AI robotica voor e-commerce

ABB en de Amerikaanse start-up Covariant ontwikkelen een AI oplossing voor handling en verpakking van goederen in e-commerce. Dankzij reinforcement learning moet de toepassing in staat zijn om grote variaties in producten autonoom aan te kunnen. Een eerste toepassing wordt momenteel geÔmplementeerd bij Active Ants in Utrecht.

De samenwerking tussen ABB en Covariant vloeit voort uit een competitie die ABB vorig jaar organiseerde voor start-ups om met behulp van AI flexibele oplossingen te ontwikkelen voor picking, verpakking en sorteren. Die oplossingen zijn bedoeld voor e-commerce waar de afhandeling van goederen vandaag nog zeer arbeidsintensief is door de grote variatie in producten.

De oplossing die hiervoor uitgewerkt wordt, is een robotsturing op basis van reinforcement learning Dat wil zeggen dat de robot via trial and error leert om verschillende soorten goederen af te handelen. De lessen die daarbij geleerd worden stelt de robot in staat om steeds efficiŽnter te werken.

Wat Covariant in de samenwerking biedt is een systeem op basis van cameraís in combinatie met een AI platform voor reinforcement learning.

Het eerste project in de samenwerking is voor ons vrij dicht bij huis, met een implementatie bij Active Ants in Utrecht. Dat is een dochter van bpost die fullfilment diensten aanbiedt voor webshops.

© Productivity.be, 02/03/2020


Feel free to share