Embedded controller klaar voor de markt na uitgebreid gebruik door pilotklanten

Bosch Rexroth heeft met zijn compacte ctrlX CORE het industriŰle besturingssysteem van de toekomst gedefinieerd. Met zijn open en flexibele architectuur neemt het de grenzen tussen de IPC, het ge´ntegreerde systeem en in de aandrijving ge´ntegreerde technologieplatforms weg. Dit schaalbare "all-purpose-besturingssysteem" biedt tal van voordelen, zoals minder benodigde componenten, minder technische inspanning en een hogere productiviteit.

"Met ctrlX CORE hebben we het meest complete, flexibele en open besturingsplatform op de markt ontwikkeld. Het voldoet aan de steeds hogere eisen en kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen - van pure PLC-toepassingen in de algemene machinebouw tot motion-toepassingen voor eenvoudige handlingtaken en typische platformtoepassingen", aldus Steffen Winkler, Vice President Sales van de Business Unit Automation & Electrification Solutions bij Bosch Rexroth AG. "De ge´ntegreerde besturing is al maandenlang door geselecteerde belangrijke klanten getest en is nu klaar voor uitgebreider gebruik in de praktijk".

ctrlX CORE is het hart van het automatiseringsplatform ctrlX AUTOMATION van Bosch Rexroth. Een belangrijk voordeel van het besturingsplatform is de open softwarearchitectuur met flexibele app-technologie. Want automatisering betekent vandaag de dag softwareontwikkeling. Als multi-core technologie biedt ctrlX CORE hiervoor de basis. Het is geschikt voor alle automatiseringstoepassingen en de openheid ervan biedt gebruikers een volledig nieuwe omgeving voor het inrichten van functies.

Met de modulaire software toolbox ctrlX WORKS kunnen ontwikkelaars de gewenste apps selecteren of open source software gebruiken. Daarnaast is het voor de klant mogelijk om zelf ontwikkelde software op het open platform te laten draaien en functies in alle gangbare programmeertalen om te zetten in apps. Bovendien kunnen industriŰle toepassingen worden aangeboden in de ctrlX App Store. Ook apps van derden kunnen worden gedownload. De ctrlX Data Layer, die is verankerd in de besturing, zorgt voor de communicatie tussen de apps en beheert de beveiligde informatietoegang van alle apps.

Bosch Rexroth heeft het ctrlX Device Portal ontwikkeld voor eenvoudig beheer, onderhoud en service van de applicatiesoftware. Het maakt het centrale beheer van de besturingssystemen in de verschillende fabrieken mogelijk. Alle beschikbare apps kunnen worden toegewezen aan de ctrlX CORE en vervolgens worden bijgewerkt.

"Bij de ontwikkeling van de nieuwste generatie van ons besturingsplatform was het voor ons belangrijk om onze klanten te bevrijden van de beperkingen van conventionele oplossingen en hen meer flexibiliteit en toepassingsmogelijkheden te bieden voor een hogere productiviteit. We hebben dit ge´mplementeerd met het Linux real-time besturingssysteem, het consequent toepassen van open standaarden, app-technologie, web-based engineering en uitgebreide IoT-verbindingen. Naast machine- en fabrieksautomatiseringstaken, overwint ctrlX CORE uitdagingen op het gebied van gebouwenautomatisering, intra- en goederenlogistiek, energieopwekking en -distributie en steeds meer mobiele automatiseringstoepassingen", resumeert Steffen Winkler.

Nieuwsbericht van Bosch Rexroth, 03/02/2021


Feel free to share

Agenda

17/05 - 20/05: Global Industrie, Paris Nord-Villepinte

17/05 - 20/05: Measurement World, Paris Nord-Villepinte

18/05 - 20/05: Indumation.be, Kortrijk Xpo

30/05 - 02/06: Hannover Messe

31/05 - 02/06: LogiMAT, Stuttgart (D)

08/06 - 09/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

21/06 - 24/06: METAV, Messe DŘsseldorf

21/06 - 24/06: Automatica, MŘnchen (D)

22/08 - 26/08: ACHEMA, Frankfurt am Main

30/08 - 02/09: TechniShow, Jaarbeurs Utrecht

13/09 - 17/09: AMB, Messe Stuttgart (D)

21/09 - 22/09: Design to Manufacturing (D2M), Kortrijk Xpo

27/09 - 30/09: Micronora, Besanšon (F)