Eenduidig overzicht van technische data

Met Viewport zal Yokogawa de asset management-mogelijkheden van zijn klanten kunnen verbeteren door een innovatieve AI-aangedreven oplossing aan te bieden die één enkel overzicht biedt van alle gepubliceerde technische informatie, waardoor risico's worden verminderd, wordt bijgedragen aan operational excellence en hen een stap dichter bij digitale transformatie brengt.

Yokogawa Electric Corporation maakt bekend dat het een partnerschap is aangegaan met Radial Software Group B.V. en zal optreden als wereldwijde value-added reseller voor de Viewport-software van het bedrijf. Via dit partnerschap zal Yokogawa de implementatie, integratie en ondersteuning kunnen beheren voor installaties van de Viewport-software die draaien op het Yokogawa Cloud-platform voor optimale schaalbaarheid, installatieflexibiliteit en integratie met Yokogawa oplossingen en diensten.

Om operational excellence te bereiken, vertrouwen de meeste organisaties in de procesindustrie sterk op onderhoudspersoneel om tekortkomingen en inconsistenties in hun processen te ontdekken en in kaart te brengen. De snelheid, nauwkeurigheid en efficiëntie van deze inspanningen kunnen echter worden belemmerd als zij werken met meerdere asset-documentatiesystemen. Viewport is een technisch zoekplatform met een enkele interface die inzicht biedt in alle kantoordocumenten, CAD-tekeningen, scans, afbeeldingen en apparatuurgegevens, ongeacht of deze gehost worden op een legacysysteem of afkomstig zijn van een andere bron. Het platform wordt ondersteund door connectoren en API's en versnelt de efficiëntie, productiviteit en veiligheid in industriële omgevingen door directe toegang te bieden tot correcte en actuele asset informatie.

Viewport werkt bovenop bestaande systemen en creëert koppelingen tussen documenten en het onderhoudsbeheersysteem. Dankzij de AI-algoritmen van Viewport kunnen systemen en documenten zodanig worden geïndexeerd dat een krachtige maar eenvoudige zoekervaring wordt gecreëerd tussen verschillende bedrijfsmiddelen, waarbij alles op één plaats wordt samengebracht. Het systeem maakt ook het gebruik van synoniementabellen mogelijk voor eenvoudig zoeken, het aanmaken van documentmappen voor werkvoorbereiding of werkorders, en het koppelen van real-time supervisory control and data acquisition (SCADA) data of data historian data aan piping & instrumentatie diagrammen.

Naast de voordelen van operational excellence kan Viewport bedrijven helpen bij de overgang naar het digitale tijdperk door een link te leggen tussen bestaande documentatie en inconsistenties en onregelmatigheden op te sporen in digitale gegevens zoals tekeningen en documenten.

Nieuwsbericht van Yokogawa, 22/02/2023


Feel free to share

Newsletter

News

FPT Industrial, CGM and Bimotor power the construction of the world's longest immersed tunnel

Roger Lemmens Appointed as Chief Operating Officer at Pauwels Consulting

Figure announces commercial agreement with BMW Manufacturing to bring general purpose robots into automotive production

CNH: €150 million investment in Harvesting Center of Excellence

Economic optimism doubles, yet almost half of CEOs do not believe their businesses will be viable in a decade as tech and climate pressures accelerate

Gartner Survey Shows Half of Supply Chain Organizations Plan to Implement GenAI in the Next 12 Months


Agenda

20/03 - 21/03: Maintenance, Antwerp Expo (B)

20/03 - 21/03: Pumps & Valves, Antwerp Expo (B)

27/03 - 28/03: Design to Manufacturing (D2M), Kortrijk Xpo (B)

15/04 - 19/04: Wire/Tube, Düsseldorf (D)

22/04 - 26/04: Hannover Messe, Hannover (D)

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)