Slimme oplossingen voor de netwerkindustrie

Tijd en kosten sparen en daardoor de eigen concurrentiekracht verhogen - met welke producten, productieoplossingen en diensten dat lukt, toont Rittal op de Hannover Messe 2016. Onder het motto ‘Our expertise. Your benefit.’ ontdekken bezoekers in hal 11, stand E06, slimme producten voor de netwerkindustrie, oplossingen voor versnelde productieprocessen en services met duidelijke meerwaarde.

Tot het oplossingenspectrum behoren intelligente koelapparaten, productdata voor professionele engineering in de schakelkasten- en bordenbouw, configuratie- en online tools voor vereenvoudigde technische en commerciële processen, efficiënte automatiseringsoplossingen en veilige ‘on demand’ IT-oplossingen.

Iedereen spreekt over Industrie 4.0, maar hoe ver staat het thema in de praktijk? Op de wereldwijd toonaangevende industriebeurs in Hannover eind april wordt de vooruitgang getoond die de netwerkindustrie de voorbije maanden kende. De ontwikkelingen draaien vooral rond drie trendthema’s: slimme producten die bij de industriële productie met elkaar communiceren, net als bijhorende data. Daarnaast zijn er de volledige netwerkproductieprocessen en nieuwe diensten die maximale voordelen voor de klant beloven.

“Op haar stand geeft Rittal antwoorden op deze drie trends. We tonen onze competentie voor de netwerkindustrie via een bijzonder mediaplatform en wijzen op de individuele voordelen tijdens intensieve gesprekken met de klanten,” aldus Dirk Miller, Rittal Executive Vice President Marketing.

Slimme oplossingen voor snelle productie

Klanten uit de schakelkasten- en bordenbouw hebben niet enkel ondersteuning voor een vereenvoudigde productkeuze nodig, maar ook oplossingen voor volledig gelinkte productieketens, die hun technische en commerciële processen versnellen. Rittal toont hoe bij de planning en aankoop van een schakelkast het volledige proces, van productkeuze tot verzending, duidelijk eenvoudiger kan. Beursbezoekers kunnen zowel de nieuwe Rittal systeemconfigurator voor kleine kasten als de functies van haar nieuwe online shop leren kennen.

Duurzame intelligente oplossingen helpen daar waar het nodig is om snel klantenvereisten te vervullen. Doorslaggevende factor hier is de consistentie van data doorheen de volledige productieketen - van engineering tot productie. Op de Hannover Messe toont Rittal precies hoe dit gebeurt, aangetoond op een realistisch productieproces voor schakelkasten- en bordenbouw. Centraal in deze productieketen fungeert een virtueel prototype van een sturingskast als verbindingselement.

Slimme producten voor de netwerkindustrie

Netwerken in de productie zijn geen doel op zich: naast materiaalplanning, configuratie en logistiek is het verhogen van de veiligheid en beschikbaarheid van kasten een essentieel doel. Zo zijn bijvoorbeeld de Blue e+ koelapparaten van Rittal met volledig nieuwe communicatiepoorten uitgerust. Wanneer deze in installatienetwerken worden geïntegreerd, worden onderhoudsgegevens meteen overgedragen. Bij een defect wordt de onderhoudstechnicus doelgericht geïnformeerd zodat hij op basis van de Blue e+ data kan ingrijpen nog voor een storing optreedt. Op Hannover Messe presenteert Rittal ook haar allround competentie voor energie-efficiënte systeemkoeling.

Ander doel is om constructie- en engineeringsprocessen te versnellen. Daarvoor stelt Rittal voor haar volledige productassortiment - van schakelkasttechnologie tot stroomverdelings- en koelingstechnologie - hoogwaardige CAE en CAD data ter beschikking.

Slimme services voor meer klantenvoordeel

Het “Internet of Things” genereert een grote hoeveelheid hoog gevoelige data (Big Data) die in het productieproces opgenomen en beveiligd worden. Daarvoor bieden de Rittal IT-oplossingen efficiënte veiligheidsconcepten voor alle toepassingsgebieden - van racks over het Micro Data Center tot de Container. Megaprojecten zoals het Lefdal Mine Datacenter, net als onmiddellijk inzetbare, sleutel-op-de-deur cloud datacenters in een container met server en software tonen dat het nog nooit eerder zo eenvoudig was om performante en veilige IT-projecten te realiseren.

Om de oplossingen en hun voordelen te demonstreren, krijgen bezoekers op de Rittal stand dagelijks een interessant visueel programma aangeboden.

Nieuwsbericht van Rittal, 14/04/2016


Feel free to share

Newsletter

News

FPT Industrial, CGM and Bimotor power the construction of the world's longest immersed tunnel

Roger Lemmens Appointed as Chief Operating Officer at Pauwels Consulting

Figure announces commercial agreement with BMW Manufacturing to bring general purpose robots into automotive production

CNH: €150 million investment in Harvesting Center of Excellence

Economic optimism doubles, yet almost half of CEOs do not believe their businesses will be viable in a decade as tech and climate pressures accelerate

Gartner Survey Shows Half of Supply Chain Organizations Plan to Implement GenAI in the Next 12 Months


Agenda

20/03 - 21/03: Maintenance, Antwerp Expo (B)

20/03 - 21/03: Pumps & Valves, Antwerp Expo (B)

27/03 - 28/03: Design to Manufacturing (D2M), Kortrijk Xpo (B)

15/04 - 19/04: Wire/Tube, Düsseldorf (D)

22/04 - 26/04: Hannover Messe, Hannover (D)

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)