Agristo is Technisch Team van het Jaar 2023, A&S Energie wint de publieksprijs

Vandaag organiseerde BEMAS, de Belgian Maintenance Association, het symposium en de awardshow voor de uitreiking van Technisch Team van het Jaar. Tijdens het symposium in de namiddag kon het publiek elke case ontdekken. De professionele jury verkoos Agristo tot Technisch Team van het Jaar. De stem van het publiek ging naar A&S Energie.

Het technisch team van Agristo kwam als winnaar uit de bus. Het team implementeerde over verschillende sites heen een EAM-systeem en kreeg alle technische diensten mee om op een gestandaardiseerde manier te werken. De jury prijst hun sterke teamspirit: “Multi-site veranderingstrajecten zijn uiteraard moeilijk, maar Agristo combineert uitstekende maintenance excellence principes met gezond boerenverstand. Hun verandertraject houdt rekening met de snelheid die de lokale teams aankunnen.” Juryvoorzitter Erwin Bovyn, Director O&M bij Luminus, vult aan: “als deel van het verbetertraject werden alle magazijnen op punt gezet: inrichting, gestructureerde codering, standaardisering over de sites heen: een heus titanenwerk dat snel rendeert. “

Publieksfavoriet was A&S Energie. Het technische team is verantwoordelijk voor twee groene energiecentrales. A&S Energie kon uitstekende beschikbaarheden demonstreren van hun installaties: “Het is duidelijk dat die hoge beschikbaarheid te danken is aan het hechte team. Mooi is ook dat het management en de directie nauw betrokken zijn. Een terechte winnaar van de publieksprijs!”

Lof voor Artiso en Parkwind

De overige finalisten waren Artiso en Parkwind. Het team van Artiso staat in voor het onderhoud van professionele ambachtelijke bakkerijmachines en industriële bakkerij-productielijnen. Als servicebedrijf in een reactieve wereld hebben ze de transitie gemaakt naar een proactieve service-organisatie die problemen helpt voorkomen bij de klant. Erwin Bovyn: “Het valt op dat ze inzetten op het welzijn van de technici, een grote toegevoegde waarde voor het bedrijf. Ze presenteerden hier een waardegedreven veranderingstraject waar de mensen laagdrempelig worden betrokken dankzij een regelmatige “keukenbabbel”. Een goed voorbeeld voor andere servicebedrijven!”

De focus van Parkwind lag op de levensduurverlenging van windturbines via doorgedreven data-analyse. “Het is knap hoe ze big data gebruiken op een innovatieve manier,” meent de jury. "De Parkwind-teams werken aan een duurzame oplossing op lange termijn dankzij diepgaande analyses van eigenfrequentieproblematieken en vermogenvariaties van windmolens op zee. Ze hebben hier een duidelijke pioniersrol voor de volledige sector."

Nieuwsbericht van BEMAS, 22/03/2023


Feel free to share

Newsletter

News

FPT Industrial, CGM and Bimotor power the construction of the world's longest immersed tunnel

Roger Lemmens Appointed as Chief Operating Officer at Pauwels Consulting

Figure announces commercial agreement with BMW Manufacturing to bring general purpose robots into automotive production

CNH: €150 million investment in Harvesting Center of Excellence

Economic optimism doubles, yet almost half of CEOs do not believe their businesses will be viable in a decade as tech and climate pressures accelerate

Gartner Survey Shows Half of Supply Chain Organizations Plan to Implement GenAI in the Next 12 Months


Agenda

20/03 - 21/03: Maintenance, Antwerp Expo (B)

20/03 - 21/03: Pumps & Valves, Antwerp Expo (B)

27/03 - 28/03: Design to Manufacturing (D2M), Kortrijk Xpo (B)

15/04 - 19/04: Wire/Tube, Düsseldorf (D)

22/04 - 26/04: Hannover Messe, Hannover (D)

14/05 - 16/05: Advanced Manufacturing, Antwerp Expo (B)

15/05 - 16/05: Advanced Engineering, Antwerp Expo (B)

28/05: Industrie & Maintenance, Namur Expo (B)

05/06 - 06/06: Vision, Robotics & Motion, Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

10/06 - 14/06: ACHEMA, Frankfurt am Main (D)

18/09 - 19/09: Kunststoffen, Brabanthallen 's-Hertogenbosch (Nl)

08/10 - 11/10: Motek, Stuttgart (D)

15/09/25 - 19/09/25: Schweissen & Schneiden, Messe Essen (D)

08/10/25 - 15/10/25: K, Düsseldorf (D)