Boston Dynamics start 2021 met dansfeestje


Robotfabrikant Boston Dynamics had tijdens de feestdagen een hit te pakken op sociale media met een filmpje waarin enkele van zijn robots het jaar al dansend inzetten. Een geslaagd charmeoffensief, zo lijkt het, om de machines die vaak de kritiek krijgen agressief over te komen, ook eens wat sympathieker in beeld te brengen. Al kan het ook gewoon een vreugdedansje zijn om de overname door Hyundai te vieren.

In ons artikel BP stuurt robot op inspectieronde vermeldden we al dat Boston Dynamics volgens Amerikaanse media overgenomen wordt door Hyundai. Het bedrijf heeft er een heel parcours opzitten langs verschillende eigenaren en is pas recent begonnen met de eigenlijke commercialisatie van een van zijn producten, meer bepaald de hond-achtige robot Spot.

Hyundai zou de technologie van Boston Dynamics willen inzetten om service robots te ontwikkelen, maar denkt ook aan industriŽle en logistieke toepassingen.

In onderstaand filmpje geeft een van de eerste kopers van een Spot in de VS een demonstratie van wat de robot allemaal vermag.


Mogelijks is de uitleg aan het begin van het filmpje over de veiligheidsaspecten erg belangrijk want het doet vragen rijzen over de inzetbaarheid van de robot zoals hij nu is voor industriŽle toepassingen.

Iemand op Twitter maakte ook de terechte opmerking dat de robots van Boston Dynamics vaak dreigend overkomen, iets wat allicht bijgestuurd zal moeten worden voor gebruik als service robots.

Het is met andere woorden nog lang niet vanzelfsprekend van dit soort robots op grote schaal in te zetten. En dat bracht dan weer een andere slimmerik op Twitter tot de vaststelling dat Boston Dynamics tot nu toe, meer nog dan in robots, vooral uitblinkt in het maken van filmpjes over robots.

© Productivity.be, 02/01/2021


Feel free to share