Yokogawa maakt volledige overname Soteica Visual Mesa en integratie in KBC Advanced Technologies bekend

Yokogawa heeft de volledige overname van Soteica Visual Mesa afgerond. De overname van de technologieleider op het gebied van energiemanagement past binnen de doelstellingen van Yokogawa’s Transformation 2017 businessplan. Het plan richt zich onder meer op de uitbreiding van het aanbod aan geavanceerde oplossingen voor klanten.

Nu de overname is afgerond zal Soteica Visual Mesa (SVM) samen met Industrial Knowledge (IK), een cloudgebaseerde Data as a Service (DaaS)-aanbieder, worden geïntegreerd in KBC Advanced Technologies (KBC). Het onderdeel Industrial Knowledge ontstond na de overname van Industrial Evolution in december 2015. De overname van SVM is het vervolg op een eerder minderheidsaandeel dat Yokogawa in 2012 verwierf. Het bedrijf heeft een bewezen staat van dienst als het gaat om oplossingen voor energiemanagement. SVM levert energiebeheer- en -optimalisatieoplossingen voor de raffinage-industrie.

Na eerder dit jaar KBC te hebben overgenomen, formeerde Yokogawa een fusieteam dat de verschillende synergiemogelijkheden inventariseerde. Hiermee moet maximaal profijt worden gehaald uit de integratie van beide bedrijven en moet het aanbod voor Yokogawa-klanten nog verder worden verbreed. Eén van de resultaten is nu de samenvoeging van de activiteiten van Soteica met die van Industrial Knowledge en KBC. Verwacht wordt dat de gecombineerde kracht van deze bedrijven zal zorgen voor een uitbreiding en verbetering van de positie in de snelgroeiende markt voor energiemanagement-oplossingen voor de procesindustrie.

SVM’s Visual Mesa optimalisatiesoftware en KBC’s energie-adviesactiviteiten vullen elkaar aan en versterken elkaar. Op langere termijn wordt een naadloze integratie voorzien van oplossingen voor systeem- en ketenoptimalisatie in KBC’s belangrijkste simulatieplatform, Petro-SIM.

De merknamen KBC Advanced Technologies, Soteica Visual Mesa en Industrial Knowledge worden onder het KBC-merklabel geschoven dat daarmee haar aanbod aan energiemanagementoplossingen sterk ziet verbreden en nieuwe mogelijkheden ziet ontstaan voor ontwikkeling van cloudgebaseerde diensten. De brede combinatie moet ervoor zorgen dat klanten versneld nieuwe meerwaarde wordt geboden. De overname van de bedrijven en de integratie van de activiteiten in KBC sluit volledig aan op KBC’s missie om klanten het beste te bieden op het gebied van operational excellence en winstgevendheid. Tegelijkertijd ondersteunt het de visie van KBC om dé partner te zijn in de energie- en chemiemarkten.

Nieuwsbericht van Yokogawa, 22/11/2016


Feel free to share

Newsletter

News

FPT Industrial, CGM and Bimotor power the construction of the world's longest immersed tunnel

Roger Lemmens Appointed as Chief Operating Officer at Pauwels Consulting

Figure announces commercial agreement with BMW Manufacturing to bring general purpose robots into automotive production

CNH: €150 million investment in Harvesting Center of Excellence

Economic optimism doubles, yet almost half of CEOs do not believe their businesses will be viable in a decade as tech and climate pressures accelerate

Gartner Survey Shows Half of Supply Chain Organizations Plan to Implement GenAI in the Next 12 Months


Agenda

20/03 - 21/03: Maintenance, Antwerp Expo (B)

20/03 - 21/03: Pumps & Valves, Antwerp Expo (B)

27/03 - 28/03: Design to Manufacturing (D2M), Kortrijk Xpo (B)

15/04 - 19/04: Wire/Tube, Düsseldorf (D)

22/04 - 26/04: Hannover Messe, Hannover (D)

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)