Sanofi en Google bouwen samen innovatielab

Sanofi heeft aangekondigd dat het samen met Google een nieuw lab gaat uitbouwen voor het ontwikkelen van nieuwe behandelingen. Daarmee groeit nog maar eens het aantal spelers in de chemie en farma die recent de IT giganten uit Silicon Valley omarmd hebben om de grote hoeveelheden data waarover ze beschikken te valoriseren.

Een virtueel Innovation Lab Ė zo noemen Sanofi en Google wat ze samen willen realiseren. Beide bedrijven willen Sanofiís kennis in wetenschappelijke data en Googleís expertise in cloud computing en AI combineren om nieuwe therapieŽn te ontwikkelen.

Hoewel de aankondiging van het initiatief relatief vaag blijft, is het wel duidelijk dat het niet meteen gaat om productontwikkeling of de zoektocht naar nieuwe moleculen. Het opzet is eerder om meer inzicht te krijgen in patiŽnten en ziektepatronen om behandelingen beter af te stemmen en eventueel te personaliseren.

Tegelijk wil men AI ook inzetten om de supply chain te optimaliseren door betere forecasts te genereren. Sanofi heeft ook aangekondigd dat het heel wat van zijn IT-toepassingen naar het Google Cloud Platform gaat migreren om het beheer van software eenvoudiger te maken en meer integratiemogelijkheden te creŽren.

© Productivity.be, 20/06/2019


Feel free to shareProductivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen