Nieuw DCS-systeem bij Air Liquide

Yokogawa gaat de bestaande besturingssystemen vervangen in de Air Separator Units (ASU) van Air Liquide in Antwerpen en Seraing. Ter versteviging van zijn concurrentiepositie op de voortdurend evoluerende industriële gasmarkt beoogt Air Liquide via dit project een modernisering van zijn installaties door technologieën te implementeren die de flexibiliteit, betrouwbaarheid en veiligheid van het productieproces verbeteren.

De twee sites van Air Liquide produceren O2, N2 en argon. Via een rechtstreekse aansluiting op een gasleidingnet leveren deze vestigingen industriële gassen aan klanten over de hele Benelux.

Yokogawa Belgium zal de twee productiesites uitrusten met het CENTUM VP R6 geïntegreerde productiebesturingssysteem en ProSafe-RS instrumentele beveiligingssystemen, en instaan voor de engineering, installatie en inbedrijfstelling van deze systemen, alsook de opleiding van de lokale operatoren.

“Yokogawa gaat ervan uit dat het bedrijf dit order heeft kunnen binnenhalen op basis van de succesvolle reputatie in het leveren van besturingssystemen aan Air Liquide, de hoge betrouwbaarheidsgraad en de langetermijnstabiliteit van de producten op alle ASU-vestigingen wereldwijd, alsook de uitstekende engineeringkwaliteiten van Yokogawa Belgium,” aldus Will de Groot, Managing Director, Yokogawa Belgium.

Yokogawa zal oplossingen met een hoge meerwaarde blijven aanbieden om het concurrentievermogen van zijn klanten te ondersteunen.

Nieuwsbericht van Yokogawa, 19/02/2017


Feel free to share

Newsletter

News

Industrial AI Conference enters its second round

The Game Changer for Process Industries: Ethernet-APL

ACHEMA Opening: Strong call for international cooperation

Applied AI and Cutting-edge Technology Start-ups Dominate this Year’s 100 New Members of the World Economic Forum’s Technology Pioneers Community

KNAPP Integrates First Pocket Sorter in Pharma Logistics

ENEOS and PFN Begin World’s First AI-Based Autonomous Operation of Crude Oil Processing Unit


Agenda

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

13/11 - 14/11: Asset Performance Conference 2024, Flanders Meeting & Convention Center, Antwerpen

31/03/25 - 04/04/25: Hannover Messe, Hannover (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)