Voka begeleidt komende 4 jaar opnieuw minstens 8.000 ondernemers

Dankzij het ‘programma ondernemerschap’ zal Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, de komende vier jaar zeker 8.000 ondernemers begeleiden in alle levensfases van hun bedrijf. “We danken het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO), minister van Economie en Werk Crevits en de Vlaamse regering voor de goedkeuring vandaag en het vertrouwen voor de volgende vier jaar”, zegt gedelegeerd bestuurder Hans Maertens.

Voka krijgt groen licht om via het ‘programma ondernemerschap’ ook de komende jaren weer heel wat ondernemingen te begeleiden in al hun levensfases. Van prestart, start en groei, tot overdracht en overname. Maar ook om hen bij te staan bij de belangrijkste uitdagingen en ontwikkelingen als snelle groei, financiering, innovatie, digitalisering en internationaal ondernemen. “We zijn tevreden en trots op het vertrouwen dat VLAIO, minister Crevits en de Vlaamse regering met hun goedkeuring in Voka stellen”, zegt gedelegeerd bestuurder Hans Maertens. “We hebben als partner de voorbije jaren al heel wat ondernemers mogen begeleiden en doen bloeien. Hiermee gaan we er met onze volle inzet nog eens 4 jaar tegenaan om het ondernemerschap in Vlaanderen verder te doen groeien. In deze moeilijke corona-tijden zal het meer dan nodig zijn.”

Naast Bryo (het netwerk van Voka voor startende ondernemers) en Plato (hét lerend netwerk van Voka) zal hierbij nog meer op internationaal ondernemen en digitalisering worden ingezet. Zo lanceerde Voka Mercurio, een begeleidingsprogramma dat focust op ondernemers met internationale ambities. “Voor de Vlaamse post corona-economie zijn internationaal actieve bedrijven immers van levensbelang. Want Vlaanderen is een echte exportkampioen en maar liefst 30 procent van de jobs in ons land hangen af van de uitvoer”, weet Hans Maertens.

Nog meer inzetten op digitalisering en internationaal ondernemen

Bij Mercurio kunnen bedrijven terecht met al hun vragen over marktverkenning, strategie, export en import, investeringen. Naast haar eigen expertise mobiliseert Voka voor Mercurio ook de ‘Global Ambassadors’. Dit zijn ondernemers met bakken internationale ervaring die bedrijven inspireren bij de uitbouw van hun eigen internationaal verhaal. Voor een maximale internationale dienstverlening blijft Voka ook in de toekomst samenwerken met partners als Flanders Investment & Trade (FIT).

Voor begeleiding op het vlak van digitalisering kan Voka dan weer een beroep doen op Deloitte als structurele partner. “Niemand twijfelt er nog aan dat digitalisering een conditio sine qua non is voor bedrijven. Dat heeft de coronacrisis niet alleen bevestigd, maar zelfs versterkt. Ook op dit vlak vinden ondernemers met ambitie in Voka een compagnon de route”, zegt Hans Maertens.

Heel wat tevreden deelnemers

Voka haalt ook heel wat drive uit de positieve ervaringen van deelnemers. “Plato is een intensief groeitraject waarmee ik onmiddellijk aan de slag kan. Er wordt kennis en ervaring uitgewisseld en er is een constante connectie met de meters en de peters die steeds ter beschikking staan voor advies”, aldus Natalie Hendrickx van FLO-OW, dat ondernemingen adviseert over de beste mobiliteitsmix en voordelen voor hun medewerkers. “Voor mij is Bryo dé manier geweest om van mijn droom een concrete onderneming te maken. Ze geven je een hoop praktische tools, hands-on workshops en niet te vergeten een enorm groot netwerk”, zegt Sarah Keppens van Customerry, dat in 2019 opgericht werd en bedrijven helpt hun klantvriendelijkheid te verhogen.

“Er is heel wat ondernemerschap in Vlaanderen, en dankzij het programma ondernemerschap kunnen we dat ook de komende jaren weer de nodige vleugels geven. Over 4 jaar zullen we meer dan 8.000 ondernemingen begeleid en geprofessionaliseerd hebben”, besluit Hans Maertens.

Nieuwsbericht van Voka, 27/06/2020


Feel free to share

Newsletter

News

FPT Industrial, CGM and Bimotor power the construction of the world's longest immersed tunnel

Roger Lemmens Appointed as Chief Operating Officer at Pauwels Consulting

Figure announces commercial agreement with BMW Manufacturing to bring general purpose robots into automotive production

CNH: €150 million investment in Harvesting Center of Excellence

Economic optimism doubles, yet almost half of CEOs do not believe their businesses will be viable in a decade as tech and climate pressures accelerate

Gartner Survey Shows Half of Supply Chain Organizations Plan to Implement GenAI in the Next 12 Months


Agenda

20/03 - 21/03: Maintenance, Antwerp Expo (B)

20/03 - 21/03: Pumps & Valves, Antwerp Expo (B)

27/03 - 28/03: Design to Manufacturing (D2M), Kortrijk Xpo (B)

15/04 - 19/04: Wire/Tube, Düsseldorf (D)

22/04 - 26/04: Hannover Messe, Hannover (D)

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)