FANUC produceert 750.000ste robot

FANUC Corporation, ťťn van 's werelds meest vooraanstaande leveranciers van automatiseringstechnologie, breidt zijn marktleidende positie verder uit met de productie van zijn 750.000ste industriŽle robot, wat meer is dan elke andere fabrikant in dit segment. Op dit moment produceert FANUC ongeveer 8.000 industriŽle robots per maand in zijn fabrieken in Japan, hoewel er maandelijks een capaciteit beschikbaar is tot 11.000 stuks.

Het bedrijf staat bekend om zijn sterk geautomatiseerde productiefaciliteiten, waar duizenden robots betrouwbaarheid, beweeglijkheid en snelheid demonstreren bij de bouw van FANUC producten, waaronder robots, besturingen en bewerkingsmachines. Het bedrijf zal zijn 750.000ste robot leveren aan een Europese klant.

De grootste klantengroep van FANUC zijn autofabrikanten en hun toeleveranciers, hoewel ook fabrikanten uit andere industrieŽn - zoals elektronica, voeding, farmaceutica, medische en logistieke industrie - steeds meer industriŽle robots gaan gebruiken. Hoewel de coronavirus pandemie aanvankelijk leidde tot een daling van het aantal robotorders, is FANUC sindsdien getuige van een sterke opleving van de verkoop, vooral vanuit AziŽ en de VS.

"In Europa is het herstel goed ingezet," zegt Shinichi Tanzawa, President & CEO van FANUC Europe Corporation. "Hoewel FANUC's totale orderportefeuille voor robots in Europa slechts licht is gestegen gedurende het afgelopen fiscale jaar, zijn de verkopen van de afgelopen maanden historisch hoog. FANUC heeft ambitieuze plannen in Europa, waar het bedrijf gestaag haar verkoop- en servicenetwerk uitbreidt. Alleen al in de afgelopen vier jaar heeft FANUC meer dan Ä120 miljoen geÔnvesteerd in nieuwe faciliteiten in heel Europa. Om de groeiplannen verder te ondersteunen, zal de onderneming de komende drie jaar nog eens Ä100 miljoen investeren.

Tanzawa zegt: "We zijn ervan overtuigd dat de trend naar robotisering verder zal groeien en dat de FANUC robots de klanten zullen helpen om hun productiefaciliteiten te automatiseren en kosten te besparen zoals FANUC dat in zijn eigen fabrieken doet. We zullen al het nodige doen om onze klanten in deze inspanningen te ondersteunen."

Nieuwsbericht van FANUC, 01/07/2021


Feel free to share