Toyota Industries Corporation neemt Vanderlande over

Toyota Industries Corporation (TICO) heeft een overeenkomst getekend voor de overname van Vanderlande – wereldwijde marktleider in logistieke automatiseringsprocessen in luchthavens en de ‘parcel’ markt, maar ook een toonaangevende leverancier van magazijnen via NPM Capital, de huidige eigenaar van het bedrijf.

De overeenkomst reflecteert de strategie van TICO om de aanwezigheid in geautomatiseerde goederenbehandeling te vergroten en volgt kort op de recent bekend gemaakte overname van Bastian Solutions in Noord-Amerika. De wereldwijde leidinggevende positie van TICO als leverancier van totaaloplossingen binnen de goederenbehandelingssector wordt door dit alles nog versterkt.

Vanderlande werd opgericht in 1949 en heeft haar hoofdzetel in Veghel (Nederland). Het bedrijf is actief in meer dan 105 landen en heeft vestigingen in 30 landen. Doorheen de jaren heeft Vanderlande innovatieve systemen, intelligente software en lange termijn oplossingen ontwikkeld, die geleid hebben tot een significante groei van het bedrijf in de afgelopen jaren en ervoor gezorgd hebben dat nauwe banden werden gesmeed met belangrijke klanten die de toekomst van het bedrijf verzekeren.

Managing officer bij TICO en Chairman van de Supervisory Board van Vanderlande Mr Norio Wakabayashi: “Vanderlande vult ons huidige aanbod aan dankzij een volledige range geïntegreerde automatische oplossingen voor goederenbehandeling. Daarnaast zien we ook een strategische match met ons uitgebreide verkoops- en servicenetwerk. Deze overname creëert namelijk een nog grotere, wereldwijde verspreiding naar alle landen toe waarin automatisering een rol speelt.”

”Vanderlande’s CEO Remo Brunschwiler voegt hier aan toe: “Vanderlande is tevreden om overgenomen te worden door zulk een bijzonder grote en succesvolle partner. De financiële kracht achter TICO en de wereldwijde aanwezigheid van het bedrijf zal Vanderlande helpen met het bereiken van duurzame groei.

NPM Capital’s Managing Director, Bart Coopmans besluit: “NPM Capital heeft er sinds 1988 een lange termijn focus op nagehouden met betrekking tot investeringen in Vanderlande. We hebben geïnvesteerd in Vanderlande en de technologische ontwikkelingen van het bedrijf die resulteren in de huidige positie van het bedrijf als marktleider. Het toevoegen van Toyota als een sterke, strategische aandeelhouder maakt dat Vanderlande de volgende stap zal kunnen nemen in de verdere groei van het bedrijf.”

De overname door TICO werd volledig goedgekeurd en ondersteund door Vanderlande’s Management Board en ondernemingsraad. Vanderlande zal de naam en bedrijfsidentiteit blijven behouden en zijn activiteiten vanop dezelfde locaties blijven uitvoeren.

De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke goedkeuringen van toezichthouders en zal vermoedelijk worden afgerond tijdens het tweede kwartaal van 2017.

Nieuwsbericht van Toyota Material Handling Belgium NV, 23/03/2017


Feel free to share


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen