manufacturing (D2M), Kortrijk Xpo (B)

15/04 - 19/04: Wire/Tube, Düsseldorf (D)

22/04 - 26/04: Hannover Messe, Hannover (D)

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)