Nieuwe motion control-besturing met geÔntegreerde aandrijvingsregeling

Siemens breidt zijn productportfolio van technologie-CPU's uit met de Simatic Drive Controller. De nieuwe controller combineert een Simatic SIMATIC S7-1500-PLC met motion control-, technologie- en safety-functionaliteit met een Sinamics S120-aandrijvingsregeling in ťťn plaatsbesparend apparaat. Daardoor kan gemakkelijk worden voldaan aan de vraag naar krachtige, compacte en flexibele automatiseringsoplossingen.

De hoge performantie van de nieuwe controller is met name voordelig voor toepassingen met talrijke assen waarin een meerassig aandrijfsysteem wordt gebruikt Ė bijvoorbeeld in verpakkings-, druk- en textielmachines.

De controller is verkrijgbaar in twee prestatieklassen: CPU 1504D TF en CPU 1507D TF. Dankzij de geÔntegreerde safety-functionaliteit voor de besturing en de aandrijving kan ook worden voldaan aan hoge eisen met betrekking tot de veiligheid van mens en machine.

De Simatic Drive Controller is uitgerust met omvangrijke interfaces, waaronder drie Profinet-interfaces en ťťn Profibus-interface voor de communicatie met bijvoorbeeld HMI, I/O en andere aandrijfsystemen, alsook onboard technologie-I/O's. Dit laat een efficiŽnte implementatie toe van dynamische motion control-toepassingen.

Met de functie "PLC-overkoepelende synchrone werking", die nu beschikbaar is in alle technologie-CPU's, is het ook mogelijk om gelijkloop en camming over verschillende CPUís heen te realiseren, zodat er nagenoeg geen beperkingen zijn op de hoeveelheid assen. Naast verdeling van rekenkracht over verschillende CPU's, is het ook eenvoudig om modulaire automatiseringsconcepten te implementeren met PLC-overkoepelende synchrone werking. De engineering van de Simatic Drive Controller gebeurt comfortabel en efficiŽnt in het TIA Portal Engineering Framework.

Nieuwsbericht van Siemens, 05/12/2019


Feel free to share