GeÔntegreerde beheer van de activiteiten van de fabriek vanaf elke locatie

Yokogawa heeft Collaborative Information Server (CI Server) ontwikkeld en zal deze in januari 2021 op de markt brengen als onderdeel van de OpreX Control and Safety System familie. De oplossing zal de verwerking van alle soorten gegevens van installaties en systemen integreren om een optimaal beheer van de productieactiviteiten mogelijk te maken en de omgeving te bieden die nodig is om activiteiten op afstand te bewaken en te controleren.

Nu de toeleveringsketens zich over de hele wereld uitstrekken en de behoeften van de klanten steeds diverser worden, hebben veel bedrijven vandaag de dag te maken met een toenemende complexiteit in de aanvoer van grondstoffen en in hun activiteiten. Tegelijkertijd hebben ze te maken met een tekort aan arbeidskrachten naarmate hun meest ervaren operators ouder worden en met pensioen gaan. Onder deze omstandigheden moeten bedrijven streven naar efficiŽntie in hun activiteiten en snel beslissingen nemen als reactie op de veranderingen in de markt, willen ze winstgevend blijven. En om de activiteiten te stroomlijnen en de veiligheid van hun personeel te garanderen, is er een snel groeiende behoefte aan oplossingen op afstand die het personeel in staat stellen om samen te werken zonder dat ze ter plaatse hoeven te zijn.

Om aan deze behoeften tegemoet te komen heeft Yokogawa CI Server ontwikkeld, een oplossing die de gegevens die zijn verkregen uit de installaties en systemen automatisch samenvoegt, zodat het personeel op elke locatie deze kan controleren en bedienen en toegang heeft tot alle informatie die nodig is om snel en effectief beslissingen te kunnen nemen.

Kenmerken

1. Het stroomlijnen van de werkzaamheden en het waarborgen van de veiligheid door middel van een werkomgeving die overal toegankelijk is.

Een fabriek werkt het meest effectief wanneer er volledige samenwerking is tussen de exploitanten van de fabriek, experts op het gebied van bijvoorbeeld onderhoud en kwaliteitsmanagement, en besluitvormers op het hoofdkantoor, maar ook met andere fabrieken. CI Server biedt een omgeving voor bediening op afstand die de communicatie over een groot gebied ondersteunt en maakt het mogelijk om de activiteiten van de fabriek te bewaken en te controleren vanaf locaties op afstand, zoals geÔntegreerde operationele centra. CI Server kan worden gebruikt vanaf elke pc of mobiel apparaat met een webbrowser om de activiteiten van een fabriek te bewaken en te controleren. Een efficiŽnte werking vanaf elke locatie wordt vergemakkelijkt door een geschikt dashboard voor een organisatie te creŽren en de nodige toegangsrechten te verlenen.

Naast het vergemakkelijken van een soepele samenwerking tussen besluitvormers en andere deskundigen die zich niet op de locatie van de fabriek bevinden, helpt CI Server ook bij de efficiŽnte werking en het beheer van elektriciteitscentrales die vaak verspreid zijn over een groot gebied en die zich bevinden in ruwe omgevingen, offshore-installaties en andere faciliteiten. Bovendien vermindert CI Server de behoefte aan interpersoonlijk contact, waardoor het risico op COVID-19 transmissie voor individuen, bedrijven en de gemeenschap kleiner wordt.

2. Soepele integratie van gegevens en gecentraliseerd beheer van de informatie die nodig is voor een snelle besluitvorming

Faciliteiten en systemen verschillen vaak in de gegevensformaten en de communicatieprotocollen die ze gebruiken, en dit bemoeilijkt de samenvoeging van informatie en het beheer van gegevens in een uniform formaat. CI Server ondersteunt een reeks communicatieprotocollen en kan niet alleen procesgegevens van controlesystemen verwerven, maar ook gegevens aggregeren, zoals de operationele status van faciliteiten en apparatuur, de voorraad van grondstoffen en eindproducten en het energieverbruik. Gegevens over het onderhoud van apparatuur, productkwaliteit en andere zaken worden allemaal automatisch in realtime verzameld, omgezet naar een uniform formaat en gekoppeld. Gegevens van een grote verscheidenheid aan systemen en apparaten van verschillende leveranciers kunnen ook worden verzameld en geÔntegreerd, zowel op individuele basis als op basis van meerdere fabrieken.

Het verzamelen en organiseren van de benodigde gegevens met behulp van een eenduidig formaat moest voorheen handmatig gebeuren. De automatisering van deze taken door CI Server bespaart tijd en zorgt ervoor dat de juiste informatie in real time bij de juiste personen terechtkomt, voor een snelle en effectieve besluitvorming. CI Server maakt het mogelijk om snel te reageren op veranderingen in de markt en helpt bij het optimaliseren van de kosten en het verbeteren van de operationele efficiŽntie, niet alleen in afzonderlijke fabrieken, maar in de gehele productieketen van een bedrijf.

3. Gebruik van gegevens in operationele verbeteringsactiviteiten en in toepassingen

De integratie van de gegevens van CI Server is niet alleen nuttig voor het beheer van de installaties, maar helpt ook om de efficiŽntie en de kwaliteit van de productie te verbeteren. CI Server maakt de koppeling van gegevens in een uniform formaat mogelijk, zodat deze over de hele linie kunnen worden gebruikt in informatiesystemen, systemen voor kwaliteitsverbetering, gegevensanalysetoepassingen en andere dergelijke systemen, en de gegevens die over lange perioden worden verzameld, automatisch kunnen worden opgenomen in en gebruikt door dergelijke systemen en toepassingen.

Bijvoorbeeld in procesindustrieŽn waar de kwaliteit van de grondstoffen en de degelijkheid van de productieapparatuur nauw samenhangt met de kwaliteit van de eindproducten, kan de analyse van gegevens met behulp van kunstmatige intelligentie (KI) software nieuwe correlaties en belangrijke sleutelprestatie-indicatoren identificeren die kunnen bijdragen aan het verminderen van storingen en het verbeteren van de algehele bedrijfsvoering. Bovendien is het, door het bouwen van een digitale tweeling* voor een fabriek met behulp van gegevens die door CI Server zijn geÔntegreerd, mogelijk om nieuwe oplossingen, nieuwe parameterinstellingen en andere dergelijke operationele verbeteringen op voorhand te verifiŽren.

Shigeyoshi Uehara, een vicepresident van Yokogawa en hoofd van het IA Systems and Service Business Headquarters, zegt: "De nieuwe Collaborative Information Server-oplossing biedt de vereiste infrastructuur voor databeheer voor klanten om hun digitale transformatie (DX) uit te voeren. Yokogawa noemt de toekomst van de productie-industrie IA2IA, industriŽle automatisering naar industriŽle autonomie, en we zullen industrieŽn helpen met deze migratie van geautomatiseerd naar autonoom. Yokogawa beschikt over oplossingen om de operationele efficiŽntie, energie-efficiŽntie, kwaliteit en andere aspecten te verbeteren door middel van gegevensgebruik, en zal met CI Server ondersteuning bieden aan klanten voor verbeterde productieactiviteiten en voor duurzame bedrijfsgroei".

Nieuwsbericht van Yokogawa, 20/10/2020


Feel free to share

Newsletter

News

FPT Industrial, CGM and Bimotor power the construction of the world's longest immersed tunnel

Roger Lemmens Appointed as Chief Operating Officer at Pauwels Consulting

Figure announces commercial agreement with BMW Manufacturing to bring general purpose robots into automotive production

CNH: Ä150 million investment in Harvesting Center of Excellence

Economic optimism doubles, yet almost half of CEOs do not believe their businesses will be viable in a decade as tech and climate pressures accelerate

Gartner Survey Shows Half of Supply Chain Organizations Plan to Implement GenAI in the Next 12 Months


Agenda

20/03 - 21/03: Maintenance, Antwerp Expo (B)

20/03 - 21/03: Pumps & Valves, Antwerp Expo (B)

27/03 - 28/03: Design to Manufacturing (D2M), Kortrijk Xpo (B)

15/04 - 19/04: Wire/Tube, DŁsseldorf (D)

22/04 - 26/04: Hannover Messe, Hannover (D)

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, DŁsseldorf (D)