"Kan ik mijn machine zonder smering gebruiken?"

Kunststofspecialist igus heeft nu AI gebruikt om een unieke productzoek-app te ontwikkelen. Neem gewoon een foto van de toepassing en de omgeving, en de igusGO intelligentie toont u welke producten u moet gebruiken voor bijvoorbeeld een smeermiddelvrij ontwerp. De app laat ook zien waar er nog meer potentieel is om de machinetechnologie te verbeteren en tegelijkertijd kosten te besparen.

Het vinden van de juiste producten kan erg tijdrovend zijn en veel tijd kosten tijdens het ontwerpproces - vooral wanneer er een breed scala aan producten op de markt is. Om klanten te helpen op een speelse manier de juiste componenten voor hun toepassing te vinden, heeft igus de igusGO app ontwikkeld. Klanten kunnen de app gebruiken om het potentieel van igus producten in hun toepassing te ontdekken en zo hun ontwerp te verbeteren. De smering- en onderhoudsvrije machine-elementen van lichtgewicht hoogwaardige kunststoffen verlengen niet alleen de levensduur, maar verlagen ook de kosten. Werken met de app is net zo eenvoudig als knipogen. Gebruikers maken een foto van hun toepassing. igusGO gebruikt AI om het object te bepalen en toont mogelijke toepassingsopties van igus producten in de machine of fabriek. Hiervoor gebruikt de AI data van igus-projecten die de klant al heeft uitgevoerd op vergelijkbare machines en componenten. Met één klik krijgt de gebruiker van de app meer informatie over de glijlagers, lineairtechniek of kabelrups en kan hij het product onmiddellijk bestellen in de igus webshop of vooraf de verwachte levensduur van het product in de machine laten weergeven.

"Veel van onze klanten weten niet hoeveel toepassingsmogelijkheden er zijn voor al onze producten. Daarom hebben we de igusGO app ontwikkeld. Het is een aanvulling op ons serviceaanbod en 24/7 beschikbaar," legt Mark van de Waal, Marketing Manager bij igus B.V., uit.

De intelligentie van igusGO groeit nog elke dag

De app bevat al meer dan 450 verschillende toepassingen en er komen er elke dag meer bij. Van koffiemachines tot bottelarijen en van vliegtuigen tot graafwielbaggers.

"De igusGO app is bedoeld als inspiratiebron. Tegelijkertijd willen we de app openstellen voor een gemeenschap waarin iedereen kan deelnemen en zijn projecten met anderen kan delen," zegt Van de Waal. "Als de app een toepassing niet herkent, kan de gebruiker dit onmiddellijk aan ons melden. We reageren binnen 24 uur en wijzen op eventuele mogelijkheden voor verbetering."

In de afgelopen maanden hebben de eerste bètatesters zich al overtuigd van igusGO en verbeteringen voorgesteld. De app is beschikbaar in het Duits en Engels voor zowel Android als IOS en als webversie op https://app.igusgo.cloud/. In het volgende configuratieniveau wil igus ook een AI-chatbot integreren die vragen van gebruikers kan beantwoorden.

igus gebruikt ook AI voor productherkenning

igus gebruikt AI nu ook voor de reserveonderdelen van zijn kabelrupsen.

"Met onze productherkenning willen we alle medewerkers in bedrijven helpen om heel snel reserveonderdelen te bestellen," zegt Peter Wirth, Head of Digital Sales & Marketing.

Ook hier is het principe eenvoudig: maak gewoon een foto van de kabelrups met behulp van de productherkennings app. De door igus getrainde AI herkent het overeenkomstige model uit bijna 50 series kabelrupsen. Met één klik gaan gebruikers naar de webshop, waar ze hun nieuwe kabelrups in de gewenste lengte kunnen bestellen, zonder een tijdrovende zoektocht naar de laatste inkooporder.

Nieuwsbericht van igus, 04/06/2024


Feel free to share

Newsletter

News

The Game Changer for Process Industries: Ethernet-APL

ACHEMA Opening: Strong call for international cooperation

Applied AI and Cutting-edge Technology Start-ups Dominate this Year’s 100 New Members of the World Economic Forum’s Technology Pioneers Community

KNAPP Integrates First Pocket Sorter in Pharma Logistics

ENEOS and PFN Begin World’s First AI-Based Autonomous Operation of Crude Oil Processing Unit

DuPont Announces Plan to Separate into Three Independent, Publicly Traded Companies


Agenda

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

13/11 - 14/11: Asset Performance Conference 2024, Flanders Meeting & Convention Center, Antwerpen

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)