essenscia lanceert vijfde editie Innovation Award, de belangrijkste prijs voor industriŽle innovatie in BelgiŽ

Voor de vijfde keer organiseert essenscia, de sectorfederatie voor de chemie en life sciences, haar Innovation Award. Het gaat om de belangrijkste prijs voor industriŽle innovatie in ons land. Deze prestigieuze award zet baanbrekende innovaties in de kijker in de chemie, kunststoffen, farma, biotech en aanverwante sectoren. De wedstrijd staat open voor start-ups, bedrijven, kennisinstellingen en onderzoekscentra.

Wie in de voetsporen wil treden van voormalige winnaars BASF/Emulco, Agfa Graphics, GSK en Mithra dient vůůr 15 juni 2022 zín innovatieproject in te dienen. De prijsuitreiking vindt plaats op 18 oktober 2022.

Met de Innovation Award wil essenscia de innovatiekracht van de chemie en life sciences onderstrepen. Met vorig jaar 5,6 miljard euro aan investeringen in onderzoek en ontwikkeling (O&O), bijna 1.000 patentaanvragen en meer dan 11.000 medewerkers die actief zijn in een O&O-gerelateerde functie is de sector de onbetwiste innovatiekampioen van ons land, met bovendien de hoogste O&O-intensiteit van Europa. De Innovation Award wil de innovatie in de sector nog meer stimuleren, vooral op het vlak van duurzaamheid en gezondheid.

Bijdragen aan duurzame ontwikkeling

De wedstrijd staat open voor alle bedrijven en organisaties die in BelgiŽ actief zijn, dus ook voor niet-leden van essenscia. De innovatieprojecten dienen wel een duidelijke link te hebben met chemie, kunststoffen, farma of biotechnologie. De innovatiedossiers moeten bovendien een industriŽle toepassing kennen, kunnen aantonen dat ze een toegevoegde waarde creŽren voor de Belgische economie, bijdragen aan duurzame ontwikkeling en oplossingen bieden voor maatschappelijke uitdagingen.

De vorige winnaars zorgden voor innovatieve doorbraken in het gebruik van polyisobutenen (BASF/Emulco), duurzame lagemigratie-inkten (Agfa Graphics), een kandidaat-vaccin tegen zona (GSK) en de ontwikkeling van een anticonceptiepil op basis van het natuurlijk hormoon estetrol (Mithra). De winnaar van de Innovation Award ontvangt een prijs van 30.000 euro om de industriŽle ontwikkeling van het innovatieproject verder te ondersteunen. Deelnemende start-ups en kmoís kunnen ook rekenen op ondersteuning van de essenscia Octrooicel bij het uitstippelen van een strategie voor de bescherming van hun intellectuele eigendom.

De jury van de essenscia Innovation Award bestaat uit juryvoorzitter FranÁois Cornťlis, voorzitter van het Innovation Fund voor chemie en life sciences, Vťronique Halloin, Secretaris-generaal van het FNRS (Fonds de la Recherche Scientifique), Silvia Lenaerts, vice-rector Universiteit Antwerpen, Piet Vandendriessche, CEO Deloitte Belgium en Yves Verschueren, gedelegeerd bestuurder essenscia.

Yves Verschueren, gedelegeerd bestuurder essenscia: ďMet de essenscia Innovation Award willen we bedrijven stimuleren om nog meer te innoveren en hun intellectuele eigendom nog beter te beschermen. Innovatie is de enige weg naar een duurzame toekomst, denk maar aan de sleutelrol die ons land speelt bij de ontwikkeling en productie van coronavaccins. We kijken dan ook met veel belangstelling uit naar de nieuwste innovatieve geneesmiddelen en therapieŽn, klimaattechnologieŽn, recyclagetechnieken en circulaire productieprocessen. Want het zijn de innovaties van vandaag die de wereld van morgen bepalen.Ē

www.innovationaward.be

Nieuwsbericht van essenscia, 20/12/2021


Feel free to share

Newsletter

News

FPT Industrial, CGM and Bimotor power the construction of the world's longest immersed tunnel

Roger Lemmens Appointed as Chief Operating Officer at Pauwels Consulting

Figure announces commercial agreement with BMW Manufacturing to bring general purpose robots into automotive production

CNH: Ä150 million investment in Harvesting Center of Excellence

Economic optimism doubles, yet almost half of CEOs do not believe their businesses will be viable in a decade as tech and climate pressures accelerate

Gartner Survey Shows Half of Supply Chain Organizations Plan to Implement GenAI in the Next 12 Months


Agenda

20/03 - 21/03: Maintenance, Antwerp Expo (B)

20/03 - 21/03: Pumps & Valves, Antwerp Expo (B)

27/03 - 28/03: Design to Manufacturing (D2M), Kortrijk Xpo (B)

15/04 - 19/04: Wire/Tube, DŁsseldorf (D)

22/04 - 26/04: Hannover Messe, Hannover (D)

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, DŁsseldorf (D)