Omlox: nieuwe standaard voor lokalisatie wint Hermes award

Met omlox heeft Trumpf in een samenwerking met een 60-tal andere bedrijven een nieuwe standaard ontwikkeld voor positioneringstoepassingen. Die moet het eenvoudiger maken om in logistieke toepassingen een overzicht te houden over waar AGVís en andere machines maar ook producten zich bevinden. De standaard werd op de Hannover Messe Digital Days bekroond met de Hermes award.

Het Duitse Trumpf, dat vooral bekend is als fabrikant van plaatbewerkingsmachines, is al langer actief in het ontwikkelen van lokalisatiesystemen. In Lokaliseren van producten en gereedschappen schreven we over Track&Trace Ė een oplossing die het bedrijf twee jaar geleden lanceerde die het mogelijk maakt om in real-time op te volgen waar producten en machines zich bevinden.

Voor dat soort toepassingen bestaan er al heel wat oplossingen en er zijn ook heel wat technologieŽn waarmee ze gerealiseerd kunnen worden, zoals UWB, BLE, RFID, 5G en GPS. Het doel van omlox is het creŽren van een overkoepelende interface zodat de data van verschillende systemen op een uniforme manier beschikbaar gesteld kan worden aan softwaretoepassingen die ermee aan de slag gaan. Of anders gezegd Ė lokalisatietoepassingen zullen niet langer aparte interfaces moeten maken naar de verschillende systemen.

Trumpf noemt omlox een belangrijke schakel in de digitalisering van de logistiek. Het project werd intussen overgedragen naar de Profibus organisatie die de standaard wereldwijd beschikbaar zal stellen. Er komt een logo dat producten zal aanduiden die omlox-compatibel zijn.

De nieuwe standaard werd op de Hannover Messe Digital Days bekroond met de Hermes award.

(Update: bij publicatie van dit artikel was de Hermes award nog niet uitgereikt, dus de initiŽle vermelding dat de standaard genomineerd was, werd later aangepast)

© Productivity.be, 12/07/2020


Feel free to share