BT Levio P wint felbegeerde Design Awards

Voor het eerst sleept een in Europa ontworpen product, de BT Levio P-serie, de hooggewaardeerde Japanse Good Design Award in de wacht. Daarnaast heeft deze truck ook de German Design Award in de categorie WINNER gekregen.

De kleine, slimme en compacte BT Levio P had zijn succes al bewezen voordat hij de Japanse en Duitse jury overtuigde. Tot nu toe heeft de Levio dit jaar al de iF Design Award, de Red Dot Award en de Zweedse Grand Award of Design gewonnen. De German Design Award is een hoge internationale onderscheiding voor uitmuntende productontwerpen, die door de Duitse Rat fŁr Formgebung wordt toegekend. De jury van de German Design Award, die bekendstaat om zijn strenge eisen, heeft eerder drie trucks van Toyota voor de prijs genomineerd en ťťn daarvan een Special Mention gegeven. De ontwerpers van Toyota zijn daarom heel blij dat ze deze prijs nu voor het eerst hebben gewonnen.

Bij de elektrische BT Levio P draait alles om eenvoud. Het strakke, minimalistische ontwerp geeft de truck een aantrekkelijke uitstraling. De jury van de Japanse Good Design Award was het daarmee eens en zei: ďHet stijlvolle ontwerp van deze pallettruck nodigt uit om er een eindje mee te gaan rijden ...Ē

De BT Levio P, die ontworpen is in Toyotaís Design Center in Zweden, biedt een uitstekende wendbaarheid en comfort voor de bestuurder en is ideaal voor veeleisende werkzaamheden in krappe ruimtes. Uniek in de markt is de stuurarm van deze truck, die aan de wensen van iedere bestuurder aangepast kan worden. De elektrische BT Levio P met bestuurdersplatform wordt niet alleen geprezen om zijn ontwerpeigenschappen, maar is ook een daverend marktsucces gebleken.

De winnaars van de gerenommeerde Japanse Long Life Design Award, die sinds 1957 elk jaar is toegekend, worden op 30 oktober bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking in Tokio. De German Design Awards, die hulde brengen aan unieke ontwerptrends, worden tussen 12 en 15 februari 2016 uitgereikt op de internationale vakbeurs Ambiente in Frankfurt am Main.

Nieuwsbericht van Toyota Material Handling Belgium NV, 26/10/2015


Feel free to share


Productivity.be

is een publicatie van
Redactiebureau ConScript

Contact

Erwin Vanvuchelen
+32 (0)475 64 99 34
erwin@conscript.be
erwinvanvuchelen