Rockwell Automation en Cisco Cyber Vision breiden services voor bedreigingsdetectie uit

Tijdens hun langdurige alliantie hebben Rockwell Automation en Cisco steeds nieuwe manieren gevonden om klanten van dienst te zijn. Vandaag is bekendgemaakt dat Rockwell Automation de oplossing Cyber Vision van Cisco toevoegt aan het bestaande LifecycleIQ Services-portfolio van software voor bedreigingsdetectie.

De twee bedrijven werken inmiddels ruim tien jaar samen, maar zagen al eerder in dat de werelden van informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) steeds meer samenvallen. Convergentie is weliswaar essentieel voor digitale transformatie, maar zorgt ook voor uitdagingen, zoals netwerken in silo's, bedreigingen van cyberveiligheid, gebrek aan vaardigheden, en een groot aantal productiegegevens en oplossingen. De marktleiders in hun respectieve branche ontwikkelen samen architecturen, services en producten waarmee bedrijven deze uitdagingen het hoofd kunnen bieden terwijl ze een 'Connected Enterprise' opbouwen.

Deze nauwere integratie tussen IT, de cloud en industriŽle netwerken leidt tot beveiligingsproblemen die digitalisering in de weg staan. Daarom biedt Cyber Vision volledig inzicht in industriŽle besturingssystemen om veilige infrastructuren op te bouwen en beveiligingsbeleid af te dwingen voor ononderbroken, flexibele en veilige bedrijfsactiviteiten. Nu Cyber Vision is toegevoegd aan de LifecycleIQ Service-producten voor bedreigingsdetectie, beschikken klanten met bestaande Cisco-oplossingen of greenfield-netwerken en klanten die de infrastructuur van hun Cisco-netwerk updaten, over een unieke architectuur met switches.

"We zijn blij dat we ons aanbod verder kunnen uitbreiden met onze strategische partner Cisco," aldus Angela Rapko, directeur Portfolio & Business Management Ė Customer Support and Maintenance (CSM) bij Rockwell Automation. "Met onze samenwerking combineren we het wereldwijde leiderschap van Cisco op het gebied van IT-netwerken en -beveiliging met het wereldwijde leiderschap van Rockwell Automation op het gebied van industriŽle automatisering en OT. Het is een voordeel voor onze klanten dat ons portfolio voor bedreigingsdetectie is uitgebreid met Cisco Cyber Vision, want nu kunnen ze de ecosystemen van Rockwell Automation en Cisco nog beter integreren, met name op het gebied van cyberbeveiliging."

"Het portfolio voor bedreigingsdetectie van Rockwell Automation is uitgebreid met Cyber Vision van Cisco. Hieruit blijkt opnieuw dat we samen onze klanten willen helpen om hun bedrijfsactiviteiten zo goed mogelijk te beschermen tegen bedreigingen," zegt Vikas Butaney, VP en GM van Cisco IoT. "Met Cyber Vision bouwen we cyberbeveiliging in industriŽle netwerken in. Zo kunnen onze klanten hun bedrijfskritieke activiteiten makkelijker op brede schaal beveiligen. We zijn er trots op dat we het meest uitgebreide portfolio van producten en services kunnen aanbieden voor een werkstroom die op samenwerking is gericht. Ook delen we de visie dat IT- en OT-teams deze kritieke risico's moeten managen en hun uitdagingen op het gebied van industriŽle beveiliging moeten oplossen."

Het nieuwe aanbod sluit aan bij de manier waarop Rockwell Automation en Cisco samen uitdagingen op het gebied van industriŽle netwerken en beveiliging willen oplossen voor klanten. Een voorbeeld hiervan is de gezamenlijk ontwikkelde - en gratis verkrijgbare - CPwE-architectuur (Converged Plantwide Ethernet). Hiermee beschikken klanten over een blauwdruk voor het ontwerpen van schaalbare, veilige industriŽle netwerken en over gezamenlijk ontwikkelde managed switches van Allen‑Bradley Stratix waarmee ze hun infrastructuur in moeilijke omgevingen kunnen beveiligen.

Nieuwsbericht van Rockwell Automation, 12/05/2021


Feel free to share