De nieuwe Toyota Traigo 48 haalt de hoogste productiviteitsniveaus

Toyota Material Handling Europe (TMHE) introduceert de nieuwe Toyota Traigo 48, die het energie-efficiŽntst in zijn klasse is en toch een hoge productiviteit haalt bij intensieve werkzaamheden.

Toyota houdt altijd rekening met zijn klanten en blijft streven naar hogere productiviteitsniveaus dan ze verwachten. Uitgebreid onderzoek maakt het mogelijk om de nieuwste technologieŽn en innovatieve onderdelen in een compact chassis toe te passen. In combinatie met ergonomische verbeteringen zorgt dit voor een optimale bestuurderservaring. Zo kan de klant zelfs bij de intensiefste werkzaamheden op een langere bedrijfsduur rekenen zonder dat dit ten koste gaat van de productiviteit.

De nieuwe Traigo 48-volts elektrische vorkheftruck heeft een nieuwe stuurbekrachtiging voor moeiteloos sturen en haptische terugkoppeling voor een nauwkeurige bediening op alle rijsnelheden. Deze truck biedt ook meer controle doordat hij volledig kan stilstaan op opritten en zowel met als zonder lading nauwkeurig gepositioneerd kan worden.

De driewielige modellen zijn er nu met een capaciteit van 1,5 tot 2,0 ton en zijn zeer wendbaar in krappe ruimtes. De vierwielige modellen met een capaciteit van 1,6 tot 2,0 ton kunnen zowel binnen als buiten voor intensieve werkzaamheden worden ingezet en hebben nu een kleinere draaicirkel. Omdat deze veelzijdige, flexibele vorkheftrucks in alle ruimtes kunnen werken, leveren ze uitstekende allround prestaties bij alle intralogistieke toepassingen. Ze zijn ook uitgerust met Toyotaís unieke System of Active Stability (SAS) en Toyota-wisselstroommotoren om de veiligheid en productiviteit te verhogen.

De 48-volts serie met contragewicht stelt een nieuwe norm op het gebied van energie-efficiŽntie door minder energie te verbruiken en betere prestaties te leveren. Deze modellen zijn ook leverbaar met optionele lithium-ionbatterijen, die op elk moment snel opgeladen kunnen worden wanneer de gelegenheid zich voordoet. Door deze revolutionaire vorm van batterijmanagement hoeven batterijen niet meer gewisseld te worden bij werk in meerploegendienst.

ďWe wilden de verwachtingen van onze klanten overtreffen en met de Traigo 48 bieden we de hoogste productiviteit in deze klasse dankzij betere prestaties en een lager energieverbruik. De Traigo 48 is ook ergonomisch gezien een belangrijke stap vooruit dankzij het standaardaanbod van optionele lithium-ionbatterijen, waardoor batterijwissels bij veel werkzaamheden minder vaak nodig zijnĒ, zegt David Backx, Product Management Counterbalanced Trucks van Toyota Material Handling Europe.

Nieuwsbericht van Toyota Material Handling Belgium NV, 10/11/2015


Feel free to shareProductivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen