Nieuwe FieldMate-versie zorgt voor geringere werkbelasting bij onderhoud

Yokogawa heeft de FieldMate software voor het configureren, aanpassen en beheren van een grote variëteit aan veldapparatuur uitgebreid. De nieuwste versie, FieldMate R3.02, biedt nu ook functies waarmee een aantal onderhoudstaken wordt vereenvoudigd en de werkbelasting bij onderhoud wordt verminderd.

Naast een nieuwe versie van de beheersoftware is ook de FieldMate Validator uitgebreid. Dit optionele softwaretool wordt gebruikt om de verbindingen tussen veldapparatuur en I/O’s van het besturingssysteem te controleren.

Digitale communicatiestandaarden worden steeds belangrijker in de communicatie tussen besturingssysteem en veldapparatuur. Omdat er meerdere digitale communicatiestandaarden zijn, beschikken bedrijven voor de uiteenlopende standaarden over aparte apparatuur van verschillende leveranciers. Er zijn dan ook softwaretools nodig die de grote variëteit aan apparaten kan configureren, aanpassen en beheren. FieldMate ondersteunt een groot aantal digitale standaarden en biedt functionaliteit om uiteenlopende apparaten te configureren, aanpassen en beheren. De meest recente versie hiervan maakt het zelfs nog eenvoudiger om de efficiency van onderhoudswerkzaamheden in het veld te verbeteren.

De nieuwste versie van FieldMate draait nu ook op PC en tablets met Microsofts meest recente besturingssysteem Windows 10. Tot de nieuwe features behoren verder:

1-klik bediening voor complexe procedures

Het startscherm van FIeldMate is nu voorzien van buttons voor veelvoorkomende onderhoudstaken, zoals nulpunt-instellingen en input loop checks. Complexe taken worden zo vereenvoudigd. Waar voorheen op verschillende niveaus naar gegevens moest worden genavigeerd, kan nu met één druk op de button worden volstaan. Dat verbetert de onderhoudsefficiency. Taken die op deze manier op het startscherm terugkomen, omvatten:

Nulpuntinstelling: deze procedure wordt uitgevoerd om een verkeerde waarde van veldapparatuur aan te passen. De instelling kan voor een Yokogawa verschildruk/ druktransmitter worden gedaan door de FieldMate R3.02 PC of tablet te koppelen met het betreffende veldapparaat en de button ‘Zero Point Adjustment’ aan te klikken.

Input Loop Check: deze procedure controleert of het signaal van het veldapparaat door de controllers en het besturingssysteem worden ontvangen. Afhankelijk van het apparaat werden hiervoor verschillende procedures doorlopen. Met FieldMate R3.02 kan nu -los van model of fabrikant- met één klik op de ‘Input Loop Check’ button worden volstaan. Het uitgangsignaal kan zodanig worden ingesteld dat direct een testpatroon wordt gegenereerd. Vergeleken met conventionele handhelds vermindert deze functie de werktijd met een derde.

Instellingen eenvoudig vergelijken

FieldMate kan parameters, zoals instellingen van veldapparatuur, opslaan in de database. Met FieldMate R3.02 kunnen actuele waarden met één druk op een button worden vergeleken met voorgaande instellingen. Deze functie is met name interessant om aanpassingen van onderhoudspersoneel te kunnen vergelijken tijdens troubleshooting.

FieldMate Validator

FieldMate Validator is een optionele softwaretool dat wordt ingezet om de verbindingen tussen nieuw geïnstalleerde veldapparatuur en I/O’s van het besturingssysteem te controleren. De tool werd geïntroduceerd voor gebruik met de N-IO (Netwerk I/O) veld-I/O’s van het Yokogawa CENTUM VP R6.01 productiebesturingssysteem. De nieuwste versie van de FieldMate Validator ondersteunt nu ook de I/O’s die zijn ontwikkeld voor een snelle upgrade naar CENTUM VP R6.03.

FieldMate leent zich voor configuratie en instelling van en troubleshooting aan transmitters, analyser en andere veldapparatuur in procesomgevingen alsook voor het beheer van informatie van deze apparatuur. Typerende markten waarin het softwaretool wordt toegepast, zijn procesindustrieën, zoals de olie-, petrochemie-, chemische, papier-, farmaceutische, staal- en voedingsmiddelenindustrie.

Nieuwsbericht van Yokogawa, 23/08/2016


Feel free to share

Newsletter

News

FPT Industrial, CGM and Bimotor power the construction of the world's longest immersed tunnel

Roger Lemmens Appointed as Chief Operating Officer at Pauwels Consulting

Figure announces commercial agreement with BMW Manufacturing to bring general purpose robots into automotive production

CNH: €150 million investment in Harvesting Center of Excellence

Economic optimism doubles, yet almost half of CEOs do not believe their businesses will be viable in a decade as tech and climate pressures accelerate

Gartner Survey Shows Half of Supply Chain Organizations Plan to Implement GenAI in the Next 12 Months


Agenda

20/03 - 21/03: Maintenance, Antwerp Expo (B)

20/03 - 21/03: Pumps & Valves, Antwerp Expo (B)

27/03 - 28/03: Design to Manufacturing (D2M), Kortrijk Xpo (B)

15/04 - 19/04: Wire/Tube, Düsseldorf (D)

22/04 - 26/04: Hannover Messe, Hannover (D)

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)