Nieuwe generatie volledig robuuste K120-tablet

Getac heeft vandaag de lancering aangekondigd van de nieuwe volledig robuuste K120- tablet, geschikt voor mobiele professionals die op het terrein werkzaam zijn in uitdagende sectoren, zoals openbare veiligheid, productie, nutsbedrijven, defensie, transport, natuurlijke hulpbronnen en de olie- en gasindustrie.

Voortbouwend op een bewezen staat van dienst, biedt de nieuwe generatie van Getac's populaire K120-tablet talrijke upgrades en verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, waarmee de productiviteit in afgelegen en/of ongunstige omgevingen verder wordt geoptimaliseerd. Een krachtige 11e generatie Intel quad-core i5/i7 processor met geïntegreerde Iris Xe graphics (codenaam "Tiger Lake") levert uitzonderlijke prestaties, snelle respons en visuals van hoge kwaliteit. Dientengevolge kan de K120 worden gebruikt om meerdere taken tegelijk uit te voeren zonder te vertragen of oververhit te raken. Dankzij de ingebouwde Wi-Fi 6, WWAN met geïntegreerde GPS/GLONASS en Bluetooth 5.2, zorgt de verbeterde connectiviteit gebruikers voor een brede selectie van over-air interfaces. Bovendien maakt de Thunderbolt 4 technologie het verzamelen van gegevens op het terrein snel en eenvoudig. Andere belangrijke kenmerken zijn de PCIe NVMe SSD-opslag die door de gebruiker kan worden vervangen en het standaard 16 GB geheugen.

De K120 beschikt daarnaast over een 12,5-inch, 1.200 nits LumiBond 2.0 display met Getac’s technologie zonlicht leesbare, voor eenvoudige bediening in zelfs de felste buitenomgevingen. Meerdere aanraakmodi (normale aanraakmodus, handschoenmodus en penmodus, plus een optionele digitizer-modus) verbeteren de prestaties in uiteenlopende situaties, terwijl een innovatief dubbel hot-swappable batterijontwerp voor ononderbroken full-shift functionaliteit zorgt. Om gevoelige gegevens volledig te beschermen, is de K120 uitgerust met een krachtig pakket aan beveiligingsfuncties en multifactor verificatiebeheer, waaronder Intel vPro-technologie, TPM 2.0, HF RFID-lezer, smartcardlezer, vingerafdruklezer en Windows Hello.

Verbeterde multifunctionaliteit voor elk gebruikersscenario

De volgende-generatie K120 is ontworpen met multifunctionaliteit als uitgangspunt. Dit betekent dat hij snel en eenvoudig kan worden aangepast aan talloze praktijksituaties via een uitgebreide reeks gebruiksmodi en optionele Getac accessoires, waaronder veilige docks voor in de auto en op kantoor, een hard handvat, een schouderriem (2-punts), een dual bay acculader en een full-size toetsenbord.

Toonaangevende IP66 en MIL-STD certificeringen

Net als alle Getac-apparaten is de nieuwe generatie van de K120 vanaf de basis robuust gebouwd waardoor de tablet over een uitzonderlijke betrouwbaarheid beschikt, die andere robuuste apparaten op de markt gemakkelijk overtreft. MIL-STD-810H, MIL-STD-461G en IP66 certificering, 1,8 m valbestendigheid en een bedrijfstemperatuurbereik van -29°C tot 63°C (-20°F tot 145°F) stellen gebruikers in staat om hun werk uit te oefenen zonder zich zorgen te maken over dataverlies, schade of storingen.

Getac Select - op maat gemaakt voor de industrie

De nieuwe generatie K120 maakt deel uit van Getac Select, waarmee vooraf geconfigureerde robuuste apparaten, software, accessoires en professionele diensten gecombineerd worden in een geoptimaliseerde totaaloplossing voor zowel individuele toepassingen als gebruikersgroepen. De belangrijkste software utilities die beschikbaar zijn voor gebruik naast de K120 zijn de Virtual Global Positioning System Utility (VGPS), Getac Driving Safety Utility, Getac Device Monitoring System (GDMS), en KeyWedge Barcode Reader Utility 1.

Een veelzijdige, all-round oplossing voor brandweerprofessionals

Brandweerlieden hebben digitale toestellen nodig die hen in staat stellen effectief te werken in een verscheidenheid van dagelijkse scenario's. Van het updaten van vitale brandveiligheids- en kritieke awareness gegevens, tot het coördineren van brandweerkorpsen en het besturen van drones terwijl ze ter plaatse zijn bij een noodsituatie. De veelzijdigheid van de K120 maakt elke taak snel en eenvoudig. De krachtige processor, de hoogwaardige connectiviteit en de ingebouwde beveiligingsfuncties maken deze tablet betrouwbaar in zelfs de meest ongunstige noodscenario's, terwijl de vijf programmeerbare toetsen met één druk op de knop toegang bieden tot first responder applicaties. Een optionele speciale GPS- unit maakt het apparaat geschikt voor snelle navigatie tijdens noodoproepen, terwijl de levensduur van belangrijke bestaande toepassingen kan worden verlengd met Getac’s VGPS-hulpprogramma.

Productieomgevingen digitaal transformeren

Nu de digitale transformatie in de productiesector steeds sneller gaat, doen organisaties steeds vaker een beroep op robuuste mobiele apparaten om belangrijke taken uit te voeren, zoals industriële programmering, robotbesturing en magazijn-/voorraadbeheer. Vanuit deze behoefte is de nieuwe K120 ontworpen. De uitgebreide connectiviteitsfuncties, waaronder Wi-Fi 6, WWAN en Bluetooth 5.2, stellen werknemers in staat om machines aan te sluiten en te bedienen vanaf iedere plek in de fabriek, terwijl meerdere I/O opties het mogelijk maken om bestaande apparatuur te blijven gebruiken waar nodig. De K120 integreert ook met de voornaamste voorraadbeheer-, ERP- en WMS-software, terwijl een optionele barcode- en RFID-lezer bijdraagt aan een soepele werking van het magazijn/inventarisbeheer.

Efficiënt vermogens- en personeelsbeheer voor nutsbedrijven en buitendiensten

Een goed functionerend vermogens- en personeelsbeheer is essentieel voor de nutssector en het kan een uitdaging zijn om dit vanaf het werkterrein te realiseren zonder de juiste apparaten en toepassingen. De dunne en lichte vormfactor, de verschillende gebruiksmodi en de Thunderbolt 4-technologie van de K120 maken allerlei vormen van gegevensverzameling en communicatie snel en efficiënt. Daarnaast ondersteunt een optionele RS232-poort bestaande apparatuur, waardoor de levensduur wordt verlengd en de werkzaamheden op het terrein worden gestroomlijnd.

Verleng de levensduur van oudere toepassingen met het virtuele Global Positioning System (VGPS)

Getac's VGPS-hulpprogramma is een softwareoplossing die GPS-gegevens naar meerdere virtuele COM-poorten kopieert, waarmee tot vijf verschillende softwaretoepassingen tegelijkertijd op een Getac-apparaat kunnen draaien. Dit helpt de levensduur te verlengen van oudere toepassingen die COM-poortinterfaces vereisen om parallel te draaien, zoals AVL, CAD of eCitation. VGPS kan naadloos worden geïntegreerd met elk Getac apparaat dat is uitgerust met GPS.

"De mix van draagbaarheid, connectiviteit en robuuste betrouwbaarheid van de oorspronkelijke K120 maakte hem ideaal voor klanten die een oplossing nodig hadden die in elk scenario kon uitblinken, niet slechts in een paar," zegt Rick Hwang, President van de Rugged & Video Solutions Business Group bij Getac. "De volgende generatie K120 legt de lat nog hoger en combineert een toonaangevend robuust ontwerp met de nieuwste technologieën, toepassingen en diensten, om een uitgebreide oplossing te leveren waarmee de productiviteit geoptimaliseerd wordt in een breed scala van uitdagende industrieën."

Nieuwsbericht van Getac, 28/04/2021


Feel free to share

Agenda

17/05 - 20/05: Global Industrie, Paris Nord-Villepinte

17/05 - 20/05: Measurement World, Paris Nord-Villepinte

18/05 - 20/05: Indumation.be, Kortrijk Xpo

30/05 - 02/06: Hannover Messe

31/05 - 02/06: LogiMAT, Stuttgart (D)

08/06 - 09/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

21/06 - 24/06: METAV, Messe Düsseldorf

21/06 - 24/06: Automatica, München (D)

22/08 - 26/08: ACHEMA, Frankfurt am Main

30/08 - 02/09: TechniShow, Jaarbeurs Utrecht

13/09 - 17/09: AMB, Messe Stuttgart (D)

21/09 - 22/09: Design to Manufacturing (D2M), Kortrijk Xpo

27/09 - 30/09: Micronora, Besançon (F)