Eenduidig overzicht van technische data

Met Viewport zal Yokogawa de asset management-mogelijkheden van zijn klanten kunnen verbeteren door een innovatieve AI-aangedreven oplossing aan te bieden die één enkel overzicht biedt van alle gepubliceerde technische informatie, waardoor risico's worden verminderd, wordt bijgedragen aan operational excellence en hen een stap dichter bij digitale transformatie brengt.

Yokogawa Electric Corporation maakt bekend dat het een partnerschap is aangegaan met Radial Software Group B.V. en zal optreden als wereldwijde value-added reseller voor de Viewport-software van het bedrijf. Via dit partnerschap zal Yokogawa de implementatie, integratie en ondersteuning kunnen beheren voor installaties van de Viewport-software die draaien op het Yokogawa Cloud-platform voor optimale schaalbaarheid, installatieflexibiliteit en integratie met Yokogawa oplossingen en diensten.

Om operational excellence te bereiken, vertrouwen de meeste organisaties in de procesindustrie sterk op onderhoudspersoneel om tekortkomingen en inconsistenties in hun processen te ontdekken en in kaart te brengen. De snelheid, nauwkeurigheid en efficiëntie van deze inspanningen kunnen echter worden belemmerd als zij werken met meerdere asset-documentatiesystemen. Viewport is een technisch zoekplatform met een enkele interface die inzicht biedt in alle kantoordocumenten, CAD-tekeningen, scans, afbeeldingen en apparatuurgegevens, ongeacht of deze gehost worden op een legacysysteem of afkomstig zijn van een andere bron. Het platform wordt ondersteund door connectoren en API's en versnelt de efficiëntie, productiviteit en veiligheid in industriële omgevingen door directe toegang te bieden tot correcte en actuele asset informatie.

Viewport werkt bovenop bestaande systemen en creëert koppelingen tussen documenten en het onderhoudsbeheersysteem. Dankzij de AI-algoritmen van Viewport kunnen systemen en documenten zodanig worden geïndexeerd dat een krachtige maar eenvoudige zoekervaring wordt gecreëerd tussen verschillende bedrijfsmiddelen, waarbij alles op één plaats wordt samengebracht. Het systeem maakt ook het gebruik van synoniementabellen mogelijk voor eenvoudig zoeken, het aanmaken van documentmappen voor werkvoorbereiding of werkorders, en het koppelen van real-time supervisory control and data acquisition (SCADA) data of data historian data aan piping & instrumentatie diagrammen.

Naast de voordelen van operational excellence kan Viewport bedrijven helpen bij de overgang naar het digitale tijdperk door een link te leggen tussen bestaande documentatie en inconsistenties en onregelmatigheden op te sporen in digitale gegevens zoals tekeningen en documenten.

Nieuwsbericht van Yokogawa, 22/02/2023


Feel free to share

Newsletter

News

Emerson’s New Comprehensive Automation Platform Empowers Decisive Action from Plant to Enterprise

Three trends set to drive cyber-attacks in 2024

Apptronik and Mercedes-Benz Enter Commercial Agreement

The All Electric Society Arena points the way to a carbon-neutral industrial society

Machine manufacturers showcasing security solutions for digital grinding processes at GrindingHub

New Level and Flow Controller Reduces Complexity in Water and Wastewater Applications


Agenda

27/03 - 28/03: Design to Manufacturing (D2M), Kortrijk Xpo (B)

15/04 - 19/04: Wire/Tube, Düsseldorf (D)

22/04 - 26/04: Hannover Messe, Hannover (D)

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Food Tech Event, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch (Nl)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)