Uniek modulair end-of-arm pakket voor Universal Robots

Snel, eenvoudig en flexibel automatiseren - dit is het doel van het modulair ďend-of-armĒ pakket, dat compatibel is met alle robotarmen van Universal Robots. SCHUNK biedt als eerste fabrikant ter wereld een omvangrijk assortiment gestandaardiseerde onderdelen voor de 6-assige, lichtgewicht UR-robots aan, dat zowel onderdelen voor het grijpen en wisselen, als meten van krachten en momenten bevat.

Speciaal op elkaar afgestemde interfaces en adapters zorgen ervoor dat alle modules van het modulaire systeem met de UR-robotarmen gecombineerd kunnen worden en snel uitgewisseld kunnen worden. De ingebruikname van de randapparatuur wordt nu net zo eenvoudig als het programmeren van de robot. In plaats van de elektrische of pneumatische bediening en de sensoraansluitingen telkens tegen hoge kosten individueel te plannen en uit te voeren, worden de interfaces van de grijpers, snelwisselmodules en sensoren binnen het modulaire systeem perfect op elkaar afgestemd. Alle modules zijn eenvoudig via Plug & Work aan te sluiten op de robotarmen. Hiervoor zijn noch montagesets, noch externe ventielen nodig. Bovendien zullen speciale plugins de ingebruikname in de toekomst vergemakkelijken, waardoor met name nieuwkomers zullen kunnen profiteren van een snelle en eenvoudige toegang tot procesautomatisering. SCHUNK streeft consequent naar een eenvoudige automatisering, zoals UR die op het gebied van grijpsystemen voorstelt.

Handmatige grijperwisselsystemen voor snelle grijperwissel

De kit voor Universal Robots robotarmen bevat: de bijzonder nauwkeurige en krachtige SCHUNK parallelgrijpers PGN-plus-P met multi-tandgeleiding in de groottes 80 en 100, de centrische grijpers PZN-plus-64 met multi-tandgeleiding, de universele grijpers JGP 80 en 100 met een optimale prijs/kwaliteitsverhouding; de grote slag grijpers KGG 100-80 en PSH 22-1, de elektrische grijper voor kleine componenten EGP, en de Co-act EGP-C, ontworpen voor collaboratieve toepassingen. Alle microventielen voor de bediening van de pneumatische modules zijn in de SCHUNK-adapters geÔntegreerd. Daarnaast is er het handmatige wisselsysteem SHS met geÔntegreerde luchttoevoer, elektrische doorvoer en optionele vergrendelingscontrole voor het wisselen van de grijper in een handomdraai. Het wisselsysteem maakt een bijzonder flexibel gebruik van de UR robotarmen mogelijk, omdat gecompliceerde instellingsprocessen niet meer nodig zijn en zowel SCHUNK-grijpers als andere actuatoren met ISO-50-flens in slechts enkele stappen nauwkeurig en betrouwbaar kunnen worden verwisseld.

In het pakket is ook een gunstig geprijsde kracht/momentsensor beschikbaar. De SCHUNK FT AXIA 80 maakt een nauwkeurige meting van krachten (resolutie 1/10 N) en momenten (resolutie 1/200 Nm) in alle zes vrijheidsgraden mogelijk. In totaal biedt het modulaire programma op dit moment 36 combinatiemogelijkheden. Met maximale grijpkrachten van 140 tot 930 N en een slag van 6 tot 40 mm dekt veel toepassingen, zowel in conventionele automatisering als collaboratieve toepassingen. De kit is daarom evenzeer geschikt voor nieuwkomers in automatisering als voor professionals in de metaalverwerkende industrie, de automobielindustrie, de elektronica-industrie en vele andere sectoren die het potentieel van automatisering met UR-robots willen aanboren.


Nieuwsbericht van Schunk Intec, 06/08/2018


Feel free to share